Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Miért van az, hogy gyakorta vizelünk az éjszaka folyamán?.Válasza: A gravitáció a test vízkészletét az alsó részekben tartja, amíg fent vagy, azaz függőleges a testtartás.

Amikor lefekszel és a test alsó részei (lábak és belső szervek) a vesékkel kerülnek egy szintre, ez az az állapot, amikor a vesék kiszűrik és kibocsátják a vizet, mert részükre ez ekkor könnyebb. A vízivás idejének pontos meghatározása ebből a szempontból fontos,nagyon is jelentős - mondja egy szívspecialista !!A vízivás meghatározott időpontokban nagyban befolyásolja a testre kifejtett hatékonyságát : 2 pohár víz felkelést követően - segíti a belső szervek aktivitását.

1 pohár víz 30 perccel étkezés előtt - elősegíti az emésztést 1 pohár víz fürdés előtt - segíti a vérnyomás csökkentését 1 pohár víz lefekvés előtt - csökkenti az agyvérzés vagy szívroham kockázatát,
ill. kialakulásának a lehetőségét.
.
A lefekvés előtti pohár víz megakadályozza az éjszakai lábgörcsök kialakulását, mert a lábizmoknak vízre van szükségük görcs kialakulása idején.

Megtekintések: 1438

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Érdemes ezeket naponta finoman átmasszírozni.

Ha már a kéztérképek pontjait kellőképpen nyomkodtátok és még mindig hibádzik valami, itt egy jó recept, kipróbáltam.

Nemrégiben találtam és lefordítottam nektek:

Szent Hildegard von Bingen stresszoldó-élénkítő keksze

 

Hozzávalók:

3 teáskanál fahéj

1 reszelt szerecsendió

125 gr. Vaj

250 gr. Liszt

1 tojás

3 evőkanál nádcukor

1 evőkanál méz

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, apró formákat vágunk ki belőle, 180 C fokon 10 percig sütjük. Felnőttekre napi 1-6 (nem több!) keksz élénkítő hatással van. A Myristicin tartalma miatt gyerekek és szoptató anyák ne fogyasszák. A szerecsendió nagy mennyiégben abortuszt okozhat ezért terhes nőknek sem ajánlott. (Még nagyobb mennyiségben delíriumhoz vezet, feljegyezték, hogy egy 12 éves fiú 2 darab szerecsendiótól halálos mérgezést kapott, tehát gyerekek elől elzárni.)

A szerecsendió gyógyítja a melankóliát (1 szerecsendió, ugyanannyi fahéj, 250 gr lisztből zsemlét sütni) enyhíti a gyomorpanaszokat, növeli a teljesítőképességet, hozzájárul az általános egészség karbantartáshoz, érserkentő, fájdalomcsillapító. 

Megjegyzem, a keksz nagysága, amint azt a német megnevezés tükrözi kb. egy pálinkáspohárral kivágott korong. A 6 darab napra elosztva értendő, ne együnk belőle egyszerre többet, mert még elalszunk napközben.

Ezeket a pontokat, területeket érdemes masszírozgatni, nyomogatni, kinek-kinek saját panasza szerint. Az időtartamot fokozatosan kell növelni.

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek