Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Tíz éve viselték el egymás társaságát. A férfi bohóc volt, a nő légtornász. Mindketten árván nőttek fel. A nő szép volt és soha nem utasított vissza férfit. A bohóc ezért elítélte, megvetette, úgy, hogy néha ki is mutatta. Egy nap viszont történt egy apróság, ami megváltoztatta mindkettőjük életét. A cirkusz Párizsi előadása előtt a bohóc elaludt. Mikor megébredt, öt perce volt a fellépéséig. Senki nem segített beöltözni. Csak a légtornász leány. Gyorsan kifestette. S amikor indult volna, még egy csókot is nyomott a homlokára. Ez volt a bohóc első fantasztikus előadása. Szerelmesek lettek egymásba. És harminc éven át éltek szeretetben egymás és önmaguk iránt. Ők voltak a cirkusz lelke. A halál éppen a búcsúelőadásukon érte őket. A lány keze lesiklott a lécről, aláhullott harminc méter magasból. A bohóc pedig aláugrott. Egymást átölelve, mosolyogva haltak meg. A cirkuszigazgató elhamvasztotta őket, hamvaikat pedig dobozba téve hordozta magával, szinte ereklyeként tisztelve. Öt év telt el, mióta meghaltak, és a cirkusz hanyatlott. Az igazgató elhatározta, még tesz egy utolsó Indiai fellépést és vége, bezárnak. A fellépés reggelén úgy ébredt, azt érezte, a hamu beszélt hozzá az éjjel. És aznap egy négyéves árva gyerek jelentkezett bohócnak, meg egy ötéves árva kislány légtornásznak. Az igazgató felvette őket, majd fogta a dobozt a hamuval és sírva kiszórta a szélbe.

Megtekintések: 120

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Kenesei Aurélia Március 12, 2015, 12:33am

 Rég olvastam Tőled. Egy perc és emberek, sorsok férnek bele. " Belefértetted."  Szeretem mert rövid, tömör, érzelmek, fordulatok , élet és halál, minden benne van. A végét pazarul oldod meg! Ott a jövő , s még a " hamu" is oda kerül ahonnan vétetett. Porból leszünk ..... mondanám. Ügyes Egyperces!  Ölellek!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek