Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Barta László
 • Férfi
 • Budapest
 • Magyarország
Megosztás a Facebook-on
Mehet

Barta László barátai

 • Nyuszi Weinrauch
 • Barta Lászlóné Enikö
 • Talas Eva
 • Nánó Csaba
 • Páll Albert
 • Sebestyén Péter
 • Bartha Istvan
 • Dr. Pécsi-Huszár Réka
 • Kilin József Attila
 • lukacsi szekely zita
 • Bartha Emese
 • KOCSÁKNÉ HUSZÁR MAGDA
 • V. Császár Levente
 • Margareta Vilhelem
 • Perczel Papp Ibolya

Barta László beszélgetései

Rezonanciák

Okt 1, 2020 elindította 0 Válasz

Kedves Barátaim! Már elég rég óta nem jelentkeztem itt, de ennek több oka van. Többek között, írásaim jelentek meg különböző antológiákban. Örömmel közölhetem, hogy nemrég, szeptember 3-án a…Folytatás

 

Barta László lapja

aktivitás

Profil ikonBarta László ajándékot adott Gál Enikö számára
Okt 2, 2020
Barta László írása

Rezonanciák

Kedves Barátaim! Már elég rég óta nem jelentkeztem itt, de ennek több oka van. Többek között, írásaim jelentek meg különböző antológiákban. Örömmel közölhetem, hogy nemrég, szeptember 3-án a Kalamáris Kiadó jóvoltából megjelent első novelláskötetem REZONANCIÁK címmel, amelyet jó szívvel merek ajánlani a kedves érdeklődőknek. A könyvet nálam lehet megrendelni üzenetben. Ára 2000.Ft + postaköltség .A kötet 103 oldal, ára kedvezményesen (csak Nektek) 2000 Ft. + postaköltség. Bankszámlaszám rendeléshez: OTP Bank HU41 1177 3023 0064 5326 0000 0000, BIC (SWIFT) Kód: OTPVHUHB , Barta László Tájékoztatásul közlőm a belföldi postai költségeket: 1-2 db. 515 .Ft Nemzetközi postai díj: Elsőbbségi: 1725 Ft., Nem elsőbbségi: 1590 Ft. Postai utalványon a rendelést az alábbi címre kell küldeni: Barta László, 1026. Budapest, Guyon köz 7.I.3 Utánvét nincs. A könyv postázási címeket cset-üzenetben várjuk megküldeni. Üdvözlettel, Barta László…tovább
Okt 1, 2020
Barta László által közzétett vélemény

Rezonanciák

Kedves Barátaim! Már elég rég óta nem jelentkeztem itt, de ennek több oka van. Többek között, írásaim jelentek meg különböző antológiákban. Örömmel közölhetem, hogy nemrég, szeptember 3-án a Kalamáris Kiadó jóvoltából megjelent első novelláskötetem REZONANCIÁK címmel, amelyet jó szívvel merek ajánlani a kedves érdeklődőknek. A könyvet nálam lehet megrendelni üzenetben. Ára 2000.Ft + postaköltség .Resonancia.jpgtovább
Okt 1, 2020

Barta László képei

 • Adj hozzá képeket
 • Az összes megtekintése

Barta László blogja

Rezonanciák

Hozzászólás dátuma: Október 1, 2020; ideje: 3:30pm ‚ 0 Hozzászólások

Kedves Barátaim! Már elég rég óta nem jelentkeztem itt, de ennek több oka van. Többek között, írásaim jelentek meg különböző antológiákban. Örömmel közölhetem, hogy nemrég, szeptember 3-án a Kalamáris Kiadó jóvoltából megjelent első novelláskötetem REZONANCIÁK címmel, amelyet jó szívvel merek ajánlani a kedves érdeklődőknek. A könyvet nálam lehet megrendelni üzenetben. Ára 2000.Ft + postaköltség .

A kötet 103 oldal, ára kedvezményesen (csak Nektek) 2000 Ft. + postaköltség.…

Folytatás

A HARMADIK SZÍNHÁZ.

Hozzászólás dátuma: Január 10, 2019; ideje: 3:00pm ‚ 1 Hozzászólás

A HARMADIK SZÍNHÁZ

A kolozsvári Stúdió Színpad emlékét idézi ez a könyv, mint az a címből is egyértelműen kiderül. Az ilyen műfaj óhatatlanul együtt jár egyrészt száraz statisztikai adatok sorjáztatásával: évszámok, darabcímek, előadások, kritikai visszhangok meg-idézésével, melyek azonban csak az első ránézésre tűnhetnek egyhangúnak,…

Folytatás

Stúdió Színpad: a harmadik színház.

Hozzászólás dátuma: Május 17, 2017; ideje: 12:30pm ‚ 2 Hozzászólások

Stúdió Színpad: a harmadik színház •

Több mint negyedszázadig működött megszakítás nélkül Kolozsvár harmadik színháza, a Stúdió Színpad. Ennek történetét eleveníti fel a szerző, aki maga is tagja volt az egykor hírneves amatőr társulatnak. Barta László nyugalmazott tanár Életünk során szívesen idézzük fel magunkban, a családban vagy baráti társaságban, ismerősök között a szép és kellemes emlékeket. Kiemelkedő élményekre, feledhetetlen pillanatokra gondolunk. Emlékeztetni valamire,…

Folytatás

Danika

Hozzászólás dátuma: Szeptember 7, 2016; ideje: 1:30am ‚ 1 Hozzászólás

Nagy nap ez a mai! – Huszonegyedik század, 20…-ik év, szeptember 1-e, csütörtöke-.

Danika iskolába megy. Ez lesz az első napja az iskolában!

 

Már régóta várta ezt a napot. Most már igazi nagyfiúnak érzi magát. Dolga lesz, feladata, mint a felnőtteknek. Kis húgai majd otthon…

Folytatás

Üzenőfal (33 megjegyzés)

A megjegyzések hozzáfűzéséhez tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Idő: 5:17pm; dátum: Március 8, 2017; Dr. Nagyné Szabó Erzsébet írta...

Szia Laci !

Köszönöm a biztatást de ez még nekem nagyon újj,majd megfogom szokni .

Idő: 7:11pm; dátum: Január 4, 2016; Nánó Csaba írta...

Kedves László, mindenek előtt BÚÉK, a cikket sajnos nem kaptam meg, kérlek küld el újra..Minden jót!

Idő: 1:05pm; dátum: Február 9, 2015; Bartha Béla Tibor írta...

Kedves Laci,

 koszonom udvozletet, valoszinu tavoli rokonok vagyunk. Csaladfam tavolabbi tagjait nem tudom, csak nagytatamig, viszont az o csaladneve "h" nelkul volt (Barta Bela). O Faragorol szarmazott.

Udv,

 Bela

Idő: 7:37pm; dátum: Január 17, 2014; Andok Adrien írta...

Kedves Barta László, 

Bartha Bibiána a szivemhez közeli barátnőm, egy egyesület élén tevékenykedünk, minden irásomat lektorálja, mert hófehér a haja és nagyon szeretem:)

Üdvözlettel

Andok Adrienn

Idő: 3:37pm; dátum: December 10, 2013; Verebelyi Tabajdi Marta írta...

Kedves Laci!

Elfogadom a baratsagot es azt javasolom, hogy ezutan tegezodjunk, ha nem is tudjuk meginni a pertut egy kis Egri Bikaverrel.

En 1950-1963-ig eltem Szatmaron es Erdodon. Csele Miklos magyar tanarom volt, neki koszonhetem, hogy azota 5 nyelv tanulasa utan is megoriztem edes anyanyelvunket, akarhol is elek a vilagon. Ha angolul beszelek angolul gondolkodom, ha magyarul beszelek magyarul gondolkodom es tudatosan nem keverek idegen szavakat a magyar nyelvbe. 1963-1987-ig Debrecenben eltem, ahol a 70-es evekben epiteszmernoki diplomat szereztem. Rengeteget gornyedtem a rajztabla folott - a heti munka mellett palyazatok, magantervezesek - ezert kikapcsolodaskeppen minden szabadsagomat kulfoldi utazasokon toltottem. Ropke 10 ev alatt kb. 25 orszagban voltam, igy tortent, hogy Ausztraliaba beleszerettem. 1988 ota itt van az otthonunk, szeretjuk a sok napsutest.

Diohejban ennyit magamrol, hosszabb levelezesre sajnos nincs idom.

Udvozlettel, Marti

Idő: 7:39am; dátum: December 10, 2013; Verebelyi Tabajdi Marta írta...

Kedves Laszlo!

Kolozsvari irasaibol arra kovetkeztetek, hogy On is a 60-as evekben jarhatott egyetemre.

Nem ismerte veletlenul Csele Miklost es Guzs Imret? Tanaraim voltak, 50 ev utan is nagy tisztelettel gondolok rajuk.

Udvozlettel, Marti

Idő: 1:30pm; dátum: November 24, 2013; Barta László írta...

Kedves Géza!

Először is köszönöm,hogy írtál és megtiszteltél bizalmaddal.Másodszor,elnézést a késői válaszért,közbejött okok miatt.Tény,hogy sok Barta van a világon és biztos volt is Kolozsvárott annak idején.Édesapámék a második bécsi döntés után,1940-ben költöztek Brassóból Kolozsvárra és az egyetem keretében dolgozott.A leírtak alapján nem tudom,hogy kapcsolatban lett volna a Chernevali Céggel és nem valószínű,hogy a Te kedves Édesapád az én apámmal lett volna kapcsolatban,ismeretségben.Habár ki tudja,nincs már kitől megkérdeznem.Az én Édesapám 1951-ben elhunyt. Az írásodat így is tudom olvasni.Köszönöm és minden jót kívánok Neked és kedves családodnak.Üdvözlettel,Laci.

Idő: 2:57am; dátum: November 16, 2013; Szanto Geza írta...

Kedves Laci baratom,

Koszonettel es orommel nyugtazom kedves meghivasodat hogy matol kezdve baratok vagyunk.  Adok egy kis hattert magamrol es igy talan kifogtudodni hogy vajon Edesapam ismerte szeretett Edesapadat.  En Australiai lakos vagyok valami 56 eve.

Nagyapam, a Magyar Kiralyi Vasut igazgatoja, az elso vilaghaboru utan athelyezte a csaladi kozpontjukat Aradrol Sopronban.  Igy kerultunk joval kesobb, Sopronban mind menekultek a masodik haboru vegen.  Tudnilik Edesapam athelyezest kapott a Desi gazdasagi felugyelo allasabol a jovobeli csonka magyarorszag teruletere.  Csornan folytatta gazdasagi felugyeloi allasat amig a felugyeloseg felnem lett szamolva.  Edesapam agronomus es mezogazdasz vegzetseggel rendelkezett, es specializalta magat az allattenyesztesbe.  A Barta nev sokszor feljott csaladi beszelgetesekbe.  Nem vagyok ebbe biztos hogy talan a Shernevali Ceg kapcsan, vagy a Mezogazdasagi Miniszterium, avagy a Kolozsvary idok kapcsan?  Ugy emlekezem hogy szemelyesen is talalkoztam edesapam Barta nevezetu kollegajaval Sopronban.

Enyit tudok feltarni a kerdesben.  Kivancsi vagyok hogy jo volt e, a talalatom?  Kulonben Desi szuletesu vagyok es draga jo Edesanyam Zabolan szuletett.  Tehat az egesz csaladunk Erdelyi.  Tudod a ver nem valik vizze!  En csupan 12 eves voltam mikor elhagytuk szulofoldunket es igy eszre lehet venni irasombol hogy nem ertem el azt a fokot melyet talan elertem volna ha magyarorszag teruleten maradunk.  Eljuk eletunket az emigracioba.  Itt nosultem Canberraban es szerencsemre sikerul talalni egy magyar holgy elettarsat kivel alapitottunk egy harom gyermekes csaladot.

Varom hozzaszolasodat

barati szeretettel Geza   

Idő: 5:57pm; dátum: Szeptember 22, 2013; Bartha Istvan írta...

Köszönöm szépen !

Idő: 7:35pm; dátum: Június 27, 2013; Süle Irén írta...

Kedves László!

Névnapod alkalmából Isten éltessen sokáig !

Jó egészséget,hosszú boldog életet kívánok baráti szeretettel:Irénke

 
 
 

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2021   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek