Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Gyakorlati bemutatása az anyag rezgés- természetének.

Értékelés:
  • Jelenleg 5/5 csillag.

Megtekintések: 450

1 személy kedvence

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bálint Mária Október 22, 2013, 6:06pm

Lám, megvan az indok. Itt támogatás jár a bejegyzett egyházaknak, nem tudom, milyen arányban. Bizonyára azért, mert itt nem vonják automatikusan az egyházadót. Egyesület alapításához 10 fő kellett, egyházat már 3 fő alapíthatott. Vissza is éltek vele bőven, ezért volt az, hogy 2010 után több egyháztól megvonták a működési engedélyt (de ez hosszú és bonyolult folyamat), vissza csak akkor kapták, ha be tudták bizonyítani, hogy valóban a nevüknek megfelelően működnek. (A pécsi egyik  egyházfőt faggatták a gazdasági machinációkról, s olyasmit nyilatkozott -gondolom saját védelmére-, hogy az egyház már régen bűnszövetkezet mindenhol.

Egyébként ők is tehetnek róla, hogy az ezoterikus tudományok felé többen kezdenek fordulni, mint eddig. Döcög az emberiség szekere, jobb utat kell keresni az eddiginél. A keresés mindig szövevényes.

Hozzászólt Baksai József Coci Október 22, 2013, 3:45pm

Ami érdekes az államnak adót sem fizetnek. A tegnap este volt a német hírekben erről szó . Vatikán pénze iszonyatos milliárdok a Dominikai Köztársaság bankjában van. Itt az egyház adót a fizetésből vonják addig amíg nem szól az ember hogy nem vallásos egyébként automatikusan vonják, máshol istentől való félelem vagy jó szándék miatt adományoznak a kis pénzükből.

Hozzászólt Bálint Mária Október 22, 2013, 3:01pm

Igaz. Azt hiszem ez az egyházalapítás valami trükk bizonyos dolgok kiküszöbölésére. Meg valamilyen formát kell adni, volt egyesület  is. Az is megmaradt. Állami támogatást nem fogadnak el.

Hozzászólt Baksai József Coci Október 22, 2013, 1:20pm

Az egyház a legnagyobb és hivatalos formája a maffiának, sötétségben tartja a nyáját és ki is rabolja ugyanúgy mint régebben. ès érdekes módon mindenki egyházat létesít ha gyógyítok vagy spiritualisták, akkor mi a különbség kérdem én sokszor.

Isten nem személy és a vallás a gyengék számára való a hitetleneknek. Akinek hite van az nem jár egyházba sem paphoz sem, ahol a tudás úgy is rejtve van.

Hozzászólt Bálint Mária Október 22, 2013, 1:06pm

Amanda, minden ember Isten fia. Régen Szilágysában a lakodalmas népet a lányos ház kapuján nem engedték be, amíg azok meg nem tudtak válaszolni három kérdésre. Az első: MI AZ EGY? Egy az Isten - a válasz. (Tovább nem tudom idézni, sajnos) De minden egy. Azaz, minden ugyanabból az anyagból van. Az ember , minden egyes ember része az Istennek, az Isten része minden embernek. 

Amit mondasz Jézusról, kicsit durvábban megtalálható Villás Béla ("Jézus nem lehet szadista") tanításaiban. Ő azt mondja: Isten nem teremtette a világot, hanem megosztotta önmagát. Béla rengeteget tanult a világban, mindenfelé elutazott a tudásért, elolvasott minden létező biblia fordítást, fordíttatott is (ő IS rájött, hogy bizony az egyházak átvernek bennünket), komplex ismeretei vannak (de semmi és senki se tökéletes), végül is spiritisztának tartja magát. Meg is alapított egy egyházat Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza

néven. Sok előadása fent van a youtube-on. Meg lehet hallgatni, s azon megintcsak gondolkozni, mert 

könnyen nem szabad hinni senkinek, én is azt mondom. Ja, és mindenfele vannak már bejegyzett egyházak ezen a néven.

De ez a gondolat másoknál is megvan.

 

Hozzászólt Bálint Mária Október 21, 2013, 11:25pm

Miért haragudnánk, és miért hiszed, hogy bántottál a véleményeddel? Minden egyes embernek más a tudása és más a képessége. Én sem emlékszem előző életeimre, sőt örvendek, hogy erre az egyre még emlékszem. József szerint is az előző életekből hozott tapasztalatokra emlékszik vissza az ember, nem az egész életére. 

Nem mondom, hogy csüggök a videóban feltárt ismereteken, s élek-halok értük, de nem árt elgondolkodni rajtuk. (Azért van itt, meg azért is, hogy véleményeket írjunk hozzá.) Azt pedig úgy lehet eredményesebben megtenni, ha több ilyen témájú előadást meghallgatunk, vagy elolvasunk. Ez csepp a tengerben, én szeretném minél jobban megismerni a tengert.

Neked, mint reál gondolkodásúnak ajánlanám Dienes István és Jakabos István videóit (mert a YouTube  

-ra feltett videók nem kerülnek semmibe, de könyveik is vannak) Egyet fel is tettem ide, nagyon érdekesnek tartom. 

Egyet mondhatok: a művelődéstörténészektől kezdve a legelméletibb matematikusig napjainkban ugyanarra a következtetésre jutottak: a világ rendezőelve nem a véletlen, avagy az embert sem a hibás génfejlődés eredményezte. Teremtés, tervezés eredménye. Lásd pl: Balogh Béla könyve. Nevezik ezért Teremtőnek, vagy Istennek. Arról hogy Jézus Isten volt-e vagy ember, megint a háttérismereteink szerint vélekedünk. Az evangéliumok szerint nevezte magát Isten fiának és Embernek.

Most szólhatna közülünk egy teológus, mert neki erről több ismerete lehet. 

Hozzászólt Baksai József Coci Október 21, 2013, 12:11pm

Kedves Amanda,

tessék nekem elhinni, hogy van olyan ember aki minden előző életeiből hozott tapasztalatra emlékszik csak az olyan emberek ezzel nem dicsekednek hanem csöndben vannak hiszen a csönd amit annak idején mikor indiánok között éltem tőlük tanultam meg, hogy  a csönd a leghatalmasabb dolog a világon mert a csöndbe belefér a zakatoló vonat zaja a madár csicsergés és minden az ég adta világon s ha valaki csöndben van akkor minden benne van :-) és azt a csöndet senki sem töri meg szívesen holmi dicsekvéssel butáskodással.

Hozzászólt Bálint Mária Október 20, 2013, 8:52pm

Amanda, rájöttél arra, amit mások a tudomány szintjén állítanak. 

Hozzászólt Baksai József Coci Október 20, 2013, 12:44pm

Fantasztikus isteni, még több ilyet, hogy fejlődjünk tanuljuk végre ki a sötétségből az appsz világából agymosásból !!!!

Hozzászólt Bálint Mária Október 19, 2013, 11:51pm

Erzsébet, örvendek, hogy érdekel. Vannak magyarok is, akik ilyesmivel foglalkoznak. Most felteszek egy másikat is, holnap talán már láthatod.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2020   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek