Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Öt éve csak veszekedtek. Sokszor azt sem tudták miért. Persze, ürügyeket kerestek, ráfogták a pénzre, az italózásra, a barátokra, a hülye szappanoperákra. És furcsa módon, az egymás mellett maradásra is előkerültek az ürügyek. Mi lesz a gyerekekkel? Ki hová fog menni? Mert egy pert egyikük sem akart. Szerencsére. Ismerték a szűk családi és baráti körükben az ilyent. Megcsemeltek ettől egy életre. De egy nap úgy érezték, betelt a pohár.A kialakult helyzeten változtatni kell. Bármennyire is fáj. Ezért egy vasárnap reggel korán felkeltek, azt mondták a gyerekeknek, mennek bevásárolni, majd elindultak, még ők sem tudták hová. Céltalanul sétáltak egymás mellett. Betévedtek a közeli parkba. Leültek egy padra, de a csendet, ami körülvette őket, nem tudták megtörni. Hallgattak. Szégyelték magukat mind a ketten a kialakult helyzetért. Ekkor a fejük fölött a közeli villanyoszlopra felszerelt hangszoróból felcsendült egy zeneszám. Az ABBA együtes énekelte a címe A győztes mindent visz.(The Winner Takes It Al) Hallgatták, és egyszer csak csoda történt mind a két emberben. Belülről felismerték ennek a számnak az üzenetét. Az emberi kapcsolatok, főleg egy nő és egy férfi közti kapcsolatban, ha szakítás történik, nincs nyertes. Mind a ketten vesztesek, ha elismerik, ha nem. Most döbbentek rá, az ego az ami egymás felé, és egymás alá dobja az embert. Akkor vagy nyertes, ha meg tudsz bocsátani magadnak, a másiknak, és újra tudod kezdeni. Nem egyszer, százszor.
Véget ért a szám. De már nem voltak a padon. Sietős léptekkel, kéz a kézben mentek otthonuk felé. És szívükben tudták, életükben először nyertek. Egyik egy férfit, másik egy nőt. A gyerekekről nem is beszélve.....

Megtekintések: 101

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Illés László Január 12, 2015, 12:42pm

 IGAZ !

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2023   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek