Receptek - Erdélyi magyarok a világban2024-03-29T11:52:05Zhttp://www.erdelyimagyarok.com/forum/topics/receptek-1?commentId=4464973%3AComment%3A71193&feed=yes&xn_auth=nohianyzik a kave be kell marta…tag:www.erdelyimagyarok.com,2013-02-03:4464973:Comment:5355572013-02-03T16:15:01.500Zdemeter eliz mariahttp://www.erdelyimagyarok.com/profile/demeterelizmaria
<p>hianyzik a kave be kell martanni a piskotat</p>
<p>hianyzik a kave be kell martanni a piskotat</p> tag:www.erdelyimagyarok.com,2013-02-02:4464973:Comment:5353532013-02-02T12:50:23.638ZKirály Judithttp://www.erdelyimagyarok.com/profile/KiralyJudit
<p></p>
<p></p> tag:www.erdelyimagyarok.com,2013-02-02:4464973:Comment:5354882013-02-02T12:42:52.384ZKirály Judithttp://www.erdelyimagyarok.com/profile/KiralyJudit
<p></p>
<p></p> Sziasztok!
Az igazi Pacalleve…tag:www.erdelyimagyarok.com,2013-01-31:4464973:Comment:5352992013-01-31T15:14:29.873ZOláh Mariannhttp://www.erdelyimagyarok.com/profile/OlahMariann
<p>Sziasztok!</p>
<p>Az igazi Pacalleves receptjét szeretném megtudni. Kérem, ha valaki ismeri, ossza meg velem is.</p>
<p>Előre is köszönöm.</p>
<p>:)</p>
<p>Sziasztok!</p>
<p>Az igazi Pacalleves receptjét szeretném megtudni. Kérem, ha valaki ismeri, ossza meg velem is.</p>
<p>Előre is köszönöm.</p>
<p>:)</p> "A legfinomabb répatorta"
cím…tag:www.erdelyimagyarok.com,2012-06-02:4464973:Comment:4895622012-06-02T18:53:45.637ZNagy Gy. Tündehttp://www.erdelyimagyarok.com/profile/NagyGyTuende
<p>"A legfinomabb répatorta"</p>
<p>címszó alatt akadtam rá nemrég, és állítom, hogy csodálatos! Többször megsütöttem már, nagyon egyszerű, és finom! Megosztom Veletek, próbáljátok Ti is ki, és zsebeljétek be a dicséreteket! Íme:</p>
<p>25 dkg puha vajat összekeverek habverővel egy tálban 30 dkg cukorral, 2 tk. vaníliaaromával és 4 tojással. Hozzáreszelem 2 jól megmosott narancs héját, és belecsavarom az egyik levét. Fakanállal hozzákeverek fél kg (4-5 drb.) megpucolt, a reszelő legnagyobb…</p>
<p>"A legfinomabb répatorta"</p>
<p>címszó alatt akadtam rá nemrég, és állítom, hogy csodálatos! Többször megsütöttem már, nagyon egyszerű, és finom! Megosztom Veletek, próbáljátok Ti is ki, és zsebeljétek be a dicséreteket! Íme:</p>
<p>25 dkg puha vajat összekeverek habverővel egy tálban 30 dkg cukorral, 2 tk. vaníliaaromával és 4 tojással. Hozzáreszelem 2 jól megmosott narancs héját, és belecsavarom az egyik levét. Fakanállal hozzákeverek fél kg (4-5 drb.) megpucolt, a reszelő legnagyobb lukán lereszelt sárgarépát.</p>
<p>Egy másik, nagyobb tálba szitálok 25 dkg lisztet, hozzákeverek 2 tk. szódabikarbónát és max. fél csomag sütőport, csipet sót, 10 dkg darált mandulát vagy diót (lehet vegyesen), és összesen 1 teáskanálnyi őrölt fahéjat-gyömbérport-őrölt szegfűszeget.</p>
<p>A két masszát néhány mozdulattal egyneműre keverem, kivajazott tepsibe öntöm, és tűpróbáig sütöm. Addig, míg széle kissé kérges lesz, közepébe pedig már nem ragad a tű. Vigyázat, nehogy túlsüssük, mert akkor kiszárad!</p>
<p>Megkenhető hidegen mázzal, de én nem kentem még egyszer sem.</p>
<p>Máz: 22 dkg Philadelphia (vagy sima) krémsajt, 5 dkg puha vaj és 10 dkg porcukor, 1 vaníliacukor keverékével.</p>
<p>Jó étvágyat hozzá!</p>
<p> </p>
<p></p> Sziasztok :)
Ha valaki kifogy…tag:www.erdelyimagyarok.com,2012-05-25:4464973:Comment:4870722012-05-25T10:44:19.233ZPálovics Ágneshttp://www.erdelyimagyarok.com/profile/PalovicsAgnes
<p>Sziasztok :)</p>
<p>Ha valaki kifogyott az ötletekből, akkor kukkantson be a blogomra. A blog elérhetőségét az adatlapomra is kitettem.</p>
<p> </p>
<p>Innen is biztosan fogok szemezgetni, mert elsősorban magyaros ételek receptjeit gyűjtöm. </p>
<p>Sziasztok :)</p>
<p>Ha valaki kifogyott az ötletekből, akkor kukkantson be a blogomra. A blog elérhetőségét az adatlapomra is kitettem.</p>
<p> </p>
<p>Innen is biztosan fogok szemezgetni, mert elsősorban magyaros ételek receptjeit gyűjtöm. </p> Köszönöm Etelka!tag:www.erdelyimagyarok.com,2012-05-05:4464973:Comment:4820122012-05-05T16:55:11.777ZKoppányi Zsuzsannahttp://www.erdelyimagyarok.com/profile/KoppanyiZsuzsannaIlona
<p>Köszönöm Etelka!</p>
<p>Köszönöm Etelka!</p> A köményes pálinkát nálun…tag:www.erdelyimagyarok.com,2012-05-03:4464973:Comment:4817002012-05-03T18:07:06.136ZMajor Etelkahttp://www.erdelyimagyarok.com/profile/MajorEtelka
<p></p>
<p> A köményes pálinkát nálunk is szeretik a családban. </p>
<p> Én egy csésze cukrot 2 kanál köménymagot,( nagy kanál,lehet 3 is) egy kicsit megpiritom amig a cukor kezd</p>
<p> karamelázodni,utána feltöltöm 1 liter vizzel és miután felfort hagyom kihülni.Ezt a szirupot töltöm a 1/2 liter</p>
<p> szeszhez,ha tul édes lehet még vegyiteni vizzel és esetleg szeszel is(izlés szerit)</p>
<p> …</p>
<p></p>
<p> A köményes pálinkát nálunk is szeretik a családban. </p>
<p> Én egy csésze cukrot 2 kanál köménymagot,( nagy kanál,lehet 3 is) egy kicsit megpiritom amig a cukor kezd</p>
<p> karamelázodni,utána feltöltöm 1 liter vizzel és miután felfort hagyom kihülni.Ezt a szirupot töltöm a 1/2 liter</p>
<p> szeszhez,ha tul édes lehet még vegyiteni vizzel és esetleg szeszel is(izlés szerit)</p>
<p> Üdv, M.Etelka </p> Az igazi titamisu 4 tojas sar…tag:www.erdelyimagyarok.com,2012-05-03:4464973:Comment:4817632012-05-03T12:39:18.545Zdemeter eliz mariahttp://www.erdelyimagyarok.com/profile/demeterelizmaria
<p>Az igazi titamisu 4 tojas sargaja a feherjet felverni 150 gr porcukorrales òssze vegyited a mascarponeval lassan egy fakanallal es ez a krem amit òssze raksz a piskotaval aztan behinted kakaoval .Jo etvagyat</p>
<p>Az igazi titamisu 4 tojas sargaja a feherjet felverni 150 gr porcukorrales òssze vegyited a mascarponeval lassan egy fakanallal es ez a krem amit òssze raksz a piskotaval aztan behinted kakaoval .Jo etvagyat</p> Az igazi tiramisuhoz nem tejf…tag:www.erdelyimagyarok.com,2012-05-03:4464973:Comment:4815382012-05-03T12:25:09.659Zdemeter eliz mariahttp://www.erdelyimagyarok.com/profile/demeterelizmaria
<p>Az igazi tiramisuhoz nem tejfòl hanem mascarponeszùkseges keszen lehet a supermercatoba kapni</p>
<p>Az igazi tiramisuhoz nem tejfòl hanem mascarponeszùkseges keszen lehet a supermercatoba kapni</p>