Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Hogyan segíthetek?

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány munkáját kétféleképpen tudod segíteni. Adományozással, vagy önkéntes munkáddal.

Adományokat pénzbeli és természetbeli felajánlásként tudunk fogadni. Adományokat az év egy-egy időszakában kifejezetten soron következő akciónk sikere érdekében gyűjtünk, de lehetőséged van bármikor meghatározni (az utalás közlemény mezőjében, e-mail címünkre küldött kísérőlevélben, vagy bármilyen más módon), hogy pontosan mire fordítsuk felajánlásod.
Gyűjtés a nyár folyamán az Iskolatáska Erdélybe akciónkhoz, az adventi időszakban pedig az Angyalok a Mezőségen szeretetakciónkhoz szervezünk. Ezekről a programokról bővebb információkat az akciók saját oldalain találsz a főmenüben.

Nézzük tehát sorban, miként várjuk segítséged!

1. Adományok

Munkánkat segítheted pénzadományokkal, tárgyi adományokkal, hagyatékozással és önkéntes munkával. Pénzadományokat online adományozással, átutalással, vagy 1% adód felajánlásával tudsz nekünk küldeni.

1.1 Pénzadományok

a, Bankkártyás adományozás

Kattints erre a linkre egyszeri, vagy rendszeres bankkártyás adományozáshoz.

b, PayPal utalás, vagy bankkártyás adományozás

Oldalainkon a több helyen felbukkanó „Donate” gombra kattintva,  PayPal segítségével tudsz adományozni. A PayPal oldalon (melyre természetesen bárhonnan van lehetőség belépni) regisztráció nélkül, bankkártyával is van lehetőség adományozni.

c, Adományozás átutalással

- Magyarországról:

Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám:  10700488-66317874-51100005 (CIB Bank Zrt.)

- A világ többi részéről (IBAN átutalás):

Bankszámlaszám: HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT (BIC) kód: CIBH HUHB

d, 1% adó felajánlása

Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18202922-1-13

Bármely egyéb támogatással, együttműködéssel kapcsolatos kérdéssel kapcsolatban keress minket az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címen, ahol természetesen cégek, vállalkozók megkeresését is örömmel várjuk! Ugyanitt tudsz az önkéntes munkával kapcsolatban is érdeklődni.

1.2 Természetbeli (tárgyi) adományok

Két adománygyűjtő akciónk során más-más adományokkal tudjuk az erdélyi magyarságot támogatni.

Az iskolakezdésre iskolai segédeszközöket (füzetek, írószerek, iskolatáska, papírok, tolltartó, radír, készségfejlesztő eszközök, vonalzók, stb.) gyűjtünk. Fontos megjegyezni, hogy tankönyveket nem tudunk fogadni, hiszen Erdélyben nem a magyar tanterv és tankönyvlista alapján folyik az oktatás, így ezeket a könyveket az erdélyi gyerekek sajnos nem tudják használni. Kivételt képeznek a mesekönyvek, atlaszok, térképek, szépirodalmi művek, hiszen ezeket a gyermekotthonokban, bentlakások kis könyvtáraiban örömmel tudják a gyerekek forgatni.
karácsonyi gyűjtéskor kifejezetten karácsonyi ajándékokat (játékokat, könyveket, tanszereket, édességet) és tartós élelmiszereket (liszt, cukor, olaj, konzervek, tészta, rizs, kakaó, stb.) gyűjtünk a mezőségi szórvány magyarsága számára.

Mindkét esetben kérjük vedd figyelembe, hogy olyan dolgokat hozz adományként, amit magad is jó szívvel adnál át személyesen. Elhasználódott, elkoszolódott, szétesett adományokkal sajnos mi sem tudunk mit kezdeni.

gyűjtőpontok listáját minden akció alkalmával ezen az oldalon tesszük közzé. Bővebb felvilágosítást elérhetőségeinken kaphatsz, várjuk megkeresésed!

2. Önkéntesség

Csatlakozz hozzánk önkéntesnek, gyere velünk decemberben a Mezőségre, hogy részese lehess az angyaljárás szívet-lelket tápláló élményének!

Az Angyalok a Mezőségen akció keretében egyrészt segíthetsz "gyűjtőpontként", azaz felkerülsz arra a listára, akik adományokat gyűjtenek a karácsonyt megelőző időszakban. Szeretnénk gyűjtőpontjainkkal az ország minél több pontjára eljutni, örömmel vesszük magánszemélyek, intézmények és vállalkozások csatlakozását is, ha lehetőségük van a karácsonyi adományokat gyűjteni és az erdélyi indulásig tárolni.
A legnagyobb élmény a személyes részvétel a szeretetakcióban, amire minden karácsony előtt, advent utolsó hétvégéjén kerül sor. Az önkéntesek telekocsi rendszerben indulnak Erdélybe. másnap az ajándékok szortírozására és a csomagok összeállítására kerül sor. Harmadnap reggel indulnak az autók egy-egy mezőségi útvonalra, ez a nap az igazi angyaljárás, amikor a rászorulókat (időseket, családokat, gyermekotthonokat) személyesen felkeresve, kézből-kézbe adjuk át az ajándékokat és akinek csak tudunk, személyesen kívánunk boldog karácsonyt. Utolsó napon az esetleg kimaradt célpontokat keressük fel, majd hazaindulunk.
Esténként persze mindig van idő közös programokra, néhány pohár jó italra, nagy beszélgetésekre, de a Mezőségről lévén szó, az sem ritka, hogy néhányan elmennek egy táncházba a közeli Marosvásárhelyre, vagy megnéznek egy próbát valamelyik környező faluban.

Kedvet kaptál a csatlakozásra?
Várjuk leveled az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com címen!

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

VAGY

VAGY

PayPal és bankkártya


Banki utalással

magyarországi átutalással
Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címre!

© 2018   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek