Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Elfogadták a kettős állampolgárságot. Kíváncsi lennék, hogy kinek milyen érzései vannak ezzel kapcsolatban. Egy kérésem lenne, ezen a fórumon ne menjünk le a pártpolitizálás szintjére. Csak a belső érzések, érzelmek érdekelnek ezzel a témával kapcsolatban. Mit érzel ?

Megtekintések: 1017

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Gádorosy Pörneki András
Mikor leszünk újra …!

Ha majd a felvidéken nem lesz bűn a Magyar szó,
Ha majd Pozsony várán újból leng a Magyar zászló,
Ha majd a Szentkoronánk fénye az ezeréves határig ér,
Akkor leszünk újra nagyok, akkor leszünk újra Nemzet!

Ha majd a Kárpátok alatt újra Magyar nóta csendül,
Ha majd a Vereckei hágón újra Magyar bölcső rezdül,
Ha majd a Szentkoronánk fénye az ezeréves határig ér,
Akkor leszünk újra nagyok, akkor leszünk újra Nemzet!

Ha majd a Székelyföldet nem bitorolja az Oláh,
Ha majd a virágos Kolozsvár újra visszatér a Honba,
Ha majd a Szentkoronánk fénye az ezeréves határig ér,
Akkor leszünk újra nagyok, akkor leszünk újra Nemzet!

Ha majd Délvidéken nem verhetik bűntelenül a Magyart,
Ha majd a Bácskában a búzamezőn Magyar dalt dalol a pacsirta,
Ha majd a Szentkoronánk fénye az ezeréves határig ér,
Akkor leszünk újra nagyok, akkor leszünk újra Nemzet!

Ha majd Hazánk ezer éves jelképei nem lesznek megtagadva,
Ha majd Árpádsávos zászlóink büszkén lobognak,
Ha majd a Szentkoronánk fénye az ezeréves határig ér,
Akkor leszünk újra nagyok, akkor leszünk újra Nemzet!

Ha majd a turulmadár szárnyai alatt zúg az a négy folyó,
Ha majd a Magyar honvéd újra büszkén áll a Hargitán,
Ha majd a Szentkoronánk fénye az ezeréves határig ér,
Akkor leszünk újra nagyok, akkor leszünk újra Nemzet!

Ha majd a történelmi határon belül mindenki,
Egy nyelven énekli Kölcsey Himnuszát,
Ha majd a Szentkoronánk fénye az ezeréves határig ér,
Akkor leszünk újra nagyok, akkor leszünk újra Nemzet!

Azt hiszem, hogy elindultunk azon az úton, amikor újra NEMZETKÉNT élhet a MAGYAR!
Tiszteletteljes Üdvözletem Pörneki András Úr!
Tisztelettel ,Megköszönném szépen,ha elkűldené, nekem emailban ezt a gyönyörű verset.

Tiszteletteljes üdvözlettel,előre is megköszönve szívességét, Baka Erzsébet , Budapest 2010.jun.02.
Adjon Isten!
A december 5-ei szavazas utan ugy ereztem kiurul a lelkem,elvesztettem valamit,ami ha meljen is volt de bennem volt.
Valamit amibe hittem,biztam,es egy bizonyos biztonsagot biztositott szamomra.Nos ez odalett.Valoban sehonnaninak ereztem magam,es evel igy volt meg jopar ember a kornyezetemben.A sehova nem tartozas kinjatol az azt koveto bizonytalansagtol ovjon mindenkit az Isten.
En szemely szerint azt gondoltam,nem baj testverek dobjatok csak meg kovel,en kenyerrel dobok vissza,es igy is cselekedtem.Segitettem ahol csak tudtam a videkunkre latogato Anyaorszagi embereket,szallasal,tanacsal,es amivel csak tudtam.Mindezt azert,hogy megmutassam,hiaba neznek minket szornyetegnek.orszagokat elozonlo koldushadseregnek,nem vagyunk azok!
Mindezek utan azt hiszem joggal jelenthetem ki,hogy nem tartok igenyt a Magyar Allampolgarsagra,nem kell nekem papir arrol hogy,en magyar vagyok!Magyar,es igazi magyar csak ithon lehetek,Erdely szent teruleten,mert kint csak roman lennek.akkor meg minek papir?Tudom,hogy sok embernek menyit jelen az Allampolgarsag de en mar csak Roman allampolgarsagu Erdelyi szekely magyar maradok!

Tisztelettel Usier Janos
Kedves Janos, ertem es aterzem a sertodottseged, de azert nem felvenni a Magyar allampolgarsagot mert, Te megsertodtel attol, hogy az akkori politikusok azon a bizonyos December, 5.en, a szavazast ugy csurtek-csavartak ahogy ok akartak, az butasag.
Itt sokkal nagyobb dologrol van szo, nem szabad a szemelyi sertodottsegeket meghatarozo alapul venni, engem is Romanoztak Magyarorszagon is es itt az USA-ban sem ertik, hogy hogyan vagyok En Magyar, ha Romaniaba szulettem.
Itt nem arrol van szo, hogy kit hogyan hivnak, a papir majd arra lessz jo, hogy ezutan Te is szavazhatsz, Te is hallathatod hangodat, Te is beleszolhatsz a Magyar nemzet sorsaban, ha egyszer megkaptad azt mar nem vehetik el toled es utana mar nem fognak "December, 5.ek" tortenni a beleszolasod nelkul.
A Magyar allampolgarsag felvetele egyeni jog, de ugyanakkor egyeni felelosseg is, felelosseg a nemzet tovabbi sorsaert.
Remelem atgondolod es erzesektol/indulatoktol mentesen cselekedsz.
Jól beszélsz Ildikó! Illetve írod a véleményedet!  Igazad van. Szeretettel üdvözöl, Lajos.
Ne légy elvakult, a büszkeséget nem így kell bizonyítani! Ne okozz csalódást azoknak a millióknak, akik mindig kiálltak az elszakított területeken élő magyarok állampolgársága mellett.

A történelem bebizonyította, hogy az a nemzet amelyet megosztanak, gyenge és kiszolgáltatott idegen hatalmak kénye-kedvének. Emlékezz!! mohács után, a Történelmi Magyarország nyugati része a Habsburg birodalomhoz, a középső része az Oszmán birodalomhoz került, Erdély pedig adófizető "báb-államként" létezett tovább.

Ideje ráébredni, hogy a Nemzet Egysége mindennél fontosabb, főleg most, amikor az EU-ban minden állam megpróbálja a saját érdekei szerint játszani a meccset.
Kedves Csaba ! Orvendek az ertelmes meglatasaidnak. Szeretnem ha masok is inkabb a Te meglatasaid szerint gondolkodnanak es elfelejtenek az ertelmetlen vitakat, amelyek vegul is a megosztodasokhoz vezetetnek. / Oszd meg es URALKODJ !!/ Itt az ido hogy egymasfele forduljunk egymasnak kezet nyujtsunk hataron innen hataron tuli magyarok szekelyek es ertekesitsuk azt az isteni aldast amelyet kaptunk a mindenhato Atyatol. /eszunket,kezunket,tudasunkat,lelkunket/.
Kedves György, köszönöm.
Az a helyzet, hogy kissé belefáradtam. Akármerre nézek az életben, a pillanatnyi érdeket, a korrupciót, a logikátlanságot, a vágyak túlhajszolását és az értetlenséget látom. Például, ha csak ezt a téma vesszük, érdemes két csoportba sorolni az embereket: az egyik, akik megértették a kettős állampolgárság Nemzeti-történelmi fontosságát, a másik csoport pedig, akik siránkoznak az Anyaországi magyaroktól, hivataloktól elszenvedett vélt vagy valós sérelmeik miatt. Nem számoltam, de sokat mondok, ha 25/75 százalék az arány a második csoport javára.
Nem szabad belefaradnunk ! Mert megeri a faradsagot ha eredmeny szuletik. Ime egy konkret pelda, a dec.5-i nepszavazas eredmenyekent elesett a torvenyjavaslat, de a kitarto munka, a magyarsag lassu de biztos foleledese meghozta az eredmenyt. Ime megszuletet amirol nemcsak mik hanem a szuleink is almodoztak-imadkoztak. En szemely szerint nem haragszom az anyaorszagi magyarokra akik minket lebozgoroznak, vagy romanoknak titulalnak,bar faj, de sajnalom oket, hogy hagytak magukbol kinevelni a nemzeti ontudatot az elmult 90 evben./ a komunizmusnak meg a megalkuvo szuloknek koszonhetoen./ Ezert nehez megertetni veluk meg a SZEKELY HIMNUSZ MONDANIVALOJAT IS. A sors minket megedzett hogy ellentalljunk sziklakent a "VIHAROKNAK" eppen ezert tovabb kell most mar bolcsebb emberi modon harcolnunk a nemzeti integritasunkert,azert a magyar nepert es nyelvert amely sajatosagaban egyedi a vilagon/.Ez utobbi a vilag torteneszeinek velemenye a magyar fajrol es nyelvrol/
Tisztelt Usier Úr!
Én földije vagyok, még inkább egyet értek minden szavával.Azt gondolom, mindegy , hová sodortak el, a 21 évvel ezelőtti szelek, sokunkat, mindegy milyen országok, adtak állampolgárságot, kinek, magyart kinek mást MI CSAK ÚGY ÉRZÜNK MINT ÖN! Az más kérdés, hogy sokan az elért eredményeik kapcsán vállalják vagy nem, a szívvel-lélekkel székelyek és vérig sértettek, -sértenek bennünket, nap-mint nap.Hajlamosak az emberek meghasónúlni, sajnos ez kiderűlt ,az állampolgárság ügy kapcsán, megírtam a véleményem kendőzetlenűl és kaptam én hideget meleget, tudtam, számítottam rá. Nem úszításnak szántam, ahogy kikiáltottak intrikusnak... EZ FÁJ MERT CSAK AZ ÉRZÉSEIMET NEM SÖPÖRTEM SZŐNYEG ALÁ ,ÁLSZENT MÓDON, AHOGY SOKAN TESZIK .VÁLLALTAM.,AHOGY OTTHON IS MÍG OTTHON ÉLTEM.(Betegen, egyedűl, védtelenűl, úgy vállaltam , Sepsiszentgyörgy elhagyását is , hogy nem tudtam hová jövök,!!! Pedig élt itt vérszerinti rokonom.., valamint úgy jöttem, hogy előtte többször voltam az anyaorszában, mégse kértem segítséget rokonaimtól, náluk is csak akkor jelentkeztem, mikor , már a nullától, valamelyest talpra álltam .Nem tagadom régi fiatalkori állmom volt, hogy itt élhessek, azért nem mentem nyugatra, mikór kigördűlt velem a vonat , az utólsó romániai -magyar földről- Episcopia- Bihorról, akkór szakadt fel bennem a székely hymnusz keserves szövege:"Ki tudja merre, merre visz a végzet" Ezeket a pillanatokat nem kívánom senkinek. Ebből nem hogy nem tudtam kigyógyúlni, hanem mind jobban fáj és az én környezetemben, sokan vagyunk így. A baj csak az, az elmúlt 20 év erejét-energiáját ,ami elfogyott, nem lehet visszahozni, és már a hatodik X. -el az ajtóm előtt, nem lehet olyan energiával újjrakezdeni. ismét otthon) ÉPPEN CSAK NEM BUNKÓZTAK LE DE AMI KÉSIK NEM MÚLIK, DE AKKOR IS VÁLLALOM AZ ÉRZÉSEIMET.SZÉKELYNEK SZÜLETTEM NEM TAGADOM MEG MERT NINCS AZ A FÖLDI KINCS AMIÉRT MEGTAGADNÁM SZÉKELY MIVOLTOMAT,A MIT NEM SZABAD FELADNI SOHA! AHOGY A CEAUSESCU "ARANYKORSZÁBAN " NEM TETTEM, MOST SE TESZEM, csak a múló idővel nem tudok harcolni.Azzal vigasztalom magam,amit egy itt talált rokonunk mondott, számomra aranyigazság :" Nem hívott ide senki, a mi gondolkodásmódunkat soha nem fogják megérteni, mi meg az ittenniekét, nem fogjuk megváltoztatni, nem is akarjuk, " tehát maradunk magunknak, akárcsak otthon, azzal a külömbséggel, hogy ERDÉLYBEN OTTHON VOLTUNK!!!! HA FÉLELEMMEL IS , itt meg mindig jövevények maradunk, hiába hízelegnek sokan a szemünkbe, utólag úgy is hátba támadnak!!!! Jó tanúlság Cseau kórszakból: Ne hidjünk senkiben, sajnos itt hatványozottan igaz, még ha sokan tagadják is.KÖSZÖNÖM ÖNNEK A SORAIT SZÍVEMBŐL ÍRT ! ISTEN ÁLLDJA MEG ÖNT ÉS CSALÁDJÁT ÉS TARTSA MEG EGÉSZSÉGBEN Üdvözllettel Baka Erzsébet, Tiszteletem jeléűl fogadja el tőlem a , legszebb 3 szímű szalag helyett , a kiss piros szalagot, az itt szokásos kis ajándékot. Talán a nyáron összefutunk valahol Sepsin, és átadhatok egy kiss : PIROSS-FEHÉR-ZÖLD szalagot, ami a miénk-erdélyieké is!!! És jobban megérdemeljük mint sokan mások.Üdvözlettel Baka Erzsébet
Végre.
Nekünk, Magyarországon élőknek is nagy öröm, de sokkal nagyobb érték ez az ország határain túl élő Magyaroknak.

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek