Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Iskolatáska Erdélybe

Minden évben szeptemberben szervezzük az "Iskolatáska Erdélybe" jótékonysági akciót. Alapítványunk mezőségi és székelyföldi kisiskolások számára gyűjt tanszereket az iskolakezdéshez, amivel a szerényebb lehetőségekkel rendelkező családokat támogatjuk.

Célunk, hogy minél több kisdiák tanulhasson magyar iskolákban, vagy magyar osztályokban Erdélyben. A szórvány bentlakások, gyerekotthonok és iskolák mellett szegény sorsú családokat is megkeresünk, hogy a tanév mindenkinek és mindenhol könnyebben és vidámabban kezdődjön. A akciónk helyszínei a mezőségi szórvány települések és bentlakások, a Nyárád mente rászoruló gyerekei és a hargitai tanyavilág kisdiákjai.

ÁTUTALÁS:

10700488-66317874-51100005

(CIB Bank Zrt.)

vagy PayPal

PayPal.Me/erdelyimagyarok

Amire gyűjtünk:

Pénzadományaikkal új, jó mínőségű tanszerekből tudunk összeállítani életkornak és szükségletnek megfelelően kézzelfogható segítséget.

  • füzetek
  • írószerek
  • körző, vonalzó
  • ecset, festék
  • tolltartó
  • egyéb iskolai segédeszközök és készségfejlesztő eszközök

Mivel üres gyomorral tanulni sem lehet, a gyermekotthonok lakói számára 

-tartós élelmiszereket és 

-tisztító- és tisztálkodási szereket is vásárolnánk.

Iskolatáskával általában kifejezetten sokan segítenek, így kérjük inkább a fenti listából válasszanak, vagy pénzadománnyal támogassák akciónkat. ( a pénzadománnyal egységes, és új dolgokat tudunk vásárolni, és szétosztani is igazságosabb az egyforma  új füzeteket, ceruzákat stb., plusz: nem kiván akkora logisztikai munkát önkénteseinktől a sok szortírozás, ezért köszönjük, ha átutalással támogatja a gyerekek iskolakezdését)

Adományokat gyűjtőpontjainkon tudunk átvenni.

2020-ban a koronavírus miatt nem megoldható a gyűjtópontokon való átvétel.

Amit sajnos nem tudunk átvenni, azok a tankönyvek és olyan iskolai kiadványok, amik a magyarországitól eltérő tanterv és tankönyvlista miatt használhatatlanok az erdélyi diákok számára. Kivételt képeznek olyan térképek, művészeti albumok, szépirodalmi alkotások és könyvek, amiket a gyermekotthonok könyvtárai, vagy maguk a gyerekek örömmel tudnak használni.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy csak olyan dolgokat hozz, amelyeket magad is jó szívvel adnál át személyesen. Elhasználódott, elkoszolódott, szétesett adományokkal sajnos mi sem tudunk mit kezdeni.

Aki pénzbeli támogatással segítené a akció sikerét, a lap tetején, jobb oldalt található módokon tudja eljuttatni adományát alapítványunk számára: online adomány, Paypal, bankkártyás adományozás, vagy banki átutalás formájában. A gyűjtés minden évben az erdélyi iskolakezdést követő péntekig tart. (idén: 2020. szeptember 14.)

Technikai részletekkel, önkéntesként csatlakozással, vagy bármilyen információval kapcsolatban az alapitvany@erdelyimagyarok.com címen, vagy a +36 30 7555 877 telefonszámon várjuk az érdeklődőket!

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Nitsch G. Gábor Augusztus 30, 2015, 4:05pm

A nagy nemzetközi népvándorlás idején ne feledkezzünk meg a saját nemzetünk megsegítéséről se?

Hozzászólt Mária Romhányi Július 25, 2015, 12:39pm

Segítenünk kell a világon bárhol élő Erdélyieknek! Ez kötelességünk!!! Azok a gyermekek élete, Tőlünk is függ.

Az én keresztapám boldogfalvalvi szegény ,de okos diák volt.Magyarországi ösztöndíjat kapott,így lett mérnök, több éve halott.Életében még a 90-es években ,elmentünk vele együtt megköszönni,a település támogatását.

Bevallom ,akkor még fiatal voltam felmérni ennek a súlyát .Ma már értem! Köszönet az akkori polgármesternek ki igen nagy szeretettel fogadta.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek