Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Tíz éve élt tolókocsiban. Ágyba egy cseléd fektette. Dúsgazdagok voltak, de a balesete után a férje épp hogy megtűrte. Két gyereke is teljesen elfordult tőle. Mivel az ingatlanok nagy része az ő nevén volt, mindent latba vetettek azért hogy megszerezzék. Rohamosan közeledett a tárgyalás napja.

Egyetlen örömét egy galamb etetésében lelte. Minden reggel, miután tolókocsiba került kikerekezett a konyhába és mivel felérte az ablakot, kinyitotta, majd búzát, kenyérmorzsát szort a párkányra. Ezen a reggelen is ide vezetett első utja.Kinyitotta az ablakot, de a galamb sehol sem volt. Csak egy toll, feküdt a párkányon. Nézte, nézte az eléje táruló látványt. Mélyen megrendítette. A halált jutatta eszébe. Eddig menekült ettől a gondolattól. Most viszont nem volt már ereje elmenekülni. Életében először belegondolt abba, hogy bizony ő is megfog halni. Hirtelen lepergett előtte az egész élete. Hallgatott a szüleire, jogot végzett, pedig mélyen belül nem ezt akarta csinálni. Ezután férjhez ment egy sztárügyészhez, szült két gyereket, hozott egy csomó áldozatot értük, és tessék itt a köszönet. Még a 

szülei is elfordultak tőle, a férje és a gyerekei mellé álltak. Ő már nyűg, mivel nem tud teljesíteni, nem tud pénzt keresni.  Hirtelen rádöbbent, nem is a haláltól félt, inkább attól hogy nehogy kiderüljön elpazarolta az életét. Eszébe jutott Jézus szava, amit a Bibliában olvasott, de sosem értette, mit jelent. Eddig. - ,, Mi haszna van az embernek, ha az egész világot megszerzi is, de LELKE kárját vallja? ,,

Rátört egy mély fájdalom. Hagyta. Beismerte megának mindennel foglalkozott csak önmagával, saját lelkével nem. Rátört egy mély sírás. Zokogott. És egyszer csak arra lett figyelmes, a belsejében egy hang arra biztatta 

hogy táncoljon. – De hát béna vagyok, hogy táncoljak- futott át az agyán, csakhogy a hang egyre erősödött. Behunyta a szemét, és egyszer csak a képzeletében kezdett el táncolni. Táncolt egyre gyorsabban egyre örültebben, s egyszer csak fájdalmat érzett a térdében. Kinyitotta a szemét és nem hit neki. A valóságban is táncolt, ő aki tíz éve volt béna. Nekiment az ajtónak, innen volt a fájdalom.

 

Aznap este amikor a szülei, férje gyerekei jöttek egy ügyvéddel, a várva várt végrendeletért, a tolókocsi üressen állt benne egy madártól meg 

egy level melyen  ez állt:

-Mindent rátok hagyok, de tudjátok meg azt, élek, és elmentem  megkeresni a LELKEMET

Megtekintések: 940

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Nagy Antonia Május 13, 2015, 4:33pm

Szép tőrténet!Hasonló az enyémhez,csak engemet szeretnek.

Hozzászólt gyuge erzsebet Április 1, 2015, 4:37pm

Maga az irás igy ahogy van szép. A férjet és gyerekeket nem értem! Miért hadakoznak a jussért mikor a feleség illetve az édesanyjuk még él?  Szerintem  "LELKETLENEK"!!! A vagyonnal se lesznek boldogabbak! Viszont a csoda megtörtént mert a tolókocsi ott  éktelenkedett üresen. Számukra értelmetlenül......(ifj. Kovács Árpádnak üzenem fel a fejjel! Ne csüggedj el! Istennek még van számodra is csoda a tarsolyában. De ne veszittsd el a reményt és a hitet. Meglehet nem az amire te számitasz jelen esetben. De mindig van egy ujabb esély,akkor mikor meg fog történni tudni fogod ez Isten akarata)

Hozzászólt Bíró Ernö Március 16, 2015, 9:47am

Köszönöm az erőt, amelyet ezzel a karcolattal adtál nekem...

Hozzászólt ifj: Kovács Árpád Március 11, 2015, 11:37am

Ttisztelt Ruszka Zsolt. Az embert sokszor érik meglepetések, jók s rosszak egyaránt. Ön (te) azt írod, hogy kellemes meglepetést okoztam azzal, hogy elolvastam és írtam is hozzá. Szüleimnek meg nekem pedig nem volt túl kellemes meglepetés amikor megtudtuk, hogy sosem állok talpra.

De amiért tolókocsiban élek attól még nem mondtam le egy emberhez méltó életről, amennyire ez lehetséges persze.  Nem mondom, hogy ez könnyű, de legalább nem unalmas az életem. :)

Sajnos vannak az életnek árny oldalai is. A magamfajta ember is eshet szerelembe például, de ugyanakkor ezzel rá is döbben, hogy semmi esélye, hogy egy átlag emberként megélje ezt. És mi marad más nekünk? Csak az állom!  Mert hát sajnos a csodákban nem hiszek.

Hozzászólt Ruszka Zsolt Március 10, 2015, 8:13pm

Kedves László, a szavaid szíven ütöttek, én köszönöm.

Hozzászólt Ruszka Zsolt Március 10, 2015, 8:11pm

Igen az, de az egész írás lényege az, hagyjuk meg mindig a lehetőséget a csodára. 

Hozzászólt Ruszka Zsolt Március 10, 2015, 8:09pm

Kedves Irén köszönöm szépen.

Hozzászólt Ruszka Zsolt Március 10, 2015, 8:08pm

Kedves Árpád. Megmondom öszintén erre nem voltam felkészülve. Hogy olyan valaki is elolvassa ezt az írást aki első kézből tudja milyen a tolókocsis lét. Viszont ha ez az írás segít egy keveset is valamiben, akkor köszönöm az Istennek azt a pillanatot, amikor azt súgta nekem, fiam vegyél tollat a kezedbe és írjál. És a bátorságodat hogy írtáll melléje külön köszönöm. 

Hozzászólt Ruszka Zsolt Március 10, 2015, 8:02pm

Kedves Dr. Bige Szabolcs, látom válaszólt helyettem Péter, köszönöm az olvasást.

Hozzászólt Ruszka Zsolt Március 10, 2015, 8:00pm

Kedves Éva köszönöm.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek