Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Ez, egy valamikor zöldelő fának a maradványa . Ez már nem termel oxigént , esetleg gombákat amig el nem porlik s anyagát más élőlények nem hasznositják .

Értékelés:
  • Jelenleg 0/5 csillag.

Megtekintések: 205

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bálint Mária Június 22, 2013, 9:32pm

Eurómagot egyelőre nem kapunk semmilyet. Az EU-mag génmódosított lesz.

Hozzászólt Nagy Antal Június 22, 2013, 5:56pm

Helló Bálint Mária ! A románok s romák minden követ megmozditottak s levédték a MICI-et Európában s mehet a zsuka tovább . Az idén a boltban vásárolt kukorica egyharmada kelt csak ki . Ilyen lesz az eurómag is ? Kellemes hétvéget kiván s baráti üdvözletét küldi Nagy Antal, Nagybaconból.

Hozzászólt Bálint Mária Június 22, 2013, 12:51pm

Nini, mit szagolok itt ki! Nem lesz "mici"? Hát ez az EU valóban kolosszális! Táncba álltunk, táncoljunk! S ezt mind megszavazzák? Vagy az érdekelt húsipar körbejár a baksissal?Kezd kihalni belőlem a jóhiszeműség. Éppen azt olvastam pár hete, hogy betiltják a "pór" vetőmagokat. Csak az EU által ellenőrzött vetőmagot dughatunk a saját házunk melletti kiskertünkbe is. 

Hozzászólt Nagy Antal Május 3, 2013, 9:05am

Szia Irénke-hugica ! Mindig szivesen veszem ha irsz ! Köszönöm az itáliai helyzetjelentést, nálunk is ugyanaz a sivatagi Sirokkó munkálkodik s a télből egyszerre a forró nyárba cseppentünk. Meleg van és szárazság . Mindennap öntözök amit elérek a slaggal . Hát igen, a florea nem szereti a virágot csak a mákvirágot amilyennek ő is bizonyult .Balkánt akar csinálni a szép oázisból .Május elsején mi is kint voltunk a zöldben , de semmi étvágyam nem volt a micshez s a flékenhez . Azt mondják, hogy az UNIÓ betiltja a román csórékolbászt, mert bikarbonát van benne és ellenőrizhetettlen húsfélék .Kivánok sok sikert a KRESZ-vizsgához . A Garelli el lesz adva. Már vettem is egy elektromos biciklit, mely ugyanúgy megy és nem bürrög, nem bűzlik s nem kell hozzá hajtási engedély meg müszaki engedély . Kivánok Nektek kellemes hétvégét és a meleg enyhülését sok baráti puszik kiséretében . Antonio bácsi, baci...

Hozzászólt BG Irén Május 2, 2013, 4:31pm

Buenos dias señor Antonio, ma a változat kedvéért spanyolul köszönök be, ha nem zavarok. Ugyanis nagyon hiányzott az írás, tiszta melankóliás lettem...Mi újság van arrafelé? Nálunk nagyjából minden a régi kerékvágásba halad. Várom, hogy lejárjon a vizsgám, május végén van csak hely. A tavasz igen meleg áramlattal érkezett, már két alkalommal az afrikai sivatagból a szél homokot kavart a levegőbe és homokos eső esett. Az autókon látszik főleg, tégla színű homok. Április utolsó napján Firenze a "Notte bianca"-t vagyis fehér éjszakát ünnepelte. A főtéren rendezik, igy minden muzeum, üzlet nyitva van. Minden kis téren külömböző zene van és tengernyi ember. A párom a Dóm téren lévő rendezvényt szervezte. Öt rock együttes lépett fel, a szünetben pedig szabad zene. Jol szórakoztunk. Ma sokat esett, de legalább lemosta a homokot. Hallottam otthon elég szárazság van. Gondolom ezért fogott neki a vásárhelyi polgáros mester kivágni a fákat, mindenki felvan veszve rettenetesen. Nem elég a kombinátos levegő, fák se legyenek. Kérdeznék egy dolgot hátha hallott róla kedves Bátyus, hogy az otthoni "bölcsek" elfogadták a genetikailag modosított gabona termesztését. Amióta meghallottam belevagyok betegedve. Létezik? Sok ország visszautasította arról tudok. Mára búcsúzom, kívánok kellemes délutánt,Irénke

Hozzászólt Nagy Antal Október 10, 2011, 4:47pm
Szia Irénke ! Nem kell most eső, mert egyfolytában esik péntek óta és még három fok hideg is volt. Most tiz fok van odakinnt. A környező hegyekben leeset a hó, a Predealon méteres hó volt. Holnap megyek a Kakukkhegy alá, Hermányba. Halottam az Enbrel-ről, de nem nagyon nyert teret a biomedicina itt ( jók az orvosok ), pedig valamikor csak az volt . Kellemes találkozást a fiaddal. Baráti üdvözlettel, Anti bácsi, baci !
Hozzászólt BG Irén Október 10, 2011, 1:21pm
Szèp napot kivànok Nagydoki! köszönöm a jò tanàcsot, meg is fogadom holnap reggel megyek felkeresni a kezelő doktornőt, mert nem mùllik a dolog. Sőt, az egèsz belügyminiszterem is borzasztòan hàborog. Örvendtem egy rèszből, mert a reumatikus fàjdalmaimat csökkentette. Mindegy, remèlem csak talàl valami megfelelőt nekem. Otthon hasznàljàk-e a biomedicina kezelèst (pl Enbrel) reum-artritisz esetèben? màskèppen jol telt a hètvège visszatèrt a meleg, csak èpp pènteken esett egy keveset. Reggel huvős van, de nappal kellemes meleg. Megvettem a repülőjegyet a fiamnak, november 19-èn èrkezik. Nem győzőm kivàrni. Jelenleg a pàrom lànya van itt. Kriminàl pschihològia egyetemet vègzett, most iratkozott be mesterire.  Különösen szeret tanulni, nem mindennapi fenomèn. Kellemes hetet es napot kivànok, sajnos esőt nem tudok küldeni ugyanis hètàgra süt a Nap! Irènke
Hozzászólt Nagy Antal Október 7, 2011, 2:43pm
Szia Irénke-Hugica ! Most jövök Kisbaconból drótszamárral,sok dolgom volt s még most be kell irjam a Leptopba a munkát. Örvendek, hogy itt vagy, a piros pontok azt is jelenthetik, hogy a szervezet valamit a bőrön keresztül el akar távolitani. Ha sulyosodik a dolog, akkor abba kell hagyni a kezelést és gyorsan visszatérni a kezelőhöz. Itt még nyári forróság van, ma akár 31 fok is lehet és a tehenek nyalják a legelőt, de semmi sincs rajta. Kellemes hétvéget s érezd jól magad szeretteid körében . Anti baci és sok baci !
Hozzászólt BG Irén Október 7, 2011, 1:52pm

Hello Nagydoki bàtyus nagyon jo èrzès tudomasul venni, hogy hiànyoztam! Köszönöm! Itt ma kèt suhogo esö utan nagy vihar van fenyegetö fekete felhökkel. Igaz a vàltozàs otthon is, mert megnèztem ès esni fog hètvègèn. Nagy a szàrazsàg mindenfelè. Nagyjàbol jol lennek, de föleg az arcomon piros, viszketö kiutesek lettek. Elèggè mèlyek, attol fèlek a màjam bedobja a törulközöt. Nekifogtam diètàzni kemènyen. Ez van. En is a drótszamárral mentem bevàsàrolni ma reggel, de ha beàll az esös ido pihenöt adok neki.  Hètvègère ingyenes mùzeum làtogatàst terveztunk, de minden hely betelt. Ugyanis a firenzeieknek ingyenes. Minden hònap màsodik vasàrnapjàn lehet rèszt venni. A mùltkor nagyon èrdekes ès szèp volt. Mindegy valamit kitalàlunk. A pàrom is örvend, hogy ma pèntek azt mondja nincs kedve dolgozni....pedig mèg a nyugdijig sok van. Szòval a Garelli baràt bedobta a törulközöt, nem szèp töle! Kellemes hètvègèt kivànok, kuldöm az esöt....baràti udvözlettel, Irènke

Hozzászólt Nagy Antal Október 6, 2011, 6:57pm
Szia Irénke ! Hiányoztál ! Köszönöm a helyzetjelentést és mihamarabbi gyógyulást kivánok . A pityóka a pincében, de Döblecem ( Cukka, Sütőtök, Bécsitök) csak egy lett a kertben, azt is a feleségem megvágta a kapával. Lehet kapni Szentgyörgyön vagy Brassóban a piacon . Nagy szárazság van erre, nem esett szinte két hónapja . Azelőtt pedig annyi eső volt, hogy minden kirodhadt. Itt is péntek éjeltől változást várnak. Lehet, az eső rádiót mond ! Holnap Kisbaconba megyek drótszamárral, a Garelli megdöglött és lemondtak róla a szerelők, nem tudják mi baja, pedig ötszáz lejt is ráköltöttem. Kellemes estet és hétvéget kiván Anti baci, baci..

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2022   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek