Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

A jövőnk múlhat rajta ... Válasszunk magyar terméket!

Értékelés:
  • Jelenleg 5/5 csillag.

Megtekintések: 104

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Perczel Papp Ibolya Február 24, 2012, 4:28pm

Szerintem nagyon lényeges! Rendkívül fontos ez a téma!  A politikai diskurzusokat, a közgazdasági okfejtéseket hallgatva... no, hogy is írjam szolidan... gyakorta megemelkedik kissé a gyomrom. Leginkább talán az egyéni tehetetlenségi érzéstől. Kínoz a kérdés: vajon én mit tehetnék (nem ártón, de mindenképpen) valamely  jó irány felé? Tehetnék-e valamit? Mert  valamit kellene, mert valamit muszáj!  És itt van ez a videó... Igen, vegyünk magyar terméket. Ha csak módunkban áll, mindig. Kicsike pénzünket, ha sikerül úgy megszámolni, hogy jusson az esetleg icipicit drágább, vagy esetleg mosolygós csomagolás nélküli hazai termékre, akkor minekünk saját magunknak is jó érzésünk lesz.  Ezzel a videóval úgy vélem mindenkinek kellene legalább egyszer, de inkább többször találkoznia a képernyőn. Persze tudom, milliónyi Magyar érint manapság a mély-szegénység, ahol se gázra, se áramra nem jut. 

Hozzászólt Nagy Magdolna Október 12, 2011, 11:41am
Itt az van a közelben, éppen akciós lengyel sajtot árultak a napokban...
Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Október 11, 2011, 10:16am

A CBA üzletláncot úgy hirdetik, hogy pártolja a magyar árukat. Tényleg így igaz, a napokban magam is meggyőződtem erről. A jól ismert külföldi márkák természetesen ott sorakoznak, de a kecskeméti és a hatvani konzervgyár egész polcot töltenek meg különféle áruikkal, és egy sor olyan magyar cég minőségi termékeit fedeztem fel, akiket eddig hírből sem ismertem. A zöldség minősége változó, de magyar!

Aki teheti, tegyen egy kirándulást valamelyik boltba! Országos hálózat.

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Október 10, 2011, 11:42am
Kedves Erzsike, ez nagyon jó kérdés. A magyar áru szupermarketekben is egyre gyakoribb, legalábbis a feliratok szerint - már ha elhisszük. Célszerű megnézni a csomagra ragasztott aprócska címkét vagy mikroszkopikus betűméretű tájékoztatót is, mert néha az derül ki, hogy a makói hagymát Hollandiából vagy Kínából hozták... A piacon jobb a helyzet, de úgy látom, nagyon kevesen árulják a saját terményeiket. Ott legalább meg lehet kérdezni honnan hozta, és remélhetőleg őszinte választ kapunk. Egy biztos: a hátsó asztaloknál üldögélő nénike, aki mosatlan répát, göcsörtös paprikát és fonnyadt petrezselmet árul mosolyogva, otthonról hozta. Ő 100%-ig megbízható.
Hozzászólt Dr. Bányai Erzsébet Október 9, 2011, 11:47am
Választanánk, de hol kapható?
Hozzászólt Nagy Magdolna Október 9, 2011, 9:13am
Termeljük meg a kertünkben amit lehet, ne csak a füvet nyírjuk benne, a többi pedig lehet magyar termék, ha drágább is megéri...
Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Október 9, 2011, 9:08am
Sajnos, már rég nem elég csupán az emberek tudatosságára építeni. Az is hol van már... Ki kellene szorítani a hazai piacról a hitvány külföldi árut. Helyzetbe kell hozni a magyar gazdákat, hogy olcsóbban tudják előállítani a termékeiket - ne kerüljön többe a megtermelés, mint amennyit kapnak érte. Nagy részük nem maga viszi piacra a portékáját, hanem viszonteladóknak adja át. Én egy budapesti piacon vásárolok, kevésnek találom a kistermelők számát, a boltosok zöme a nagybani piacról szerzi be az áruját. Mindig megkérdezem, honnan van a zöldség.
Hozzászólt Bálint László Október 8, 2011, 2:19am
Dezső Jánosnak igaza van. Menjünk ki a piacra és a falusiaktól vásároljunk. Friss tojást, sajtot, zöldséget, gyümölcsöt, és amit termelnek. A szupermarketekben nagy valószínűséggel kínai fokhagymát, spanyol paradicsomot, chilei almát tudunk majd venni. Miközben a multik kezüket dörzsölgetik, a közvetlen közelünkben élő kistermelő, piacozó éhenhal... (és hamarosan vele együtt mi is)
Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Október 6, 2011, 10:19pm

Az a baj, hogy a silány külföldi termék még ideutaztatással együtt is olcsóbb, mint a jó minőségű magyar. Sokan csak ezt tudják megvásárolni a szűkös jövedelmükből, nyugdíjukból.

Nemrég olvastam, hogy több távol-keleti országba eleve olyan feltételek mellett engedték be a nagy nemzetközi áruházláncokat, hogy közel száz százalékban hazai termékeket kötelesek árusítani. És szó nélkül vállalták, mert így is bőven megéri nekik... Ezzel szemben nálunk........

Amennyire a pénztárcánk engedi, figyeljünk oda, mit rakunk a kosárba! Nem minden, de nagyon sok múlik rajtunk!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2021   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek