Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Határon túli magyar színházak az Erzsébet-ligetben (Budapest XVI kerület)

Rendezvény részletei

Határon túli magyar színházak az Erzsébet-ligetben (Budapest XVI kerület)

Idő: Március 14, 2010 kezdődik: 7pm tart: 9:30pm
Helye: Budapest XVI kerület - Erzsébet-ligeti Színház - Corvin Művelődési Ház
Utca: Hunyadvár u. 43/b
Város/település: Budapest - XVI kerület
Telefon: 06-1-401-3060; 401-3061; 401-3068
Rendezvény típusa színház
Utolsó aktivitás: Márc 5, 2010

Outlook-ra vagy iCal (.ics)-re exportálás

Rendezvény leírása

Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, a Kőműves Kelemen táncszínházi előadása kerül színre nemzeti ünnepünk előestéjén, március 14-én az Erzsébet-ligeti Színházban, a Marosvásárhelyi Színház művészeinek előadásában. Az előadás különlegessége, hogy belépődíj ugyan nincs, de jegyeket csak XVI. kerületi lakosok igényelhetnek (lakcímkártyával) a kerületi ünnepségsorozat részét képező díszelőadásra. Az előadás iránt igen nagy az érdeklődés – a címszerepben Tollas Gábor látható, az előadást pedig Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus rendezte.

– Hogy egyáltalán színre kerülhetett nálunk a rockopera, az annak köszönhető, hogy zártkörű előadáson, a kerület lakosainak lesz bemutatva – tudtuk meg Szabó Csillától, a művelődési ház nemrégiben kinevezett igazgatójától. – Sajnos a körülmények miatt több előadást nem tudunk tartani, de megnyugtatnám azokat, akik most nem jutnak be, hogy a későbbiekben valószínűleg módjuk lesz megnézni a darabot.

Március 29-én egy másik határon túli magyar színház is színre lép Mátyásföldön: a székelyudvarhelyiek mutatják be Garcia Lorca: Bernarda Alba háza című darabját. Mint megtudtuk, ez a két bemutató a színház új vezetőjének koncepciójába illeszkedő mini tavaszi fesztivál, amely kapcsolatot épít a határon túli színházak és a XVI. kerület között. Június végén Kisvárdán tartják a határon túli magyar színházak fesztiválját, de az elsősorban a szakmának szól. Ősszel viszont a nagyközönségnek megtartott előadásokra kerül sor, és ha a tárgyalások sikerre vezetnek, akkor immár nem csak a belvárosban, hanem az Erzsébet-ligeti Színházban is sor kerül nívós színházi előadásokra. Mint Szabó Csilla fogalmazott: ezáltal kellemesen összekapcsolódhat a színvonalas kultúra és a kertvárosi életvitel.
A XVI. kerület része lehet a határon túli magyar színházak fesztiváljának – tudtuk meg Szabó Csillától, a művelődési ház új igazgatójától.

Üzenőfal

Szólj hozzá !

Küldjön visszajelzést (R.S.V.P.), hogy Határon túli magyar színházak az Erzsébet-ligetben (Budapest XVI kerület) eseményhez hozzászólhasson!

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Ott leszek (1)

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2021   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek