Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Elfogadták a kettős állampolgárságot. Kíváncsi lennék, hogy kinek milyen érzései vannak ezzel kapcsolatban. Egy kérésem lenne, ezen a fórumon ne menjünk le a pártpolitizálás szintjére. Csak a belső érzések, érzelmek érdekelnek ezzel a témával kapcsolatban. Mit érzel ?

Megtekintések: 944

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Végre emberszámba vesznek bennünket is!!! G********t és setét lelkű társaitól megvonnám a magyar állampolgárságot. Nem méltók arra, hogy magyarnak neveztessenek.
Üdv! Hogy mit lehet ilyenkor érezni? Arra vagy kíváncsi? Azt hiszem mint bennem is és mindenki másban is egy határtalan örömöt váltott ki, valamint egy útnak az elejét érzem...ami nem lesz sima, hiszen tudjuk, mert az előző ábrák eléggé akadályozták.... Azt is tudjuk, hogy most sokan simulnak az újabb erőkhöz....
Az igazság az, hogy nagyon észnél kell lenni...
Az aztán felháborító volt, amikor barátaim mesélték, hogy nekik vizsgázni is kellett, s állítólag volt akit még meg is buktattak...STB.
Ami engem illet, én kb. úgy másfél évet vártam a honosításra mire megkaptam, s előtte lekellet pörgetni a letelepedési ceremóniát,( munkavállalás, stb miatt) befogadó nyilatkozat, iratok, stb.
Tehát kétszer telepedtem át.... biztos, ami biztos.
Hazám az egész Magyarország, sőt az egész Kárpát medence.
Isten áldjon minden igaz szívű magyar embert...
Üdv!
Én személy szerint több mint 10 év után kaptam meg a magyar állampolgárságot, idén márciusban és az első feladatom egyike volt, papírokkal is igazolt magyarként, hogy elmenjek szavazni! Azzal a tudattal mentem szavazni, hogy lett még egy magyar, aki a jókra teheti le a voksát. Örülök, hogy végre eljött ez az idő is, amikor egy kis elégtételhez juthatunk. Őszintén mondom, hogy amikor letettem az állampolgársági esküt egyszerre éreztem kimondhatatlan örömöt, büszkeséget, de ugyanakkor egy kis keserűséget, dacot is. Öröm volt, mert bocskaiba öltözve hallgathattam a himnuszt, ami ez alkalommal úgy éreztem nekem szól. Üröm az örömben meg az volt, hogy éveken keresztül (és itt nem egyedül vagyok) bizonyítanom kellett magyarságomat, keményen kellett dolgoznom azért, hogy magyar papírokat tarthassak a kezembe, annak reményébe, hogy talán így jobban elismernek majd. Nem ezt érdemeltük, de ha évekig ezek ellenére megtudtuk tartani a magyar identitástudatunkat, legyünk bárhol a világban, akkor a megalkotott új törvény már csak segíteni fog a továbbiakban is!
Azt üzenem minden határon túli magyarnak, hogy vegye fel a magyar állampolgárságot és legyen büszke magyarságára, még ha az nem is mindig könnyű.
Még a messzi lányom is telefonált ma reggel örömében, pedig mi már 20 éve vagyunk magyar állampolgárok. :-))
A nemzet egyesítése erőt lehell a szétszakadt, elerőtlenedett tagoknak, ugyanakkor a testnek ezek a tagok adnak útmutatót és fellendítő erőt, hogyan őrizzük tovább hagymányainkat, nemzeti kincseinket, Hitünket ebben a globalizált, nyugatiasult-nemzetidegen világban. A történelem, a jövő nemzedékek megőrzik ezt a dátumot, amikor a Magyar nemzet ilyen formában újra egyesült,...a történelem egy derűs napjaként emlegetik,...ez bizonyos. Azáltal, hogy sokan élnek ezen jogukkal, a Kárpátmedence ezen csodaszép tája felvirul, a magyar nemzet Lélekben egyesül és nagy tettekre, fejlődésre lesz képes. Adja a Jó Isten, úgy legyen !
Ha jol làttam , a kettôs àllampolgàrsàg nem jàr szavazati joggal . Vajon miért , hiszen komplikàltan ugyan , de a külföldi magyarok , ( àllampolgàrok ) szavazhatnak !?
No...csak azert modottam....aludjunk meg kettot oszt meglatjuk az aprajat is.
Jo kerdes!
Kedves Albert, az állampolgárságát a külföldre szakadt Magyar embereknek meg kell adni. Az időpont nem biztos, hogy szerencsés volt a szlovákiai testvéreinknek de a törvény ellen Magyar ember nem emel szót.

A szavazás viszont nem jogos. Jogos akkor, ha itt a határainkon belül él. Ha kívül, akkor ne már, hogy eldöntse, én hogy éljek, ki vezesse az országot. Az itt élők döntsék el, mikor, melyik pártnak, képviselőnek adja a voksát.
Milyen lenne, ha Brazíliában élő honfitársaink is szavazhatnának, esetleg éppen az ő szavazatuk lenne döntő? Nekik mennyi információ állna a rendelkezésükre a jó döntéshez?
Érdekes, itt Romániában a horvátok megkapták a kettős állampolgárságot és minden választáskor ők is szavaznak. Ettől még tudtommal nem ment tönkre Horvátország. Esetleg a külföldön élő horvátoknak is megjelenik a véleménye a szavazatok számában.
De üsse kő, a magyarok számára így is nagy lépés, hiszen újból mi lettünk az utólsók akik (reméljük) megkapják a lehetőséget hogy magyar létükre magyarok legyenek (nem bozgorok).
Örvendek, hogy 90 év múltával a jogszabályok is tudnak rólunk! De mi a haszna ennek az állampolgárságnak? Szavazni nem szavazhatunk, legalább kimaradunk egy mocskos folyamatból, amiből elég van jelenlegi hazánkban. Anyagi juttatásra soha sem gondoltam, mert az nem volna igazságos, elorozná a pénzt az anyaországiak elől. De valamit, ténylegesen, megfoghatóan csak kell, nyújtson az állampolgárság?! Gondolok az útlevélre, amivel vízum nélkül mehetek az USA-ba. Ha valaki ismeri a törvényt, akkor nyugtasson meg, hogy nem csak erkölcsi elégtételt nyújt, ami egymagában véve is ajándék, hanem lesznek a törvénynek az anyaországhoz kötő kitételei is. Amúgy le a kalappal a jelenlegi parlament előtt, kezdünk a jó útra térni, s eljöhet az idő, hogy egészen a jó magyar úton járjunk.
Erre vártunk már igen régóta! Legalább állampolgárság illesse meg ezeket az embereket akiknek elvették a hazájukat! Egyébként ez más államokban köztük Izraelben is bevett szokás!

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2022   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek