Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Rendezvény részletei

Székelyföld képi autonómiája

Idő: Március 2, 2012 kezdődik: 6pm tart: 10:30pm
Helye: Bujdosó Székely Vendéglő
Utca: XIX. ker. Szabó Ervin u. 37.
Város/település: Budapest
Telefon: +36-709469121
Rendezvény típusa honismereti, előadás
Szervezte: Gaál István
Utolsó aktivitás: Márc 3, 2012

Outlook-ra vagy iCal (.ics)-re exportálás

Rendezvény leírása

      Székelyföld-Székfoglaló honismereti előadás sorozat

A honismereti rendezvény sorozat célja Székelyföld autonómiatörekvésének segítése, a székelység önazonosságának erősítése és Székelyföld általános -, majd székenkénti bemutatása. A sorozat aktualitását az adja, hogy idén, azaz 2012 tavaszán (április, május) egymillió szavazatot kell összegyűjtsünk az Európai Unió legalább hét tagországából azért, hogy az Európai Parlament normát alkosson a kisebbségben élő nemzeti közösségek jogállásáról. Ez lehetőséget teremtene az autonómiaformák majdani egységes elismeréséhez.

Az első előadás 2012. március 2-án pénteken 18:00 órakor kezdődne, "Székelyföld képi autonómiája" alcímmel. Fellépő művészek, előadók: Ágas-bogas zenekar, a Csillagszeműek táncosai, Fábián Zoltán, a Székelyvér együttes gitárosa, Lőwey Lilla irodalmi szerkesztő, a Székelyföld című 30 kötetes sorozat társszerzője, Simó József a Czegei Wass Alapítvány elnöke, előadóművész és Soós Andrea előadóművész. A vetített képes műsor 2-2,5 órás. Ezután a muzsika és a tánc venné át a főszerepet, hagyományos élő székely népzenével, néptánc bemutatóval,

A rendezvény egységes belépődíja 1.000 Ft. Kedvezményt a nagycsaládosok, valamint a sorozat valamennyi programjára bérletet vásárolók kapnak. A bérlet ára a 10 előadásra szólóan így 7.000 Ft lenne. Az asztalfoglaláskor székely vacsora menü is igényelhető, melynek összege 980 Ft..

Szeretnénk egyedülálló módon megrendezni e sorozatot, ezért fontos lenne annak beharangozása. Ezért 2012. február 24-én, pénteken 11:00 órakor sajtótájékoztatót tartunk a honismereti sorozat helyszínén, a Bujdosó Székely Vendéglőben.

Mindenképpen számítunk azon Hírvivő ismerőseinkre, barátainkra, akik szívükön viselik Székelyföld sorsát, s önzetlen tenni akarásukkal e nemes kulturális programsorozatra felhívják a Nagyközönség figyelmét! Várunk ugyanakkor véleményeket, ötleteket a sorozat egyes műsorainak kidolgozásához!

Székelyföld autonómiája minden magyar érdeke!

 

 

Üzenőfal

Szólj hozzá !

Küldjön visszajelzést (R.S.V.P.), hogy Székelyföld képi autonómiája eseményhez hozzászólhasson!

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Segyevy Zoltán Március 3, 2012, 10:05pm

 Sajnálom, hogy nem lehettem ott ezen az eseményen, de sajnos távoli vidéki lévén, munkanapokon nem tudok megjelenni Budapesten. Egyetértek azzal az alapgondolattal, hogy Székelyföld autonómiája minden magyarn érdeke, és a magam szerény eszközeivel szeretném támogatni ezen gondolat megvalósítását. 

Ott leszek (3)

Nem leszek ott (1)

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2023   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek