Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Rendezvény részletei

De mi lett a nővel? férfimese

Idő: kezdődik: Január 5, 2011 7pm; tart: Január 6, 2011 7pm
Helye: Székelyudvarhely, Tomcsa Sándor Színház
Rendezvény típusa színház
Utolsó aktivitás: Jan 3, 2011

Outlook-ra vagy iCal (.ics)-re exportálás

Rendezvény leírása

Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel? című férfimeséjét január 5-én és 6-án 19 órától láthatják a Tomcsa Sándor Színházban, Székelyudvarhelyen.

 

"A "De mi lett a nővel?" című férfimese szám szerint nyolc elbeszélés és az általuk elmesélt helyzetekre, történetekre épül. Csehov novelláit Kiss Csaba hihetetlen ügyességgel férceli egy összefüggő történetté, melynek különös dramaturgiai folyama felkavaróan buja, szenvedélyesen groteszk, de ugyanakkor félelmetesen emberi, hiteles és igaz. 

Három férfi, három színész, három utazó. A széparcú, szerelmes szerepekhez szokott, hiu, szinte nőiesen szép férfi; a táncos kominkus, a mindig vidám, és folyton viccelődő bohóc; és az akrobata, a hihetetlen testi adottságokkal redelkező, már már cirkuszba illő harmadik. És egy utazás, látszólag soha véget nem érő utazás. Aminek egyszer csak vége szakad, de ők hárman, az utazók már nem akarják ezt a véget, azonban a döntés nem az övéké.

Egyikük, útközben pletykszerű mesélésbe kezd, a bankár unokahugáról Irina Bikulináról. Szerelmesen és csalódottan rendre megjelennek a mesélt történetek és a bennük szereplők. Irina Bikulina bujaságáról, szinte ember fölötti lényéről a férfiak vágyának a tárgyáról, a nőről hármuk élményei és mások által elmondott történetek, huncut kis mesék révén egy néhol kegyetlen szembesülésekbe, gyilkolásba torkolló fikció születik. Vagy valóság az egész? Vagy csak ők maguk teszik igazzá a nőt? A néhol vidám, mosolyogtató, máskor meg szívszorító, de olykor elgondolkodtató játék végén vajon fény derül a titokra? Megtudjuk, hogy mi lett a nővel? Vagy kiderűl, hogy mi lett hármukkal?"

Tóth Árpád, rendező

Üzenőfal

Szólj hozzá !

Küldjön visszajelzést (R.S.V.P.), hogy De mi lett a nővel? férfimese eseményhez hozzászólhasson!

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Ott leszek (1)

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2021   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek