Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Értékelés:
  • Jelenleg 5/5 csillag.

Megtekintések: 158

1 személy kedvence

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt ifj: Kovács Árpád Március 31, 2012, 9:37pm

Homo sapiens „Gondolkodó ember”? Ez annyiban igaz, hogy minden jelentéktelen dologra jobban odafigyelünk mint arra ami szerintem a legfontosabb dolog kellene legyen, az-az a környezetünk védelmére.
Éppen az előbb láttam a TV-ben vegetáriánus gulyást főztek és, hogy az milyen jó és egészséges. A nélkül, hogy meg akarnám sérteni a vegetáriánusokat. Az ember kezdetektől fogva hús evő is volt és persze ezenkívül még nagyon sok bogyót meg más növényi táplálékot is fogyasztott, akkor meg nem értem mi ez a nagy vegetáriánus hóbort mostanság. Már csak azért sem mert mint tudjuk sok olyan táp anyag van a húsban amire szervezetünknek szüksége van és más táplálékból elég nehezen jutunk hozzá.
De ezt csak egy példának hoztam fel. Mostanában minden kisgyermekes anya frászt kap ha a gyereke szájába tesz valami olyasmit ami nem egy műanyag tasakolásból származik, de honnan tudjuk hogy az előtt hol és milyen körülmények között tárolták ama bizonyos „higiénikus” élelmet. S miért kel agyon mosni például a nálunk még megtalálható földi epret vagy a cseresznyét? Na nem mondom, hogy azokat fogyasszuk mosatlanul amelyek nyilvánvalóan szennyezettek vagy szennyezet környezetben teremtek.
S ugyan így atom erőműveket építünk minden felé a földön aminek a legutóbbi ártalmas voltát megtapasztalhattuk a tavalyi nagy Fukusimai földrengés utóhatása ként. A helyett, hogy”gondolkodó emberek” lévén azon törnénk a fejünket, hogy milyen más alternatív energia forrásokat tudnánk felhasználni amik megtalálhatóak a földön természetes körülmények között.
Sajnos mi emberek azt már régen elfejeltettük, hogy a földi környezet az egy nagy szimbiózis ahol minden lény és növény egy nagy egységet alkot ahol mindegyiknek szüksége van a másikra csak sajnos amióta Homo sapiens-é „fejlődtünk” mindent megteszünk, hogy kiszakadjunk ebből de végül nekünk is be kell látnunk, hogy ez lehetetlen. S remélhetőleg akkor még nem lesz túl késő

Hozzászólt szabo marta Március 31, 2012, 1:59pm

köszönjük,gyönyörü

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2021   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek