Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Üdvözlet mindenkinek!

Sziasztok!

 

Azért indítom útjára ezt a fórum témát mert azt tapasztalom,hogy manapság majd minden ember küzd valamilyen gerinc,ízületi problémával és mivel a masszázs különböző területeivel, manuálterápiával,népi csontkovácsolással és természetgyógyászattal foglalkozom szeretnék itt is virtuálisan segíteni mindenkinek aki  hasonló ízületi vagy mozgásszervi,ill. bármilyen más problémával küzd,szívesen megosztom veletek az eddigi tapasztalataimat.

Amennyiben szeretné a mozgásszervi problémáit ezen módszerekkel kezeltetni várom szeretettel!

Tisztelettel és szeretettel  mindenkinek jó egészséget kívánok!

Megtekintések: 2535

Mellékletek:

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Hú, de fáj a hátam! Ezen hogy tudsz segíeteni, így virtuálisan? :) Köszi előre is.

Kedves Magdolna!

Így virtuálisan tanácsot tudok adni, meg kell keresni az okát,hogy mitől fáj? ülő, álló munka,ízület elmozdulásra adott izom válasz,gyulladás de lehet mögötte még más probléma is,masszázs(svéd,gyógy),úszás,jóga gyakorlatok,ízületeket helyre rakni vagy kiszabadítani és megszűnik.

Nagyon szépen köszönöm, máris találtam jó ötletet a felsoroltakból az én  "nyavajámra".
Örülök,szívesen máskor is és jobbulást, majd jelezd,hogy mit sikerült

Már most mondhatom. Pihentem, meditáltam, majd kint a jó levegőn végeztem pár nyújtó gyakorlatot a pad támlájába kapaszkodva. Sétáltam a kertig meg vissza, a jó napsütésben.

Most nem olyan vészes mint tavaly télen volt, amikor gyuladást kaptam, megfázásból. Akkor bizony jött a masszázs, azzal meg az volt a baj, hogy nem bírtam leszállni a masszázságyról. Most mosolygok rajta, de akkor bizony nagyon fájt.

Jó egészséget!

Kedves Magdolna!  Erzsébet Dr.nő oldalára valaki feltett egy riportot az ezüst colloidról, nos ajánlom figyelmedbe télen általános immunerősítő,vírus és baktérium ölő,gyulladás csökkentő,nekem sok ismerősöm az ízületi gyulladásra használja és rendkívül jó hatásfokkal! én is naponta használom, nem csodaszer de egy csodálatos szer!

Isten hozott Gyula az oldalra.  Soknak van baja a mozgásszervével, ezért is jól fog a tanácsod.

Bizony a torna szükséges életünk végéig, ez azért is, hogy rugalmasak, fittek legyünk.  A masszázs is jót fog.

Megmondanád hogy Pál Zsolt mit tehet? Az én oldalamon van a 2-dik beteg, akinek gerincsérve van.

Az idegsebész műtétet javasolt, de nem akar neki menni.Többek javaslatára a masszázs jót tenne neki.

Kedves Erzsébet!  Köszönöm kedves szavaidat,igyekszem mindenkinek legjobb tudásom, tapasztalásaim szerint segítséget, tanácsot adni itt az oldalon.Megnéztem Pál Zsolt problémáját ahogy írja nem  a sérve a nagyobb baj hanem a 7mm-es elcsúszás ami nyomja a kilépő ideg gyököt amiatt a zsibbadás és az állás ,járás probléma ill a lumbalis alsó szakasz összecsúszott.Ki kell lazítani a felszíni izmokat gyógymasszázzsal,hogy szét lehessen húzni a csigolyákat,  a porckorong kiszabadúljon,mivel a sérv pár mm valószínü visszahúzódik,megigazítani az elcsúszott csigolyát, és aztán gyógytorna vagy úszás de lehet a kettő együtt,hogy a vázizomzat megerősödjön, megtudja a helyén tartani a csigolyákat,mert egyébként visszaesik az eredeti állapotba, emiatt is fontos amit te is írtál, nem mozgunk eleget ill egyoldalú a mozgásunk és a vázat tartó mozgató izmok nincsenek dolgoztatva,de sok minden más miatt is nagyon fontos a rendszeres intenzív testmozgás.

Üdvözlettel:  Gy.

Kedves Gyula,
Most akadt szemembe ez az oldal és öröel olvasta, hogy tanácsot is kérhetünk öntöl. Reumas artritiszben szenvedek. A gyogytorna ebben az esetben is javasolt? Az uszás is? Jelenleg a hátgerincemmel és vállaimmal vagyok nagyon " haragba" .  Föleg éjjel fáj. Elöre is köszönöm.

Kedves Irén

 

Először a gyulladást kell megszüntetni nekem sok vendégem használja ízületi gyulladásokra az ezüst colloidot rendkívül hatékony,meg kellene nézni hogy az ízületek milyen állapotba vannak, mennyire előrehaladott a dolog nagyon sokat lehet segíteni a gyógymasszázzsal is ill a manuálterápiával ki kell a csomókat, izmokat masszírozni, aztán az ízületeket kiszabadítani,  a fekhely jó kemény legyen és torna utána,  lehet igen a gyógytorna is, nagyon jó minden mozgásszervi probléma kezelésére, de miután rendbe vannak téve  az ízületek előbbiekben felsoroltak alapján,utána megerősíteni a környező izmokat,és  sok nyers táplálék! a húsban nagyon szeret  élni mindenféle kórokozó!!!

üdvözlettel:K.Gyula

A rendszeres testmozgás fontossága szervezetünk számára!

 

Nagyon nagy szerepe van a megelőzésben,hisz ilyenkor mozgatva vannak az izmok,ízületek, nem tudnak meszesedni,berozsdásodni,olyan könnyen, 30 éves korban(fiatalabbaknál is láttam már) főleg ma a szervezet meszesít, ez nagyban függ a silány finomított tápanyagok,hús,húskészítmények túlzott fogyasztása,cukrozott üdítők,kávé,és még sorolhatnám bevitelétől a szervezetbe és nem csak a csontjaink, ízületeink meszesednek hanem a lágy szövetekbe, szerveinkbe és ereinkbe is lerakódnak. Sajnos mára már elfelejtették velünk,hogy hogyan kell helyesen táplálkozni,mennyit kell és miből fogyasztanunk ahhoz,hogy egész-ségben tudjunk élni.Ahogy írtam az elején fontos a megelőzés amikor még nincs kopás, meszesedés,mert elmozdulások lehetnek már ekkor is,életvitelünkből kifolyólag, a fájdalom sok esetben csak akkor jelez amikor már komolyabb baj van.A rendszeres mozgás nemcsak az ízületeket tartja karban, hanem  az emésztést, anyagcserét,sejtanyagcserét, nyirokkeringést is.Egyedüli testnedvünk a vér aminek saját keringetési rendszere van(szív,izmos érfalak) az emésztés, nyirokkeringés rá van utalva az izommunkára! és nem utolsó sorban a rendszeres intenzív mozgás vagy munka folyamán elégnek a szervezetbe bevitt méreg,salak anyagok is,és azt a szervezet kipucolja a megfelelő folyadék bevitel segítségével.Az úszást azért szoktam ajánlani mindenkinek mert nem olyan megterhelő a szervezet számára mivel megfelezi a test súlyát és minden egyes izom, izom csoport dolgozik a vízben,össze lehet kötni szaunázással és ez rendívül jó a szervezet számára.

 

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

 

 

Tisztelt Gyula,

az elmult napokban irtam Onnek meg egy levelet, de ugy gondolom valami okbol nem jelent meg az oldalon. Egyetlen es nagyon fontos kerdesem lenne. Emlitette az ezust colloidot, hogyan lehet beszerezni?egy specialista orvos kellene kiirja? kerem, ha nem esik tul terhere barmilyen informaciot adni rola nagyon halas lennek. Itt Firenzeben elmentem a kozeli gyogyszertarba megerdeklodni, de ott csak orrcseppkent ismerik. Azt mondtak nem tartanak mast. Utanna neztem az interneten, ott meglehetne vasarolni, de nem tudom mennyire lehet megbizni, vagy egyeltalan milyen kell legyen az osszeallitasa? megegyszer nagyon koszonom hasznos tamanacsait, maradok tisztelettel, Irenke

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek