Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Ruszka Zsolt naplója -- November 2011 Archív (5)

Az emberek és az állatok

Néhányan azt mondják, az emberek intelligens lények, ez az írás erre szeretne rácáfolni.

 

 

 

 

 

 

Hűvös reggelre ébredt az erdő. Leesett az első hó. Legszívesebben minden állat otthon ült volna, mégis az erdei ösvényeken rengetek friss lábnyom árulkodott arról, hogy valami készül. A nyomok egy nagyobb tisztás fele vezettek. Itt gyülekeztek az állatok, rendkívül fontos megbeszélni valójuk akadt. A téma az ember. Nyolc óra tájban, már egy tűt…

Folytatás

Írta Ruszka Zsolt November 27, 2011, 8:13pm — 12 megjegyzés

Az öregek és a mai társadalom

Ezt az írást két idős ember egymáshoz való viszonya ihlette, és gondoltam „megvizsgálom’’, milyen szemmel tekint ma a társadalom rájuk.

 

 

 

Mikor leültem, jelen írásomat „papírra vetni”, nem tudtam eldönteni, milyen címet adjak neki.

Úgy voltam vele, „életképek az öregekről” lenne a címe, mivel „fényképeket készítek” különböző helyeken az idősekről, és innen derülne ki, hogyan is viszonyulunk, ma hozzájuk. Kis vacilálás után mégis más, a fenti cím mellett…

Folytatás

Írta Ruszka Zsolt November 18, 2011, 10:02pm — 3 megjegyzés

Találkozások

Halottak napján az ember, azért megy ki a temetőbe, hogy újra találkozzék szeretteivel, hozzátartozóival. De ez egy érdekes nap, amely néha nagyon sok meglepetést is tartogat a számunkra.

 

 

 

Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én a halottak napját nagyon szeretem. Lehet, mert késő ősszel van, a természet ilyenkor díszbe öltözik, furcsa, olyan mintha ünnepelné a halált, az elmúlást. Néha igaz esős is, ilyenkor nehéz…

Folytatás

Írta Ruszka Zsolt November 9, 2011, 7:17am — 1 megjegyzés

A konkurencia

Szem- és fültanúja voltam, egy érdekes beszélgetésnek Közzéteszem, hátha akad néhány ember, akinek tetszeni fog, és tovább is göngyölítik a gondolatok Gordiuszi csomóját.

 

 

El voltam fáradva. Éreztem, vasból van a cipő a lábamon. Egész napos fakitermelés után, minden porcikám pihenésre vágyott. De még messze volt az otthonom, viszont tízpercnyi járásra tudtam, nyitva van a falú egyetlen valamirevaló korcsomája.(kocsmája)

- Kedves lábaim! –…

Folytatás

Írta Ruszka Zsolt November 4, 2011, 10:39pm — 11 megjegyzés

A kertben ásó férfi és a szomszéd fiatalember esete

Ez a kis történet, lehetne, akár az emberi butaság folytatása is, és sajnos ma bárkivel előfordulhat. Egy nagyon közeli ismerősömmel esett meg. Olvassátok szeretettel.

 

 

 

 

 

Szombati napon történt, a következő esemény, egy kis faluban. A férfi délben hazaérkezett a munkából, ebédelt a családjával, majd egy kis déli pihenő után, kiment a kertbe, ásni. Szép őszi idő volt, jó kedvel, fütyörészve látott munkához, nem is sejtve mi vár rá. Elő is…

Folytatás

Írta Ruszka Zsolt November 1, 2011, 8:16pm — 15 megjegyzés

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek