Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Németiné Finta Katalin
  • Balassagyarmat
  • Magyarország
Megosztás a Facebook-on
Mehet

Németiné Finta Katalin barátai

  • Nemeth Miklos Gyula
  • Réthy Emese
 

Németiné Finta Katalin lapja

Magamról
Édesapám Erdélyben született, hét évi katonai idejét letöltve, tanítói diplomájával a Csonka haza egy kis falujában helyezkedett el, s ott tanított 20 évig. Én és három testvérem ott születtünk. Középiskolás korunkat elérve, apánkat Erdélybe, Marosvásárhelyre helyezték, ahol tovább folytathattuk tanulmányainkat. Életem legszebb éveit Erdélyben töltöttem, de a középiskolát már nem fejezhettem be ott, mert a front elérte határainkat, és menekültként kellett visszajönnünk a Csonka hazába, ugyanis apukát, és két idősebb fiútestvéremet besorozták katonának.
A háború befejeztével középső bátyámmal Salgótarjánba költöztünk, ahol befejeztem a középiskolát, majd munkát vállaltunk.
Négy év után Salgótarjánt örömmel otthagyva, sikerült Balassagyarmaton elhelyezkednem. Férjhez mentem, három gyermek anyja vagyok, egyedül neveltem és taníttattam őket, mivel sikertelen házasságomból válással kiléptem. Hosszú ideig a Városi Tanácsnál helyezkednem el, ahol munkám után megbecsültek, jutalmakkal és kitüntetésekkel is kiemeltek, majd a titkárság vezetőjeként két évtized munka után onnan mentem nyugdíjba.
Nemcsak életkorommal, de a KORRAL is haladok. Mindent, amihez hozzá jutottam, megtanultam, autót vezetek, főleg nyugdíjas koromtól írogatok, az írógépet önszorgalommal átváltottam számítógépre.
2000-től pályázatokon több novelláért első-második- és különdíjakat nyertem, az elismerések sorozatát tudhatom magaménak. 2006-tól tagja vagyok a Napvilág internetes íróklubnak, 2007-től pedig az Irodalmi Rádiónak. Mindkét helyen olvashatók az írásaim. Múlt évben felvettek a Cserhát Művészeti Kör tagjai sorába, ahol pályázataimmal Art-díjas költői címet nyertem el.
Megjelent nyomtatásban a Városi Könyvtár 2002-3. éves kiadványában a városról szóló kisregényem rövidített változata, majd 2006-2008 között nyolc kötetem a DIGI-könyvek (elektronikus) sorozatában: verses, novellás kötetek, kisregények, amelyek szerepelnek az Országos Széchényi Könyvtár elektronikus adatbázisában. 2008-ban pedig nyomdai kiadásban a Sokáig integettünk c. elbeszélések és karcolatok c. kötetem jelent meg.
Irodalmi alkotásaimat kezdettől fogva lánykori, Finta Kata néven adom közre.
Életcélom, hogy szeretném a sok kész kötetemet nyomtatásban kiadatni, ha lenne rá pénzem!

Németiné Finta Katalin képei

  • Adj hozzá képeket
  • Az összes megtekintése

Üzenőfal (1 megjegyzés)

A megjegyzések hozzáfűzéséhez tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Nemeth Miklos Gyula 4:20pm on Március 13, 2010 időpontban ajándékot adott Németiné Finta Katalin számára...
Ajándék
Talan Marcius 15 - re lessz piross feher zold pantlika is...
 
 
 

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2022   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek