Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Elfogadták a kettős állampolgárságot. Kíváncsi lennék, hogy kinek milyen érzései vannak ezzel kapcsolatban. Egy kérésem lenne, ezen a fórumon ne menjünk le a pártpolitizálás szintjére. Csak a belső érzések, érzelmek érdekelnek ezzel a témával kapcsolatban. Mit érzel ?

Megtekintések: 1017

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

ok. ezt.....sajnálom nem tudok megszolalni....UDV. Karcsi
Bizony ,bizony ez igy van a magyar embernek a fejit,mindig is tudták tömni.
Kedves Bálint László Úr!
Nem tudok kérdésére tömören egyszavas választ adni .Éppen ezért végigolvastam a hozzászóllásokat, elég sokan írtak olyat hogy kibuktam.Mindenki megválaszolta valahogy.
Nekem vegyesek az érzéseim: Félreértés ne essék: NAGYON ÖRVENDEK NEKI , de ahogy sokan leírták ki konkrétabban, ki csak udvariasan: NEHOGY TÚLKORAI LEGYEN AZ EUFÓRIA!!!Mivel politikai adok-kapokba nem akarok belemenni.Konkrétan az én véleményem :EZT AZ ÉRZÉST NEM LEHET SZAVAKBA ÖNTENI.MINT AHOGY A CSÍKSOMLYÓI SZŰZANYA LÁBAINÁL HALLGATOTT PÜNKÖSDI MISE ÁHITATÁT (már aki áttudja élni) NEM LEHET SZAVAKBA ÖNTENI EZT AZ ÉRZÉST SEM LEHET MEGMAGYARÁZNI!
Két apró eseménnyel próbálom szemléltetni: 1.) Néhai Édesapám a 60-s években megtalált a házunk padlásán egy 1920 előtti katonai térképet:mondanom se kell a Történelmi Magyarországé volt, Kiterítette az asztalra , ráborúlt és olyan zokogásban tört ki , hogy azt se tudom leírni mikor kérdeztem miért sírt azt mondta:Adja Isten Ti érjétek meg ,vagy unokáitok , hogy újra ilyen legyen a hazánk! mert ő soha nem tekintette hazájának Romániát.Utobb: valakitől kaptam 1 10 cm-es magyar trikolort, odaadtam neki szintén sokáig sírt és remegő kézzel simogatta, mondva: itt már soha nem lessz hogy ezt szabadon kirakhatjuk.2.) Amikor én 1991-ben megkaptam a magyar állampolgárságot és szárnyak nélkűl is röpködtem az örömtől, bementem az előző munkahelyemre, nagy örömmel újságoltam és az egyik főnököm értetlenűl nézett rám, hogy miért tudok ennyire örvendeni. Mire én nagyon megsértődtem, látta rajtam és annyit mondott: "Kívánom tiszta szívemből ez az öröme tartson ki sokáig" "Nem tudom örűljön-e neki vagy sírjon" Mondanom se kell egy történelmi nagyságnak egy Jó magyarnak a leszármazottja akire a székelyek büszkék, utólag jöttem rá, hogy valami keserűség bujkált a szavai mögött.Sokszor eszembejutott.Szóval én így tudnám megfogalmazni politikamentesen az érzéseimet székely csavaros ésszel.Köszönöm Önnek a témát : Tiszteletteljes údvözlettel Baka Erzsébet
Azt az érzést szavakban nem tudom leírni....azt érezni kell.
most már én is úgy vélem, hogy el fogom fogadni...
Edesapam legnagyobb alma ez, es en is azt mondom: Alleluja!!! Vegre! Mar nagyon ideje volt!
Majd mikor a kezemben lessz az állampolgársági, megmondom... Addig is minden tiszteletem Orbán Viktórnak!
Szívesen olvasom az olyan hozzászólásokat mint a Széllyes Zsuzsáé, tiszteltetem Kálmán Csaba beszólását is és nagyon értem, amit Nagy Szende Mária is nekünk el szeretett volna mondani...Pénzes Hajnalnak is köszönet a derűért, az is kell: a "kártyapakliban" ez a "kártya" a legegyedibb, szimbólikus értelmű...mindenképpen, nem azonnal a hasznát kell kutatnunk...!
Nemrég olvastam a Népujságban,hogy egy M.vásárhelyen végzett nagyar nemzetiségü orvos Brailán ezután is "doctorul
ungur" azaz magyar orvos mig az anyaországban továbbra is "román orvos " marad még jo ideig.Eddig sem az állampolgárság volt a nagy probléma hanem az anyaországi "nagymagyar" tömeg mentalitása,függetlenül attol ,hogy ök valojában milyen nemzetiségüek és mi határozza meg nekik a nemzet fogalmát.
Nekem már mindegy mint "Jánosnak a fuszulyka",eddig sem és ezután sem veszem el a munkalehetöséget és a jó keresetet a "bennszülöttektől",tehát már nem érdekel.Mikor egy referendum nemleges döntést hozott az rosszul esett,de hát mondják már - KINEK KELL A SZEGÉNY ROKON?- D.Albert
Nagyon a szivemből beszélt hozzászólásával.
Teljes szivembol orulok.Erdelyi vagyok es 1943-ba szulettem mint magyar allampolgar.Sajnos a Trianon megfosztott ettol a jogomtol.Vegre megeltem ,hogy ujra magyar allampolgar lehetek.HAJRA IGAZI MAGYAROK.
Mindenkinek szép vasárnapot.
Én személyszerint, nagyon boldog vagyok és örülök.
Az én személyes kötődésem, Édesanyámon és nagyszüleimen keresztül, érvényesül.
Édesanyám, nagyszülaimmel, menekült annak idején Magyarországra.
Én Pécsett születtem de a rokonaim és sok barátom maradt Temesvárott, Aradon, Brassóban, Nagyváradon.
Igaz már a nagy részük nem él de mindíg szerettem és figyelemmel kísértem az ERDÉLYI MAGYAROK életét.
Aztán a véletlen úgy hozta, hogy az interneten keresztül, megismerhettem, egy csodálatos embert, egy barátot.
Sokat tanultam tőle a szenvedélyes haza szeretetét az álhatatos,kitartó munkáját.
Ő ismertette meg velem az ISMERŐS ARCOK együttest, akiket a mai napig és egész életemben, tisztelni, szeretni fogok.
Fantasztikus emberek, személyesen nem ismerem őket, sőt az internetes barátot sem
Azon vagyok, hogy megismerhessem őket és beszélhessek velük.
Tőlük tanulni lehet a becsületet a haza szeretetét a kitartást.
Minden Erdélyben élő honfitársamnak, egy szebb jövőt és sok boldogságot kívánok.

Éva Pécsről

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek