Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Hogyan segíthetek?

Ahhoz, hogy az EMKA kitűzött céljait, munkáját segíthesd számtalan lehetőség van. Kiemelünk kettőt, ami nélkül nem megy:

-adományozással, és 

-önkéntes munkáddal.

Való igaz, hogy a pénzügyi támogatás az, ami a leghatékonyabb. Ezzel tudunk a legrugalmasabban és leggyorsabban segíteni azokon akinek erre szükségük van.

Bankszámlaszámunk:

Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány
10700488-66317874-51100005 (CIB Bank Zrt)

Adományokat folyamatosan fogadunk, de a nyár végén az Iskolatáska Erdélybe akciónkhoz, az adventi időszakban pedig az Angyalok a Mezőségen szeretetakciónkhoz szervezünk külön gyűjtést. 

Nézzük tehát sorban, miként várjuk segítséged!

1. Adományok

Munkánkat segítheted pénzadományokkal, tárgyi adományokkal, hagyatékozással és önkéntes munkával. Pénzadományokat online adományozással, átutalással, vagy 1% adó felajánlásával tudsz nekünk küldeni.

Vállalkozók figyelmébe ! Az adomány teljes mértékben leírható költség és az adományozás adómentes! Sőt, vállalkozások bizonyos feltételek mellett 20%, vagy akár 40% adóalap-kedvezményre is jogosultak lehetnek. Közhasznú szervezet (mi azok vagyunk!) támogatása az adományozót a támogatási összeg 20%-ának megfelelő adóalap-kedvezményre jogosítja, azonban ez nem haladhatja meg az adózás előtti eredmény összegét. A 20% kedvezményhez nincs szükség előzetes írásos megállapodásra sem. Tartós adományozási szerződés esetén a támogatás 40% -ának megfelelő adóalap-kedvezményt érvényesíthet a támogató cég. Ennek feltételeivel és aláírásával kapcsolatban örömmel állunk rendelkezésedre elérhetőségeinken!

1.1 Pénzadományok (a legrugalmasabb és leghatékonyabb módja a segítésnek)

a, Bankkártyás adományozás

Kattints ide egyszeri, vagy rendszeres bankkártyás adományozáshoz.

Vagy honlap jobb oldalán lévő „Donate” gombra kattintva, PayPal segítségével regisztráció nélkül, egyszerűen bankkártyával is van lehetőség adományozni.

b, Adományozás átutalással

- Magyarországról:

Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám:  10700488-66317874-51100005 (CIB Bank Zrt.)

- A világ többi részéről (IBAN átutalás):

Bankszámlaszám: HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT (BIC) kód: CIBH HUHB

c, 1% adó felajánlása

Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18202922-1-13

Bármely egyéb támogatással, együttműködéssel kapcsolatos kérdéssel kapcsolatban keress minket az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címen, ahol természetesen cégek, vállalkozók megkeresését is örömmel várjuk! Ugyanitt tudsz az önkéntes munkával kapcsolatban is érdeklődni.

1.2 Természetbeli (tárgyi) adományok

Két adománygyűjtő akciónk során más-más adományokkal tudjuk az erdélyi magyarságot támogatni.

Az iskolakezdésre iskolai segédeszközöket (füzetek, írószerek, iskolatáska, papírok, tolltartó, radír, készségfejlesztő eszközök, vonalzók, stb.) gyűjtünk. Fontos megjegyezni, hogy tankönyveket nem tudunk fogadni, hiszen Erdélyben nem a magyar tanterv és tankönyvlista alapján folyik az oktatás, így ezeket a könyveket az erdélyi gyerekek sajnos nem tudják használni. Kivételt képeznek a mesekönyvek, atlaszok, térképek, szépirodalmi művek, hiszen ezeket a gyermekotthonokban, bentlakások kis könyvtáraiban örömmel tudják a gyerekek forgatni.
karácsonyi gyűjtéskor kifejezetten karácsonyi ajándékokat (játékokat, könyveket, tanszereket, édességet) és tartós élelmiszereket (liszt, cukor, olaj, konzervek, tészta, rizs, kakaó, stb.) gyűjtünk a mezőségi szórvány magyarsága számára.

Mindkét esetben kérjük vedd figyelembe, hogy olyan dolgokat hozz adományként, amit magad is jó szívvel adnál át személyesen. Elhasználódott, elkoszolódott, szétesett adományokkal sajnos mi sem tudunk mit kezdeni.

gyűjtőpontok listáját minden akció alkalmával ezen az oldalon tesszük közzé. Bővebb felvilágosítást elérhetőségeinken kaphatsz, várjuk megkeresésed!

2. Önkéntesség

Csatlakozz hozzánk önkéntesnek, gyere velünk decemberben a Mezőségre, hogy részese lehess az angyaljárás szívet-lelket tápláló élményének!

Az Angyalok a Mezőségen akció keretében egyrészt segíthetsz "gyűjtőpontként", azaz felkerülsz arra a listára, akik adományokat gyűjtenek a karácsonyt megelőző időszakban. Szeretnénk gyűjtőpontjainkkal az ország minél több pontjára eljutni, örömmel vesszük magánszemélyek, intézmények és vállalkozások csatlakozását is, ha lehetőségük van a karácsonyi adományokat gyűjteni és az erdélyi indulásig tárolni.
A legnagyobb élmény a személyes részvétel a szeretetakcióban, amire minden karácsony előtt, advent utolsó hétvégéjén kerül sor. Az önkéntesek telekocsi rendszerben indulnak Erdélybe. másnap az ajándékok szortírozására és a csomagok összeállítására kerül sor. Harmadnap reggel indulnak az autók egy-egy mezőségi útvonalra, ez a nap az igazi angyaljárás, amikor a rászorulókat (időseket, családokat, gyermekotthonokat) személyesen felkeresve, kézből-kézbe adjuk át az ajándékokat és akinek csak tudunk, személyesen kívánunk boldog karácsonyt. Utolsó napon az esetleg kimaradt célpontokat keressük fel, majd hazaindulunk.
Esténként persze mindig van idő közös programokra, néhány pohár jó italra, nagy beszélgetésekre, de a Mezőségről lévén szó, az sem ritka, hogy néhányan elmennek egy táncházba a közeli Marosvásárhelyre, vagy megnéznek egy próbát valamelyik környező faluban.

Kedvet kaptál a csatlakozásra?
Várjuk leveled az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com címen!

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek