Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Rendezvény részletei

III. Székely Sziget

Idő: kezdődik: Június 24, 2011 8am; tart: Június 25, 2011 12pm
Helye: Kézdivásárhely melletti Fortyogó-fürdő
Térkép: http://www.szekelysziget.hu
Telefon: info@szekelysziget.hu
Rendezvény típusa fesztivál
Szervezte: HVIM
Utolsó aktivitás: Márc 5, 2011

Outlook-ra vagy iCal (.ics)-re exportálás

Rendezvény leírása

A Székely Sziget a 2000-es Millenium évében indított és azóta tizedik éve, egyre növekvő sikernek örvendő Magyar Sziget öntudatfejlesztő, nemzetépítő misszióját kívánja folytatni Székelyföldön és Erdély, valamint Partium többségben vagy szórványban magyarok által lakott területein.

A Székely Szigetet az önszerveződés, kultúrahordozás és hagyományőrzés jogos igénye hívja életre, hiszen lassan már Erdély magyar örökén is szembesülnünk kell a globalizáció ártalmaival. Nekünk márpedig nem áll szándékunkban elvándorolni, hiszen Partium és Erdély az otthonunk, sem pedig a devalválódás és a politikai színjátékok kénye-kedve szerint ugrálni. Az importált szabadosság, a közöny és a céltalanság hatalmas károkat okoz a magyar ifjúság lelki és szellemi kibontakozásában. Ezért tartjuk fontosnak, hogy egész Kárpát-hazát átölelő nemzeti szervezetként egyre több helyen építsünk ki olyan közösségi bázisokat, mint a Remény Házai vagy Mozgalmunk alapítója, Toroczkai László által létesített Magyar Sziget fesztivál hagyományának megfelelő rendezvények.
A Székely Sziget öntudatfejlesztő előadásait évről évre a lehető legváltozatosabb, igényes nemzeti programokkal akarjuk bővíteni. Szeretnénk segíteni magyar nemzettársainknak, hogy végképp legyőzzük nemzetünk legfőbb ellenségeit: a lemondást és a közönyt, hogy ezredéves hagyományaink, történelmünk, zenei népdalkincsünk tiszta forrásából erőt merítve hittel, hűséggel és bátorsággal vállaljuk fel sorsunkat, önrendelkezésünket, hogy gyermekeinkre valóban egy szebb jövőt hagyhassunk. Bővebben a http://www.szekelysziget.hu címen!

Üzenőfal

Szólj hozzá !

Küldjön visszajelzést (R.S.V.P.), hogy III. Székely Sziget eseményhez hozzászólhasson!

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Ott leszek (1)

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2021   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek