Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 - Halló, jó napot, Kati néni! Van-e még eladó tojása? Holnap bemennék érte.

 - Isten áldja! Jaj, nincsen már tyúkom, drága, mind eladtam. Még a kokast is odaadtam a múlt pínteken annak a diósembernek - tudja, aki ád a dióért cukrot, olajat és rizskását. Valahunnan messzünnen, a hegyekbűl jár ide. Tojást biza még én is a bótbúl vöttem utóljára, erősen drága, de mit tudjak csinálni, mondja meg. Nem lehet összerakni azt a pínzt sohogyse, feszt kell valamire. Pedig jó lenne már az ablakokat is kicserélni, vígan furulyál bé a szél mellettik. Jaj, ha ílne a szegíny uram, Isten nyugtassa, minden máskíppen lenne... Magik hogy vannak? Kisó néne jól van? Rígen jártak nálunk.

 - Köszönöm szépen, jól vagyok, néne is jól érzi magát. És maga? 

 - Kípzelje, hetfűn bé kelletett mennyek Hunyadra az urdzsenciára, mert hirtelen megdagadt a lábom. De úgy, hogy rendes lábbelit se tudtam húzni, csak aztat a nagy bakancsot a csomagbúl, amivel a kertbe menek, ha nagy a sár. Drága Jóistenem, szígyelltem is nagyon, de nem vót mit tenni. Az orvas nagyon csóválta a fejit, felírt megint azokbúl a színes pirulákbúl, s mondta, hogy ügyelni kell, nehogy még éccer feldagadjon, mert még pecálhatok rosszabat is. Há’sze ügyelek én, lelkem, hogyne ügyelnék, de úgyse tudhatjuk a halálunkat, azt csak a  Magosságos Úristen tudja ott fenn az égben és ű határoz. Osztán a doktor még azt is mondta, hogy nagyon kell vigyázni arra az izére is..., a gripára. Há’ én a ténnap egísz áldott nap fáradt vótam, s cirkált a hátamon a hideg, mint a rosszak. Úgy fáztam, még éccaka is felkőttem és töttem a tűzre. Most is olyan furcsát érzek, mintha szaladna le a villám a lábamon. Lehet, ez ippeg az a gripa, hogy törné ki a nyavalya! Na, nyikorog az uccajtó, megnízem, ki az, várjon... Le kell tegyem, lelkem, megjött az öreg Mihók, most jű bé, úgy tropotyál itt a tornácon, mintha nígy lába lenne.Ű szokta hozni a kényeret a szövetkezetbűl, s ki kell fizessem, na meg egy pohár pálinka is jár neki. Osztán, ha erre jár, jöjjön bé egy szóra. Jó egiszsíget, drága, áldja meg a Jóisten!

 - Isten áldja, Kati néni! 

Megtekintések: 104

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2022   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek