Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Angyalok a Mezőségen

Legyünk együtt Angyalok a Mezőségen, tegyük együtt szebbé a erdélyi szórványban élő magyar idős emberek, gyerekek és családok karácsonyát!

Az Angyalok a Mezőségen alapítványunk talán legismertebb akciója.

Immár sokadik alkalommal, decemberben tartós élelmiszerrel, karácsonyi ajándékokkal, játékokkal és sok-sok szeretettel járjuk be a mezőségi magyar szórvány és Székelyföld eldugott falvait, tanyáit. Több tucat önkéntesünk kitartásának hála, még a legeldugottabb településekre is el tudunk jutni, hogy személyesen adhassuk át csomagjainkat a magukra maradt öregek és nehéz sorsú gyerekek, családok számára.

Pénzadománnyal olyan ajándékokat tudunk összeállítani, ami életkornak és szükségletnek megfelelően kézzelfogható segítséget nyújt.

Amit és amire gyűjtünk:

  • tartós élelmiszerek (cukor, olaj, liszt, rizs, száraz tészta, konzervek, tea, kávé, kakaó, konzervek...)
  • tisztítószerek és tisztálkodási szerek (mosószer, mosogatószer, szappan, tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém...)
  • édességek (csokoládé, cukorka, kekszek, szaloncukor...)
  • játékok (készségfejlesztő, társasjáték, plüssök, babák, lego...)

Legutóbbi angyaljárásaink képeit ezeken az oldalakon érheted el:  2015 , 2016 , 2017 és 2018

Kérjük vedd figyelembe, hogy olyan dolgokat hozz adományként, amit magad is jó szívvel adnál át személyesen. Elhasználódott, elkoszolódott, szétesett adományokkal sajnos mi sem tudunk mit kezdeni.

Adományod az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány erre a célra használt számlaszámán tudjuk fogadni:

10700488-66317874-51100005

(CIB Bank Zrt.)

Az átvevőpontok listája ezen az oldalon található és örömmel fogadjuk további átvevőpontok, önkéntesek csatlakozását.

Nézd meg ezt a néhány másodpercet és mindent tudni fogsz, ami lényeges!

Akciónk minden évben novemberben indul, amikor a gyűjtőpontokon elkezdjük az adományokat gyűjteni. A karácsonyt megelőző utolsó hetén (advent negyedik hete) indulunk ezekkel az adományokkal Erdélybe (a pénzadományokból a helyszínen vásárolunk további élelmiszereket, ezzel is a helyi közösségeket segítve). Ott állítjuk össze a személyre szóló csomagokat, amiben nagy segítségünkre vannak a helyi közösségek és lelkészek, hiszen ők gyűjtik össze a támogatásra szoruló családok, idősek névjegyzékét. Ugyanekkor alakulnak a "csapatok", akik aztán egy-egy gépjárművel járják végig az előzetesen összeállított útvonalakat. A kint töltött idő kora reggeltől késő estig magáról az "angyaljárásról" szól. Az autók elindulnak Erdély legeldugottabb zugai felé, hogy minél több egyedülálló, magányos idős embert és nehéz sorsú családot keressenek fel.

Kíváncsi vagy, hogyan lehetsz részese az akciónak?
Mindig örömmel fogadjuk új önkéntesek csatlakozását, akik "gyűjtőpontként" segítenének az adományok gyűjtésében, vagy akár el is jönnének a négy napos angyaljárásra, Erdélybe.

Akiknek erre nincs lehetőségük, tárgyi adományaikat a gyűjtőpontokon várjuk nagy szeretettel, pénzbeli támogatásukat pedig átutalás, vagy online adományozás formájában tudjuk fogadni.

És miért a Mezőség?
Ez a mindig is vegyes lakosságú terület Erdély északi részén rengeteget adott a magyar kultúrának. Aki járt már táncházban, vagy hallgatott népzenét, azok számára ismerősen hangzanak a mezőségi falvak nevei. Magyarpalatka, Ördöngösfüzes, Mezőpanit, Magyarszovát, Pusztakamarás, Szék, Válaszút, Buza, Mezőbánd, Boncida, Cege és még hosszan sorolhatnánk. Mégsem ismerjük igazán a Mezőséget, a turista útvonalak elkerülik, néhány faluhoz pedig a legközelebbi város is 40-50km. A dombokkal, tavakkal szabdalt, úthálózattal is csak bajosan rendelkező térség általában valahogy kimarad a jótékonysági akciókból. Nos, mi itt keressük fel a rászoruló magyarokat, akiknek a legtöbb esetben nem a csomag a legnagyobb ajándék (pedig ismerve a helyi kereseti viszonyokat, annak is komoly értéke van), hanem hogy valaki rájuk nyitja az ajtót és magyarul kíván Boldog Karácsonyt. Az egy-egy családnál, vagy magányosan élő nyugdíjasnál eltöltött idő az angyaloknak legalább akkora ajándék, mint a megajándékozottnak.

Bármilyen részlettel kapcsolatban, kérjük érdeklődj az alapitvany@erdelyimagyarok.com címen!

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek