Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Egy gyimesbükki tájház-múzeumban fényképeztem. Tulajdonképpen a görbefájdalom az a szekérlőcs . Ez a görbe fákból kialakitott kapocs a szekéroldalakat fogja össze .

Értékelés:
  • Jelenleg 5/5 csillag.

Megtekintések: 129

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Nagy Antal November 19, 2010, 5:09pm
Na úgy na ! A kutya is telistle van bolhával , s az Isten basszus hangon szólott a hiveihez ! Ciao bambino ! Arrivederci ! Éljen a görbefájdalom !
Hozzászólt BG Irén November 19, 2010, 4:14pm
Megolvastam az osszest Nagydoki, ez màn beszed bàtya ! Delutani szorakozasnak is megfelelhet, a birkas kiertekeles volt a legszofisztikaltabb modon megfogalmazva......... viszlat Nagy Nagy Nagy Doki, Irenke
Hozzászólt Nagy Antal November 18, 2010, 7:09pm
Még máskor is kötekedett velem az oldalon s ezt nem türhetem . Magam módján kiértékeltem pár kirakott képét . Lesz mit olvasson ! Dar ce dracu ! Aufwiederhören, Dein Freund Anton !
Hozzászólt BG Irén November 18, 2010, 4:37pm
Epp lattam es meg is vallaszoltam magam modjan. Antal ne torodjon vele, ugylatszik rossz napja volt a Palinak. Viszont nem szep magatartas az biztos. Itt tovabbra is esik. Nedves nagyon a levego. Ez van. Nem szabad orokke csak haladatlankodnunk. Meg amit nagyon szeretek telen az a TORMA. Szerencsere itt is ratalaltam. Ez a fekete lyuk-as tema bizarul hangzik. Ez a nev jut eszembe rola: Fekete Julika. Komolyabbra forditva a dolgot jojjon, aminek jonnie kell. Sok turelmet kivanok holnapra a paciensekhez. Viszlat, Irenke
Hozzászólt Nagy Antal November 18, 2010, 1:07pm
Szia Irénke ! Itt zuhog az eső,meleg van, még éppen a békák nem szökdösnek .Ma a rendellőben vagyok, holnap terep s remélem addigra elmegy az esőfelhő .A cigányok s a rászorulók ( azt nehéz megállapitani kik is azok ) minden évben az ünnepek előtt kapnak ilyen segélyt, de mihaszna, ha eladják s a pénzért italt, cigarettát s kávét vesznek, a rajkók meg éheznek tovább .Furcsább az, hogy a reggeliben a fórumon megszólitott egy Bálint nevű hapsi, hogy ne tömjem tele mindenféle élettelen képekkel az oldalt . Visszairtam neki, hogy akinek nem tetszenek a képeim, ne nézze . Még itt sem férünk el egymástól . Sebaj, majd a feketelyuk elboronál mindent még az ilyen lesi-Puskásokat is . Szia '! Kellemes napot , Anti !
Hozzászólt BG Irén November 18, 2010, 10:46am
Jo reggelt Antal! Szerintem valami politikai hattere van az ètelosztogatasnak. Szereny tapasztalatom szerint akkor vallnak ilyen nagylelkuve, amikor elakarjak vonni a figyelmet valamirol vagy elakarnak erni valamilyen allattomos celt. Lehet tevedek, de nem egyszer tapasztalatam ugyanezt Vasarhelyen. Ma mar megint vastag felhok vannak a fejem felett, de en futyulok rajuk es kimegyek. Tovabbi szebb napokat, Irenke
Hozzászólt Nagy Antal November 17, 2010, 12:07pm
Szia ! A redellőből irok, mert jelenleg elfogytak a betegek . Kint nagy a hangzavar, mert élelmiszer segélycsomagot osztanak a közeli néptanácson a romáknak s itt vannak kutyástól-macskástól .Honnan van ennek a szegény országnak ilyesmire pénze ? Persze a fekete lyuk engem sem zavar .A bibliai megállapitásaid is helyesek, de ugyancsak a Bibliából tudjuk, hogy az Isten már többször elakarta pusztitni az emberiséget, mert rájött, hogy teremtménye nem sikerült . Ott van a rettenetes és többször meghirdetett világvége ( rossz idő esetén a kultúrotthonban tartják ). A Föld csak egy kis porszem a világegyetemben . Az más, ha ilyen pártfogója van mint az Isten . Ismételten, éljen Berlusconi ! Szervusz, Tóni !
Hozzászólt BG Irén November 17, 2010, 9:42am
En abszolut nem torodok a fekete lyukkal! En szàzszàzalèkkal megbizok Teremtonkben es megmagyarazom miert. Mivel O teremtett minket es a vilagegyetemet nem fogja megengedni hogy teljesen kipusztuljon az emberi faj vagy a Foldunk megsemmisuljon. Biztos van egy "àsza" az ingujjaba es egy legyintessel megvedi gyunyoru Foldunket a kihunyastol. Sok betegseg es katasztrofa sujtotta az embereket (sajat hibank miatt) ketezer even keresztul, de megis letezunk. Es O kello idoben kozbelep mielott megsemmisulne minden. A Biblia valahol azt irja: A Fold soha nem mul el.
Ma egeszen vilagos van szerencsere, de csutortoktol erkezik ujra a rossz ido. Jelenleg politikai szurke felhok is keringenek a csizma folott, ragjak Berlusconi s...get, remelem sikerul neki atveszelnie a krizist. Mindenfele "merda"-t rahajitnak csakhogy eltavolitsak, de o nem mai gyerek es talpraesik mint a macska. Az olaszok nem jottek meg ra, hogy Csizmas Kandurral van dolguk. Kivanok kellemes napot es maradjon tavol tolunk a fekete lyuk ! ciao Irenke
Hozzászólt Nagy Antal November 16, 2010, 5:38pm
Ezt nevezem optimizmusnak, viszont a világot most egy közeledő fekete lyukkal riogatják s akkor vége lesz mindenféle hancurozásnak . Már estefelé van. Fél hat és sötét van, csak a Hold randevuzik ismét a Jupiterrel. Reggel a Vénusz ragyog a keleti égbolton . A fene enné meg azt a fekete lyukat, hogy nem maradt ott ahol volt .De biztos mire ideér addig az emberiség kipusztul magától .Éljen Berlusconi ! Szia , Tóni .
Hozzászólt BG Irén November 16, 2010, 3:51pm
Szep delutant kivanok! Sajnos nagyon draga a fogapolas, epites. Az itteni arakrol nem is merek irni, en is otthon csinaltatom fogaim, sot sok olaszorszagi is. Nos igaz! itt mar beszeltek a noi viagrarol, letezik. Hat en sajnalom azokat a fiatalokat, akik ok nelkul is beveszik, tetszik nekik a hatas eleinte, de ha dependense valik a hancurlec hogyan tovabb? mit vesz be egy okrot? Hat hova jotottunk? sokan vagyunk sokfelek, egyesek mindenben az extrem dolgot hajhasszak. Hogy mennyi furcsasagot latok itt, amit szerencsere otthon meg nem! azt mondjak nagy az Isten allatkertje, de tenyleg ugy is van. Ha valaki meseli lehet nem hiszem el. Setalva az uton szembe johet egy szuper szexi no magas sarku cipovel, vonzo.... minden. Es amikor megszolal derul ki, hogy a no nem no, hanem ferfi. Oroszlan Szonjanak van egy szama: Micsoda no ez a ferfi! hat igy is van ! Es meg ragozhato a tema...jobb ha hagyjuk oket a micsdajukkal. Berlusconi egy vagany ember mindenfele szinten. Az olaszok szidjak, mint a bokrot, de most is az arviz alkalmaval o volt az elso, aki penzt adott nekik. A tavaly elott a foldrengeskor meg egy csomo hazat epitett rovid ido alatt. Le a kalappal, szerintem a fene eszi az ellenpartot. Dehat ez a dolguk. Otthon nalunk is elkelne egy bases...berlusconi fajta, upsz kicsavarodott a nyelvem! Lesz meg jo vilag, hurrrraaaaaaaaaaaaaa, Irenke

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2022   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek