Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Fodor Lajos blogja (4)

Egy megkésett vélemény.

 

Valamikor a ’80-as évek elején jelent meg a „Kárpátok Géniusza” egyik dicsőítőjének, (I. Lancranjan) “Cuvint despre Transilvanie” c. könyve, melyre napjainkban nem valószinű hogy sokan emlékeznek. Akkor azonban elég nagy port vert fel és ha jól emlékszem diplomáciai következményei is voltak. Mire hírét hallottam már nem volt kapható a könyvesboltokban, de valahonnan kölcsön kaptam egy pár napra. Habár eléggé nyugodt természetűnek ismerem magam, miután elolvastam az én zsebemben is…

Folytatás

Írta Fodor Lajos Május 31, 2014, 2:21am — 1 megjegyzés

50 év után.

 

Soha nem volt különösebb tehetségem a sportok iránt és ez már kis koromban megnyilvánult, nem kis bánatomra. Emlékszem a grundon csak nekem volt eredeti football labdám (ez volt egyedüli játékom) és így is csak utolsónak vettek be a helyi csapatba. Azt is csak azért, mert különben nem adtam a labdát, és az 50’és években egy eredeti bőrlabdáért sokat adtak, még engem is bevettek a csapatba.

 

Később beiratkoztam az egyik városi ifi csapatba is, játszottam is vagy két…

Folytatás

Írta Fodor Lajos Május 15, 2014, 7:54am — 5 megjegyzés

Beszélgessünk,

 

Mint minden reggel, a laborba jövet ma is hallgattam a National Public Radió adót. Korán kezdek, az elsők között érkezem a munkahelyre, habár ennek semmi különösebb jelentősége nincs. Így azonban legalább két órai csend van míg a valódi nap megkezdődik és addig lehet nyugodtan dolgozni. Persze ennek van legalább egy visszaütője, éspedig hogy a főnök sokkal később jön be és így délután nem siet haza hanem inkább gyűléseket hív össze, tehát a napi elméleti…

Folytatás

Írta Fodor Lajos Március 15, 2014, 12:32pm — Nincsenek hozzászólások

Valahol hiba történt.

                          

Régen történt, valamikor az 1970-es évek elején, mikor először jártam Magyarországon, amit azonban soha nem felejtek el. Ronániából autóval mentünk és az egyik falu végén két fiatal fiú integetett, vegyük fel őket. Kicsit későn vettem észre az integetésüket, és mire sikerült megállnom, 25-30 méterre voltam tőlük. A két fiú néhány métert szaladt, majd megálltak.

Nem tudtam mire vélni a dolgot, így visszatolattam hozzájuk és…

Folytatás

Írta Fodor Lajos Március 5, 2014, 5:46am — 23 megjegyzés

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2021   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek