Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

A 41.-ik Filmszemlén látható Pigniczky Réka új filmje az Inkubátor. Az idegen, kozmopolita cím választás tett kíváncsivá, hogy vajon miről is szólhat ez a film. A Hazatérést láttam pár éve és akkor megtetszett Pigniczky humoros és pozitív érzelmű mesélés stílusa. Aztán már a vetítőterem előtt álltam, mikor egy kisasztalon megláttam a film szórólapját. Egy amerikai stílusú nagy függőhíd a képen, rajta a cím, hátoldalán a film leírása angolul és magyarul.
Ajánlom mindenkinek, aki magyarságát kisebbségi sorban éli/élte meg. S különösen azoknak akik nem kellett semmit se tegyenek ahhoz, hogy ők magyarok lehetnek. Ez a már 40-es éveiben járó közösség tagjai 1984-ben előadták az István a királyt egy cserkésztáborban, s most 25 év után összeáll a csapat ismét. Tábort vernek, próbálnak, szervezkednek, veszekednek, hogy előadják maguknak, magukért a saját identitásukért a rockoperát.

A film az önazonosság megőrzéséről szól illetve bírálja azt az előítéletet amely mindannyiunkban él a tehetős amerikai nagybácsiról.

Különösen dícséret jár a film készítőinek a kép minőségért és a képbeállításokért. Full HD felbontásban készült, ezt kiegészíti a stílizált régi 8mm-es és VHS archív bevágások. A film hitelességét a rendező narrációja emeli ki és teszi egyben nagyon közvetlenné az egész film hangulatát.

Megtekintések: 37

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2022   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek