Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

   Ennek a történetnek is csak mellékszereplője voltan, de nem tudom kihagyni, hogy ne meséljem el. Már, mint említettem saját szülővárosomba katonáskodtam, mert nős voltam így elég gyakran volt, hogy naponta kértem a Kerítés századostól engedélyt, hogy dobbantsak rajta keresztül, este ki reggel vissza. Persze ha olyan volt a szolgálatos tiszt, akkor este egy kis vacsival kedveskedtem neki és akkor úgy mondván nem kellett kerítést ugrani kapun távozhattam. A vacsora elkészítése nem volt probléma, mert már konyhán dolgoztam, mint szakács. Hárman voltunk szakácsok és úgy voltunk beosztva, hogy egyik a reggelit, másik az ebédet és harmadik a vacsorát készítette és ezt hetente váltogattuk. Ezen a héten én voltam az ebédes, így este vacsora kiosztás előtt már el tudtam menni.

   Ez alkalommal a Kerítés százados engedett el este nyolc óra körül, igaz reggel háromnegyed öt kor már vissza kellett érnem a kaszárnyába, ha azt akartam ne vegyék észre, hogy leléptem. Reggel mikor visszaértem a kaszárnyához a konyhaablak előtt kellett elhaladnom még mielőtt átugrottam a kerítést és már akkor feltűnő, hogy a konyhán sötétség és csend van. Hamar átugrottam a kerítésen és nézem, a konyha bejárati ajtaja zárva van. Saját kulcsunk volt mind négyünknek ide beleértem a kazánfűtőt is, mert a főzés gőzkazánokban történt és ehhez szükség volt rá is. Rögtön gondoltam valami történt, segítek szerettem volna nekik meggyújtottam a kazánba a gázt hadd melegedjen a víz. Utána irány a konyha körülnézni mi lesz a reggeli, mibe tudok még segíteni és gondoltam utána megkeresem a reggelis szakácsot. Nézem a napi menüs receptet „- Reggeli: - Túros makaróni és tea „ .

  Na ezért nem siettek, de a kazánfűtőnek akkor is már rég itt kellett volna, legyen, mert fél hatkor volt a reggeli osztás és elég lassan melegedett fel az öreg kazán. Nézem az egyik üstbe teavíz már bekészítve, gondoltam megnézem a makaróni tésztához is bekészítették-e a vizet, na, itt elállt a lélegzetem is, valami sűrű folyadék volt benne körülbelül négyszáz liternyi. Hirtelen nem is tudtam mire gondoljak vettem a nagy merítő kanalat és belémertem ebbe a kocsonyás akármibe utána meg rögtön keresni kezdtem a makarónit, mert már gyanús volt, hogy itt valami nincs a rendjén. Elzártam a gőzt ennél a kazánnál és irány a reggelis szakács kollégáért. Útban a konyha felé elmesélte, hogy este megkérte a konyhára beosztott katonákat törjék, össze a makarónit ne neki kelljen reggel vele foglalkozni, de ő arra gondolt, hogy az asztalra egy edénybe beletörik. Na, ezek a katona kollégák túltejesítették magukat és beletörték a makarónit a kazánba, a vízbe így lett csiriz reggelre az egészből, nem is akár mennyi, négyszáz liter, ez a mennyiség egy papírgyárnak is elég lett volna, tán egy hónapig is.  Míg leszereltünk gyakran emlegettük a négyszáz liter csirizt.

  Kis történtnek itt van vége de a kalandoknak még nincs!

Megtekintések: 76

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Márton Árpád Július 26, 2011, 9:30pm
A kazának nem de a lefolyót elég sokáig mosattuk nehogy elduguljon!
Hozzászólt BODA EMESE Július 26, 2011, 9:26pm
Apropo  akazanak nem let semi baja
Hozzászólt BODA EMESE Július 26, 2011, 9:22pm
hat ez oztan rohejes dolog volt  .
Hozzászólt Huszár Lajos Július 25, 2011, 9:30am
'' Minden jó, ha jó a vége '' ! Várom a következőt ! Legyen szép, sikeres napod !
Hozzászólt Márton Árpád Július 24, 2011, 10:03pm
Adtak ki a raktárból új adag makarónit így kis késéssel de lett reggeli! Elembe a kollégát elég sokáig csúfolták e miatt!
Hozzászólt Huszár Lajos Július 24, 2011, 8:47am
....a reggeli ezek után mi volt ? ....pirított kenyér csirizzel, vagy túros csiriz, netán maradt  csak a tea ?
Hozzászólt Boros Magdolna Július 23, 2011, 10:36pm
Néha, a jó szándék is balul sülhet el!
Hozzászólt Barát-Szilveszter Csilla-Melinda Július 23, 2011, 10:31pm
Hát ezentúl a makaróni evésnél is a Katona Öcsém fog eszembe jutni.:)))

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2021   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek