Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Egy igen érdekes ötrészes filmet làttam Magyarorszàg anyagi és szerkezeti tönkretételérôl , ahol valaki a nemesség ûjbôli létrehozàsàt javasolta a kivülrôl irànyitott belsô végromlàs megfékezésére , vajon ez igy hirtelen ôrültségnek hangzik-e , egy olyan réteg ujbôli felélesztése , megszületése amely a nemzet érdekeit korrupciôtôl mentesen , anyagi és életàldozat àràn is képviselné .
Itt természetesen nem dzsentrikre gondolok , hanem normàlis bàtor emberekre , kik érdemeiknek megfelelôen
emelkednének .
Vàrom bizonyàra érdekes hozzàszôlàsaitokat ,

Megtekintések: 948

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Nos, hogy mit gondolok én? Igen! azt gondolom, hogy visszaáll a jobbágyság, cselédség, most az elvtársaknak (ra) dolgozunk, majd a nemesekre. Miért is lett volna a nemesi világban korrupció? Mindenki cseléd volt. Mit dolgozott a Nemes? : "kártyázott, golfozott, színházba és kávézóba járt és még folytathatnám. Jó lesz a jobbágysorsúaknak? Nos ez az én véleményem.
Nem lehet es nem szabad altalanositani. Rengeteg peldat hozhatok hol a nemesi csaladok nagyban hozzajarultak nemzetunk fenntartasahoz. Aztan meg nemesul gondolkodhatik vagy viselkedhetik az a polgar is kinek nincs "kutyaborje". Egy jelenet minek tanuja voltam Marosvasarhelyen ugy az 50 es evek tajan: az akkori kommunistak megturtek hogy a Teleki tekaban egy folyoson levo szekrenyben lakjon a Teleky csalad egyik noi leszarmazottja ki fagylalt arusitassal tengette napjait. A Bolyai utcan taszitotta lathatoan kinlodva kis fagylaltos szekeret felfele. Egy jarokelo segiteni akart mire a holgy azt felelte - "hagyja csak....mindenki maga kell viselje keresztjet - en is" - tizeneves gyerek voltam de orokre megragadt bennem e Teleki (nem tudom teljes nevet) holgynek makacs helytallasat.
Kôszönöm , ez a kis történet a fagylaltos nénivel igen szép , én is hallottam hasonlôt
Nemes - mi a fontos ? a cim, vagy az érték? A kialakult helyzet azt mutatja, ha nem akarunk elveszni, akkor igenis kerüljenek jó anyagi háttérrel, kellő tudással és elhivatással rendelkezők vezető poziciókba.Hogy van nemesi cim? az már nem számit, a fontos, hogy ne a személyes érdek, az önző anyagi gyarapodás legyen az elsődleges szempont. Nem utolsó sorban, nekem szempont az is, hogy miben és kiben hisznek ezek az emberek. Hires fejedelmeink,királyaink, beszélek azokról akik epiteték a HAZÁT,mind hivő keresztény emberek voltak.
A jobbàgysàg màr helyreàllt , éppen ez a probléma
Ezt többen is szeretnénk, ha bővebben kifejtené, hogy mire gondol?

Melyik jobbágyság állt helyre?Kikre gondol?

És a másik, amig valaki nem járt Magyarországon 28 éve....???
annak az internet kevés, hogy küzdelmes mindennapjaiba, vagy akár az Erdélyben élőkébe belelásson és beleérezzen.
Kedves Editke , az ugynevezett vilàgjobbàgysàg àllt helyre , aminek ugyanugy része Romània , vagy Magyarorszàg , mint ahogy Franciaorszàg is ide kezd besorolni .
A gépek termelnek , ennek haszna a tôkésé , akinek szàmàra a többi termelôeszközzel rendelkezô ember nem hogy jobbàgy , de annàl is kevesebb , Fölösleges létezô .!
Nem szükséges Erdélyben jàrnom ahhoz , hogy ezt làssam , csupàn az ugynevezett alternativ sajtot kell olvasni . Franciàul lehet ezt folytatni , angolul pedig igen könnyû .
Màr mire érted ezt ?
Adj Isten!

Ez a film minden bizonnyal Jeleczki István filmje volt, mely 4 részes. Még azoknak az embereknek is meglehetősen sokkoló, akik azért tisztában vannak az alapvető dolgokkal. Volt szerencsém találkozni az egyik szereplővel a filmen - aki a Gödöllői Egyetem tanára: a "professzor úr" azt mondta nekem: "Ő sem látta csak az elkészült filmet a végén" és meglehetősen sokkolta Őt is...

A professzor úr elmondta, hogy javasolná "az eltérő hőmérsékletű börtöncellák" rendjének bevezetését - azok számára, akiknek közük volt Magyarország tönkretételében. Ezt a hallgatóság kitörő tapssal fogadta!

Isten áldjon valamennyiünket:

Kacsó Márton Hajdúböszörményből
Hàt igen , nem a nemesség a veszély , hanem a "nemtelenség"
Édesanyám lófő Székely családból származott,de a gazdag családokon belül is ment a marakodás.
Egyszer már kikaptam Wass Albert miatt a médiától. Mégis azt ajánlanám egyes kétkedőknek olvassák el a KARD ÉS KASZA című könyvét. Talán megérthetnék, hogy az igazi nemesség a nemzet szolgálata, nem kiváltságok hajhászása.

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2023   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek