Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Az oldal működését az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány biztosítja.

kapcsolat:

alapitvany@erdelyimagyarok.com

Az erdelyimagyarok.com oldalon megjelenő írások nem tükrözik és nem képviselik minden esetben az álláspontunkat, Ezek az adott írás szerzőjének a szabad véleménye, álláspontja, világlátása.

1. Hogyan találom meg barátaimat?

Valószínű, hogy már vannak barátaid az oldalon. Keresd meg őket.
A tagok listájában a "bővitett kereséssel" rákereshetsz vagy a barátod névére - ékezettel vagy anélkül is -, vagy pedig a helységnévre - ékezettel, vagy anélkül, illetve néha a román nevén is érdemes megpróbálni, mert van, aki Marosvásárhely helyett például Tg Murest ad meg. Figyelembe kell azonban venni, hogy mivel ez a portál csak 2009 év vége óta működik, lehet még nincs itt minden barátod. Szólj nekik, hívd meg őket közénk!

2. Hogyan hívom meg ide barátaimat?

A főmenüben a Meghívás ( http://www.erdelyimagyarok.com/main/invitation/new?xg_source=tab ) gombbal küldhetsz meghívókat barátaidnak. Ennek az a módja, hogy importálod a címtárát és utána kiválasztod, hogy kinek küldj meghívókat, vagy egyenként beírod az email címüket.

3. Hogyan hívhatok meg barátokat a Facebook és Twitter segítségével?

Az erdélyi magyarok a világban közösség már jelen van:
- a Facebook-on ( http://www.facebook.com/erdelyimagyarok )
- és a Twitter-en is ( http://twitter.com/erdelyimagyarok )

Ha tagja vagy valamelyik fenti közösségi portálnak, vedd fel ott az "Erdélyi Magyarok a Világban"csoportot ismerősnek a fenti linkeken, majd hívd meg az ott jelenlévő barátod/rokonod/ismerősöd közénk.
Hadd ismerjék meg és legyenek részesei ők is ennek az egyre gyarapodó értékteremtő közösségnek, bármerre is élnek a világban.

4. Hogyan támogathatom az erdélyi magyarok közösségét? Mik az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány céljai?

Munkánkat segítheted pénz adományokkal, tárgyi adományokkal, hagyatékozással és önkéntes munkával.

Hogyan fizetheted be támogatásod?

a. átutalással

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány bankszámlaszáma

-Magyarországről :

10700488-66317874-51100005 (CIB Bank Zrt.)

-a világ többi országából (IBAN) :

HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005

SWIFT (BIC) KÓD: CIBH HU HB

b. online PayPal segítségével ( www.paypal.com ) és ott megadva az email címünket ( alapitvany@erdelyimagyarok.com )

Bármely egyéb támogatással együttműködéssel kapcsolatos kérdésben keresd minket az alapitvany@erdelyimagyarok.com címen

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítványról bővebben itt olvashatsz:
http://www.erdelyimagyarok.com/profiles/blogs/rolunk

5. Hogyan hirdethetek, reklámozhatok ezen az oldalon?

Sehogy. Ez nem egy kereskedelmi portál.
Ha mégis hirdetést, reklámot szeretnél elhelyezni a honlapon, akkor vedd fel a kapcsolatot kollegáinkkal az erdelyimagyarok@gmail.com címen, ők készséggel segítenek. Mi is segíteni fogunk, hogy megismerhessék egyéni céljaid, ha Te is segíted a közösség céljait megvalósítani. 
Megállapodás nélkül, az oldalon elhelyezett burkolt vagy nyílt reklámokat töröljük.

6. Csatlakozhat-e szervezet vagy csoport ehhez a közösséghez?

Szervezettekkel, akik hasonló célokat tűztek ki mint közhasznú alapítványunk nyitottak és készek vagyunk együttműködni civil szervezetként. Várjuk jelentkezésüket az alapitvany@erdelyimagyarok.com címen.

A közösségi portálon viszont magánemberként csatlakozzál hozzánk, szeretettel várunk.
Főként a világban bárhol élő erdélyi származású embereket, de szívesen látjuk az Erdéllyel szimpatizálókat is köreinkbe. Osszátok meg velünk gondolataitokat, érzéseiteket, gondjaitokat, sikereiteket bármerre is éltek a világban.
Ha valaki szervezetként vagy csoportként, zenekarként, iskolaként, egyesületként, pártként, stb. regisztrál, akkor annak tagságát felfüggesztjük.

7. Hol találom az aktuális politikai híreket?

Nincsenek aktuális politikai hírek, ez elsősorban egy közösségi oldal. Mi annyit szeretnénk elérni, hogy a politikailag megosztott és a világban szétszóródott erdélyiek végre egy közös virtuális helyen egymásra találjanak. Napi politikától távol, nem megosztva, hanem Erdély szeretetében osztozva.

8. Mi a blog? / Milyen blogot szeretnénk?

Jóllehet a blogra semmiféle konkrét meghatározás nem illeszthető, elvégre műfaji sajátoságai közé tartozik az is, hogy nincsenek műfaji sajátosságai, ezen a portálon mi most mégis azt szeretnénk elérni, hogy a blog itt leginkább saját írásokkal teljen meg, saját gondolatok, esszék, novellák, publicisztikák tárhelye legyen. Saját élményeiből kiindulva publicisztikát írjon. Véleményt, eszmefuttatást valamilyen jelenség, erkölcsi kérdés, esemény, stb. köré. Egy-egy blog tehát lehetőség szerint egy személyhez és az ő gondolataihoz kapcsolódjon. ( http://www.erdelyimagyarok.com/profiles/blog/list )

Természetesen van lehetőség mások gondolatait, vagy idézeteit is megosztani, de ezt kérjük a "Szép szavak" fórumba helyezd. ( http://www.erdelyimagyarok.com/forum/topics/szep-szavak )

A fórum pedig az a hely, ahol valamely témakörről eszmecsere alakulhatna ki a tagok között, mint egy igazi piactéren. Tehát, ha valami kérdéskört szeretnél megvitatni tedd fel kérdésed a fórumban, indítsd el gondolatadat ott, hogy másokkal megbeszélhesd. ( http://www.erdelyimagyarok.com/forum )

9. Hogyan moderálják az oldalt?

Minden olyan hozzászólást, tartalmat törlünk, amely valakinek a becsületét, emberi méltóságát sérti.

senki nem használhatja az oldalt más tagok zaklatására, rágalmazásra, becsületsértésre vagy arra, hogy bármilyen más módon a többi felhasználó személyiségi és egyéb jogait megsértse. Kerülje az obszcén vagy trágár kifejezéseket, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi, szexuális hovatartozását gyalázó, sértő kifejezéseket. Nem tehet fel burkolt vagy nyílt reklámokat.

Ahogy a való életben is tiszteletben tartjuk egymás érzéseit, személyiségi jogait, úgy itt, a fórumokban és a blogokban sem léphetjük át ezt a határt.

Letiltásra kerülnek azok a tagok, akik közösséget romboló aktivitásokat szítanak, szerveznek, támogatnak.

Ugyancsak moderálásra-, illetve letiltásra kerülnek azok a tagok, akik a fórumokban vagy a chaten destruktív magatartást tanúsítanak, vagy magatartásukkal zavarják, akadályozzák a tagok közötti beszélgetést. Természetesen ez szubjektív megítélés alá esik, de például ilyen magatartás lehet a párbeszéd rombolása folyamatos ismerkedési ajánlatokkal, vagy a burkolt félelemkeltés a tagokban, vagy akár az egyirányú témával, kérdésekkel való elárasztás (szaknyelven szólva floodolás)

Ha valaki gondban lenne a határok betartásával, akkor a hozzászólás megírása előtt gondolkozzon el azon, hogy személyesen is ugyanezeket a kifejezéseket használná-e mással szemben.


10. Miért van szükség a saját fotóra és névre?

Igazi fotóra és névre azért van szükség, hogy régi ismerőseid megtaláljanak, az újak pedig megismerjenek. Kérjük, azokat, akik játékos nevekkel, vagy nem őket ábrázoló fotókkal vannak a közösségünkben, adják meg igazi nevüket és tegyenek fel magukról valódi fényképet. Legyen ez a közösség ebben is más, mint a többi! Becsületesség és hitelesség – ez legyen a mottónk.

11. Nem kapok választ az emailekre. Miért nem működik az email rendszer?

Működik a rendszer, de a közösségi oldalon belül. Ez egy belső levelező rendszer, amely automatikusan kiküld egy értesítőt az Ön által megadott külső postafiókra is!!! A külső email rendszerről oda visszaküldött választ azonban senki nem kapja meg, mert az egy "do-not-reply@erdelyimagyarok.com" email címre, azaz egy olyan postafiókba kerül, amely érkező üzeneteket nem fogad. A valódi levelezés tehát csak a közösségi portálon belül működik.
Tehát ha levelet akar írni, akkor jelentkezzen be a www.erdelyimagyarok.com oldalra és ott a jobb sarokban látni fogja, hogy levele érkezett. Rákattintva a levélre, majd a válasz gombra, sikeres lesz a levélküldés.


Ha bármilyen észrevételed, javaslatod van jelezd az erdelyimagyarok@gmail.com címen

Megtekintések: 2257

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Végh Imre Március 5, 2014, 8:25pm

Örömmel szeretnék részt venni ebbe a közösségbe

Hozzászólt Beke Ernő Február 23, 2014, 8:44pm

Kedves Irénke! Olvastam bejegyzését. Én 60 km re lakom Brassótól, Kézdivásárhelyen családommal. Ha a sors úgy hozza, szivesen látom városunkba, amit be is mutatok akár csak a Gyűjtemények Házát, meg a Hobbi Cseebere Klubot. Április 4 től egy 3 hetes gyogyfürdő kezelőjegyet igényeltünk, de ha nem kapjuk meg akkor itthon vagyunk, és mivel hogy nyögdijasak vagyunk, bármikor elérhetőek. Szerintem tartsuk a kapcsolatot, e-mail címem ernobeke@yahoo.com ide várom válaszát, kérdéseit a továbbiakba. Kívánok szép estét. Szivélyes üdvözlettel, Beke Ernő a székelyföldről.

Hozzászólt szűcsné borbély irén Február 23, 2014, 6:16pm

Köszönöm, hogy befogadtatok! Én magam még nem voltam Erdélyben, de már nagyon vágyom, hogy láthassam. A szünetben szívesen mennék.Ápr. 16-tól 20-ig. Nagyapám még Brassóban született, de a sors, a háború szétszórta a családot .Kiváncsi lennék a szülőhelyére és   környékére. Ha találnék olyan családot, aki ebben a néhány napban kalauzolna, esetleg vendégül látna, szivesen viszonoznám nyáron Siófokon.Nem azért, mert nem tudnám a szállodát finanszírozni, hanem mert emberi kapcsolatok segítségével szeretném ezt a gyönyörű helyet felfedezni. Előre köszönöm a lehetőséget . Irén

Hozzászólt Farádi Mihály Október 28, 2013, 12:01pm

Örömmel szeretnék részt venni ebbe a közösségbe.  Üdv.

Hozzászólt Józsa Edit Október 11, 2013, 12:27pm

Örvendek, hogy részese lehetek egy általam nagyra becsült közösségnek. Köszönet a használati útmutatóért!

üdvözletem

Józsa Edit

Hozzászólt Beke Ernő Március 5, 2013, 6:36am

Örömmel olvastam és vettem tudomásul a használati feltételeket, amely nagyon is szakszerüen megszabja az oldal irányzatát, ki zárva a sok fölösleges dolgot ami egyáltalán nem ide tartozik, és ha e szabályzat nem így lett volna le fektetve akkor ez az oldal is más irányzatot, az-az elértéktelenedett volna.Örömmel lettem tagja e közöségnek, amelyet sokra becsüllök és nagyon reméllem, hogy soraiba naponta újabb és újabb tagok jelentkeznek. Baráti üdvözlettel:

Beke Ernő

Hozzászólt Száva Mária Anna Szeptember 9, 2012, 5:22pm

   Száva M. Anni vagyok, Ausztriában élek, Kismartonban.

   Szívesen felvenném a kapcsolatot helyileg hozzám közel ( közelebb ) lakó erdélyiekkel.

   Általános élet helyzeteken kívül szívesen beszélgetnék irodalomról, természetről, magyar kultúráról.

   Jó lenne kedves embereket megismerni.

   Barátsággal, Anni

    

Hozzászólt Dr.Kovács Márta Április 27, 2012, 11:25am

Köszönöm, hogy végre ismét itt lehetek. Folyamatosan kapom az e-mailokat, és furcsamód, se az e-mail címemmel, se a jelszómmal hónapok óta nem tudok belépni, kénytelen voltam ismét regisztrálni.

Hozzászólt Hegedüs Anna Mária Február 2, 2012, 11:09am

Köszönöm,hogy lehetővé tették a hozzáférhetést ,baráti üdvözlettel Anna.

Hozzászólt denes December 27, 2010, 12:11pm
Szerintem ez az oldal legyen az öszetarto jó érzelmű és becsületes emberek találka helye , ahol élteteni tudják törekvéseiket.Köszönöm hogy lehetővé tették a hozzáférhetést.Baráti üdvözlettel Dénes.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek