Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Szászváros és Szászsebes között a Kenyérmezö tájékán ( Alkenyér) van ez az emlékmü, de azt a dák király emlékére emelték . Akár egy török jatagán is lehet. Valamikor errefelé táncolt három török hullával Kinizsi Pál.
Mára az is új nevet kapott : Pavel Chinezu !

Értékelés:
  • Jelenleg 0/5 csillag.

Megtekintések: 121

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Nagy Antal December 10, 2011, 1:31pm

Szia Mária ! Bizony ez nem hancurléc. Igy képzelte el egy Bragoslav hazafi a sosemvolt királyságnak, nemlétező kardját. Kellemes hétvéget, Nagydoki !

Hozzászólt Bálint Mária December 9, 2011, 7:24pm

Nahát! Ki nem találtam volna, hogy mi kunkorodik itt...

Hozzászólt Nagy Antal November 22, 2010, 5:54pm
Szia Irénke ! Megegyeztek a fiuk a döntetlenben s utána nagyot ettek ittak . Nem volt rosz mecs,és verekedés sem volt . Sajnos van aki csak azért megy a meccsre, hogy szadista hajlamait kiélje . Puskás basa megtanulta tölünk, hogyan kell csettelni a csajszikkal a képek margóján, mert ma tele van az oldal velük . Berlusconival is tele van a média, amiért kijavitatta Vénusz kezét és a Mars hancurlécét . Nagyon helyes; az úgy is volt valamikor s akkor minek kertelni . Csao, Tonio !
Hozzászólt BG Irén November 22, 2010, 3:23pm
Szep delutant kivanok! ma reggel annyit esett, hogy szinte melluszasban kellett kimenjek, jelenleg hirtelen kikèkult az eg, sut a Nap, de sokaig nem tart mert azt mondtak estere esni fog. Mindegy, lesz meg igyse !? Lehet De Ceaba is forog a sirjaban a mai helyzeteket latva. A foci sem a regi, a rajongok inkabb agreszivitassal oldanak meg a merkozoes eredmenyet.....otthon nem tudom mennyire, de itt sokszor lovoldozes van egy-egy meccs vegen. Jol allapitotta meg Nagydoki hasonlit a politikahoz. Ettol eltekintve sok sikert a fiuknak! Irenke
Hozzászólt Nagy Antal November 19, 2010, 4:40pm
Szia Irénke ! Egy valamire való ember, látástól-mikulásig dolgozik. Azután várja az új esztendőt, ami esetleg ugyanolyan mint a régi . Néztem egy darabig a meccset, de amikor az olaszok, pardon, a románok kiegyenlitettek, lezártam a kasztnit. Az törtét, hogy mind a két gólt Rác idegenlégiós román, aranylábú fiú rugta,fejelte. Biztos nagy haverkedés és evés-ivás volt azután . Ez a footbal s ilyen a politika is . Mi meg kapkodjuk a fejünket mint a ludak .Ma itt szép meleg idő volt, csak a Garelli makacskodott a reggel .Ha úgy vesszük,hogy Decebal az De Ceaba L( Csaba ), akkor nincs is olyan nagy baj, csak ki hiszi ezt manapság el itt. Baráti puszi, Antal .
Hozzászólt BG Irén November 19, 2010, 10:10am
Igen, o a kornyek Fàn Tomàsza. Ma reggel a teve szerint jobb ido kene legyen. Errefel zuhog az eso, de maris kozeledik egy masik front. A tegnapelotti meccsel kapcsolatban 1-1 lett az eredmeny (olasz-roman), olaszorszag ongolt rugott, igy a fiuk jol jartak. Nalunkfele kezd nagyon karacsonyi hangulat lenni, diszitik a varost. Mindenki mindent vasarol, a fenyofak a marketekben mar felvannak diszitve. Igy probaljak kikerulni a krizist, vizualisan folyasoljak be az embereket es ezek szerint mukodik is ... Szep napot, Irenke
Hozzászólt Nagy Antal November 18, 2010, 7:01pm
Igen márványból és fémböl. Nem tudom, hogy nem lopták még el a ócskavasasok . Az alján tizvalahány lépcsöfok van s öles betük hirdetik, ki az úr a tájékon . ( képzelt úr ) Szia ! Anti !
Hozzászólt BG Irén November 18, 2010, 3:40pm
Igy tavolrol persze nem tunik annyira magasnak, 20 meter ! Nem tudom megallapitani mibol lehet. Fabol biztos nem, lehet marvanybol ugye? Irenke
Hozzászólt Nagy Antal November 17, 2010, 7:55pm
Kár, hogy nem a kenyérmezei csata emlékére emelték. Vagy mégis igen ( egy szász eredetü ember tervezte s kivitelezte), csak burkoltan utal a közelmultra. Nem jártam közel, de van vagy húsz méter magas .
Legközelebb leszállunk a buszról s közelebbröl is megtekintjük . Itt is gyülnek az esöfelhök, de marad a meleg . Kellemes estet., Anti !
Hozzászólt BG Irén November 17, 2010, 3:44pm
Erdekes alaku kard, tenyleg nagyon emlekeztet a torok jataganra. Kulonleges alkotas. Irenke

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2022   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek