Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 Szeretném hallani màsok véleményét a csoda jelenséggel kapcsolatban ? Az én életemben  màr voltak olyan pillanatok , amikor meg voltam gyôzôdve rôla hogy csoda történt , vajon nàlatok elôfordult màr , hogy ugy éreztétek , megmagyaràzhatatlan pozitîv beavatkozàs történt ?

Megtekintések: 665

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Egyetértek vele , hogy a megfoganàs egy csoda , mint ahogy a genetikai öröklés , vagy a lélekvàndorlàs , de olyan történetre is kivàncsi lennék , amikor az emberben megszôlalt a belsô hang , és azt mondta ; ez csoda volt .
Ott vagy éppen ?
Nehéz lenne meghatározni, mi is az, amit csodának nevezhetünk. Mostani társadalmi „berendezkedésünk” okán -  sajnos - egyre kevesebb az őszinte megnyilvánulás egymással szemben, és ez rányomja bélyegét az emberi kapcsolatok minőségére. Sokan azt vallják, csoda nem létezik, és az ilyen eseményeket, történéseket pusztán a véletlen játékának tulajdonítják. Nem akarok itt belemenni semmilyen vitába, ami a hitvilág és a filozófia területét illeti, azt azonban elmondhatom, hogy én személy szerint hiszek a csodák létezésében, és úgy gondolom, nem is alaptalanul. Nem egyszer megtapasztaltam saját bőrömön, hogy a csoda létezik (erről később majd mesélek is). Ha már a csodánál tartunk, azt is megjegyzem: az maga csoda, hogy mi most a csoda fogalmáról beszélgethetünk, akár vitatkozhatunk, az maga csoda, hogy értékeket hozunk létre és adunk át másoknak, és hogy ezek az értékek meghatározzák életünket.

A c sodák kategóriájába tartoznak a természettudományos alapon meghatározhatatlan jelenségek, a véletlenszerű egybeesések...s mind a Gondviselő Isten jelenlétéről tanúskodnak. Egész életünk csoda: a foganástól a sorsunk alakulásáig. Sőt a fizikai világ is tele van megmagyarázhatatlan csodákkal. Gondoljon például a hernyó-pillangó metamorfózisára. A tudomány itt is tanácstalan. Vagy egyáltalán az élet megjelenésére pont a Földön.

Mostmár több ... - azt akartam írni, hogy elmélet, de nem nevezhető annak. A szerzők azt állítják, pl. hogy sumér dokumentumok és a biblia összehasonlítása alapján jutottak az eredményre. Az még várat magára, hogy a tudomány is elfogadja ezeket. Akár spekulációnak is nevezhetnénk, bár a tudományról is egyre inkább ilyesmi derül ki.

Gyógyulj meg és élj sokáig!

 

Attila

Attila köszönöm a jókívánságod, és bízom benne, hogy így lesz, mert én már most úgy állok hozzá, hogy meggyógyultam, Isten kegyelméből.
Attila bocsánat, egy kicsit a hozzászólás sorrendje megzavart... Most látom, hogy az én első bejegyzésem a jókívánságod után van.))  Ezt valószínű a Zsuzsának szántad, reméljük ő is elolvassa...:))
Ugyanez vonatkozik rád is: hasonló jót neked is, megérdemled!
Csoda vagy Zsuzsikam ! es azert mert a szived jo helyen van !

Kedves Zsuzsa és Attila!

Köszönöm az ŐSZINTE írásotok, mint ahogy Attila írja is, nagyon kevés az őszinte megnyilatkozás, kitárulkozás, főleg egy közösségi oldalon, ahol sok ember ugyanúgy nem nyílik meg, mint a személyes találkozásoknál.

Én az egész életet és a minket körülvevő világot egy csodának tartom. Csodák vannak az ember életében, mert úgy hiszem semmi sem történik véletlenül, és nem hiszek a szerencsében sem. Én is megjártam a rákos betegek lelki mélységeit, tartva a kezembe a CT leletem, ami nem a legfényesebb volt... MÉGIS, volt belőle kiút! Mégsem volt olyan rossz az a lelet, mert műtét, majd szövettani vizsgálat után, kiderült, hogy "csak" gyulládás volt a csonkolt vesében és hála Istennek nem a daganat kiújulása! Ezért én csakis az isteni csodákban hiszek! De még számos csoda volt az életemben (kisebb, nagyobb), amit szintén az tett, Akinek semmi sem lehetetlen!

Zsuzsa neked kívánom, hogy sok erőt adjon a következő vers, és a háttérimában rám is számíthatsz...

Sok szeretettel:Enikő

 

Mégis…

 

…Mégis, tudom, hogy megsegít az Isten

S ha terve úgy szól, hazaérkezem.

Nincs hatalom az Ő hatalma ellen

És jóságában nem kételkedem.

 

Amit Ő végzett, jó lesz az, tudom

S a próbát tudja, miért mérte rám.

Engem Őhozzá hű remény kötött,

És végzésére áment mond a szám.

 

/Csiha Kálmán verse a

Fény a rácsokon című kötetből)

Teljesen egyetértek Enikővel - és hogy ne csak elméleti legyen a magyarázatom, röviden elmesélek egy történetet, ami az én életemmel kapcsolatos. Ez már jó néhány éve történt...

A munkahelyemen, ahol már egy ideje dolgoztam, és nem voltam felhőtlenül elégedett, felmerült bennem a változás és változtatás igénye. Valahogy nem egyeztek az elvárások. Én mást vártam a cégtől, a cég mást várt el tőlem, szóval mindkét részről mást vártunk. Nem váltunk el haraggal, de keserű szájízzel léptem tovább, mert úgy éreztem, belső szabadságomat korlátozták, és én így nem tudok, nem akarok tovább dolgozni, lévén szó alkotó jellegű munkáról, hivatásról. S bár tudtam, hogy alapjában véve jó döntés volt, mégis kissé bizonytalan voltam. A következő hónap arról szólt: hogyan tovább? Per pillanat semmilyen konkrét ajánlat nem adódott, egyedül voltam saját véleményemmel, döntésemmel. Bizony, otthon ülve nemegyszer eluralkodott a bizonytalanság:vajon, tényleg jó döntés volt-e, vagy kissé elhamarkodottan döntöttem. És ahogy ülök a szobában, egyszer csak rámeredek a könyvespolcra. Egy jelentéktelen külsejű, fehér borítójú könyv miatt, amelyet évekkel azelőtt vásároltam meg, de addig soha ki nem nyitottam - valamilyen okból érdekes előérzetem támadt: el kell olvasnom ezt a könyvet. Tiszta kíváncsiságból belelapoztam, aztán olvasni kezdtem. Nem hiszitek el: egy olyan személyről szólt, akit magam is ismertem, s akinek a története nagyon hasonló volt az enyémhez! Tovább olvastam, s azonnal kivilágosodott előttem: jól döntöttem. Szabad voltam! Teljesen megnyugodtam, döntésem terhét nem kellett viselnem. Pár napon belül találtam új munkahelyet, és semmilyen kényszert nem éreztem. Nem beszélve arról, hogy közben egy olyan új ajánlatot utasítottam vissza, ami szerintem zsákutcába vezetett volna, és nem fejlődéshez. És a szorult helyzet ellenére, meg mertem tenni. Mi ez akkor, ha nem csoda? Nevezhetjük sorsnak, bárminek, de akkor is csoda. A CSODA ott van az életünkben, és néha működik!

 

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek