Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Kérjük oszd meg, milyen embernek ismereted Erőss Zsoltot? (Akár egy történeten keresztül, akár személyesen.)

Megtekintések: 992

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Sajnos csak egy dedikálós  könyvbemutatón volt szerencsém találkozni vele, és ott is a könyvekből visszaköszöntő szerény ember benyomását tette, annak ellenére, hogy tudtam  mennyire makacs és kitartó egyéniség rejtőzik a szerénység mögött.

 IGAZ és ERŐS Ember volt.

Hát igen, nagyon helyénvaló ez róla, én csak akkor értettem meg az elszántságát miután elolvastam a róla szóló könyvet, pedig Gyergyószentmiklósról származom az életem első 30 évében a hegyek és a természet közelségében nőttem fel.

Pont ezért válaszolok rá , mert sajnos tudom tovább kell lépni, Őt sokan szerették, tisztelték.... de itt maradt a felesége 2 kicsi gyermekkel, akin nagyon jó lenne valamilyen formában segíteni. Hiszen ha úgy vesszük a gyermekei félig székelyek, jó lenne összefogni és megismertetni a székely összefogást az emlékeinken keresztül.

Üdv. Pálfi Zója

Erőss Zsolt egy székely ember (volt) habár ezt az utóbbi szót nem könnyű kiejteni. Egy székely a jéghátán is megél, szoktuk mondani és nem hiszem, hogy ő feladta volna bármikor is. De ha netalán mégis tovább emelkedett a tervezetnél akkor is Erőss emberként maradjon meg emlékezetünkben. Tehát én nem is búcsúzom tőle, csak annyit mondanék. Szép volt Zsolt!

Isten legyen Veled bárhol is vagy!

Igen Zsolt megmutattad a világnak ,hogy a Székely több sokkal több ,mint amit tudnak ,hisznek róla.

A világ tetején igen-ott van a Székely és a Székelyzászló .A zászló csak egy szimbólum ,de amit tettél azt MAGadért,-a Székelyért, Székelyföldért tetted .Tetted bizonyítja azt a kitartást szeretetet amit értünk tettél ,ami az igazi székelyekben benne van és nem törik meg semmilyen viharban –inkább az életét adja!

A székelyzászlóval minden székelyből vittél egy darabot magaddal ,mindannyian ott voltunk és meghaltunk .Világ-mind-en(én)-s-ég- Egy Mindenkiért ,Mindenki Egyért !!!

Bízom abban ,hogy tetted igaz üzenetét az emberek felismerik  és ezáltal megvilágosodnak., újjászületnek . Újjászület Veled ,hogy  olyan életet élhessen a Székely amit Ősapáink ,Ősanyáink Nekünk szántak.

Zsolt most még van aki ítélkezik Feletted ,mert nem tudják ,hogy az ítélkezés nem az Ő feladatuk –de ez is felismerés lesz nekik ,ők így tanulnak általad .Isten szeretete hatalmas és Nekik is megbocsát ,sokan visszavárnak mert keveset tudnak az életről s a halálról ,de te tudtad és vállaltad mindkettőt !Mertél nagyot álmodni és azt megélni ,szeretettel,elszántsággal ,lemondással ,akaraterővel és ez az igazi élet! -Bárhol is vagy tudjuk ,hogy itt az utad nem ért véget .Tudjuk ,hogy ilyen elszántsággal teszed a dolgod továbbra is a Székelyekért ,értünk ,mert elindítottál Valamit ami csak a kezdet és hisszük azt ,hogy most már akadályok nélkül a Jó Istennel karöltve folytatod az elkezdett munkát .

Nekünk Székelyeknek soha nem halsz meg éltél és élni fogsz örökké .Hiszem!!!

 

Isten Veled!!!

Szende, az amputálása után, még a korházban készült vele interjú. Kérdezték a családjáról is. A feleségével mindent megbeszéltek, tudott a terveiről, beleegyezett hogy folytassa a hegymászást, még ha veszélyes is. Elég erősnek tudta magát (akkor), hogy el tudja viselni az esetleges tragédiát is. A gyerekekről is együtt döntöttek mindennek tudatában.

Ilyen helyre nem kimondottan meghalni indul az ember. Főleg Zsolt nem. Ő tette, amit mi nem tudunk. Értünk is, ha akaratlanul is. Most azután nézzünk, hogy mi mit tudunk. Érte.

Próbáljunk középen maradni.Vannak szenvedélyesen repülő pilóták, hogy egyéb veszélyes mesterséget ne soroljunk, amit mind szenvedéllyel űznek. Nekik megbocsájtjuk? Annyi a különbség, hogy ők pénzt kapnak érte.

Ha Zsolt egy banális autóbalesetben vesztette volna életét akkor mit mondana róla Szende? A veszély bárhol ott leselkedik ránk, nem kell ahhoz hegymászónak lenni, és egy olyan halál jobb a gyerekek szempontjából ön szerint? Szerintem Zsolt így többet adott gyerekeinek, családjának sőt minékünk is. "Az élet lemondásokról szól"? Tragikus de Zsolt az életéről mondott le, hogy mi büszkék lehessünk rá, és mi mégis inkább kritizáljuk?....

Büszke lenni egy öngyilkosra? Büszke lenni valakire, aki értelmetlenül vitte vásárra a bőrét? Mi köze van ennek az autóbalesethez??? Ezt Árpád sem gondolhatta komolyan...  Bocsánat, de én sem tudom megérteni ezt a sportot, ha egyáltalán annak lehet nevezni. De hát embere válogatja. Nyugodjanak békében.

De igenis komolyan gondoltam, és miért lett volna öngyilkos? Ezzel a felfogással nem érdemes felkelni. Az ember tettekre hívatott, és Erőss Zsolt tette a dolgát, amiben szerintem az egyik legjobb volt a világon.

Kedves Mária , követem egy ideje a hozzászólásaidat, természetesen tiszteletben tartva a véleményedet, megkérdezem : miért nem érzed azt, hogy abba kellene hagynod ezt a hozzászólás ragozást. Úgysem érted meg az alpinizmust, a hegymászást , a hegymászók lelkületét. Nem baj, de tisztelettel kérlek ne ragozd már tovább. Köszönöm.

Az ember szenvedélyes ha "ember". Tetteiben és érzelmeiben egyaránt.

Itt elmondom azoknak akik még nem tudják, hogy születésemtől mozgássérült vagyok és szinte mindenben családom segitségére szorulok, de azért sosem adtam fel az életkedvemet és elégé feszegetem a képességeim határait. Volt is pár extrém esetem, de nem nevezném magam szenvedély betegnek mint ahogy Erőss Zoltot sem. Azt tette amit a legjobban tudott. ha az ön eszmefuttatásán indulok el akkor az aradi tízenhármakat is nevezhetnénk felelőtlennek, mert  tudtommal a többségüknek volt családja és mégis vállalták amit meg kellett tenniük a biztos halál tudatában, ami Zsolt esetében nem állt fenn. Tudom, hogy extrém példa ez de csak szemléltetni akartam, hogy mindenki tetteit lehet kifogásolni ha az a cél. Én csak szeretnék büszke lenni Zsoltra mint székelyre és mint magyarra egyaránt. Szerintem tartozunk neki annyival hogy nem kritizáljuk őt és nem kérdőjelezzük meg tetteit! Annál is inkább mivel ő most már sajnos nem tudja meg védeni magát. Ezzel részemről be fejeztem mert nem vagyok hajlandó tovább vitatkozni egy olyan ember tetteiről akit még egyszer mondom becsülni kéne.

Erőss Zsolt valóban tovább,magasabbra ment és már a Mennyben van Kiss Péterrel együtt.

Ő, két árván maradt gyermekével legalább velük a folytatást biztosította és így teljes életet élt,de a 26 éves társa előtt még ott állt az Élet.

Nehéz ilyen tragédia után okosan nyilatkozni,de nem is ez a lényeg.Most ez kívánkozott ki belőlem.

Nyugodjanak békében!

Családjának őszinte együttérzésem. 

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek