Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.


Ánizs. Nem tudom mihez hasonlítható. Ha valaki kérdezné, csak a vállamat húznám, és nem tudnám. Mert amihez szerintem hasonlít, azt más nem értené. Az ánizsról sült hús jut eszembe, meg tészta. Sajtmártás. Forró leves, nevetés és egy kis bosszankodás. Mert nem sikerül mindig úgy, ahogy kéne. Ha megérzem ezt a hűsítő illatot, ilyesmiket látok magam előtt. Meg azt, ahogy a konyhában az asztalon áll a pohár és első ránézésre olyan, mintha tej lenne benne. De nem. A szakács ihlete van benne. Szeretem nézni, ahogy a jégkockák feloldódnak az italban. Hat darab jégkocka kell bele. Szigorúan hat. A pohár először csak füstös lesz, aztán egyre fehérebb. Szerintem olyan, mintha egy kis darab felhőt pohárba zárnánk. Ez a látvány szorosan összefügg azzal a mondattal, hogy: „Ugye van a hűtőben jég?” vagy azzal, hogy: „A pörköltben meg kell álljon a kanál!”

 

Megtanít engem dolgokra. Közben azért morog is, de csak mert így illik: „Ezt nem nekem kéne csinálni”- mondja, és közben friss petrezselymet aprít. Odafigyel, és látom, hogy szereti. A petrezselyem összes kis levelét szereti. Elégedett, amikor látja, hogy figyelek, pedig már nem emlékszem pontosan, mi a sorrend a hús fűszerezésében…de arra világosan
emlékszem, hogy csörren a pohár, hogy nagyot tüsszent a bors miatt és arra is, hogy mosolyog, amikor nekem nagyon ízlik!

 

Jól főzni csak az tud, aki szeret enni és élvezi az ízeket. Ezt is tőle tudom. És már én is szívesebben eszem levest. Ja, és nem zacskóból…!

Megtekintések: 63

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Cseh Tamás Március 19, 2012, 3:13pm

szerintem,ha vmit szívvel-lélekkel csinál az ember annak van foganatja is.

Hozzászólt Andre Ilona-Ibolya Július 26, 2011, 1:38pm

Jól főzni csak azt tud, aki mér előre látja azoknak a mosolyát, akik megkóstolják a főztjét. Aki tud szeretni. :)

Egyébként nagyon egyszerű főzni. A recept, ami mindig beválik:  ha ehetőt ehetővel összerakunk, az mind ehető lesz, kivéve, ha el nem sózzuk vagy oda nem égetjük.

 

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek