Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Egy igen érdekes ötrészes filmet làttam Magyarorszàg anyagi és szerkezeti tönkretételérôl , ahol valaki a nemesség ûjbôli létrehozàsàt javasolta a kivülrôl irànyitott belsô végromlàs megfékezésére , vajon ez igy hirtelen ôrültségnek hangzik-e , egy olyan réteg ujbôli felélesztése , megszületése amely a nemzet érdekeit korrupciôtôl mentesen , anyagi és életàldozat àràn is képviselné .
Itt természetesen nem dzsentrikre gondolok , hanem normàlis bàtor emberekre , kik érdemeiknek megfelelôen
emelkednének .
Vàrom bizonyàra érdekes hozzàszôlàsaitokat ,

Megtekintések: 948

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Igen szerintem is erdekes film lehet es nagyon erdekes gondolat.Hiszen regen is volt nemesseg es ugy tudom eleg jol mukodott.Sok hazafi volt kozottuk.Persze nem az elnyomo gazdagokra gondolok.Ugy gondolom,hogy aki a nemesseget kepviselik nemcsak anyagilag nemesek,hanem belul a szivulben is.Nem veletlenul mondjak valakire,hogy nemeslelku.
Tiszteletem !
Nem tudom, hogy gondolta, hogy beszélgessünk valamiről amit senki se látott csak Ön ?
Legelőször adja meg a linket ahol mi is megnézhetjük és aztán lesz miről beszélni !
Addig csak értelmetlen szófecsérlő időtöltés az egész.
Üdv István
Nem tudom , egyre gondolunk-e , a film amiben ez elhangzott egy két CD - s Video , Jelenczky Istvàn , Hàburû a nemzet ellen . Ên is kölcsön kaptam , és adom
Kedves Albert !
Nem tudja, hogy egyre gondolunk-e ??
Én nem tudom, hogy mire kell gondolni ! ezt kérdeztem ! Ön kérdéssel válaszol ? Ez egy barkochba akar lenni ?
Olvastam a NEMESSÉG cimmel inditott vitafórumjának vitainditóját, ami igy kezdödik : "Egy igen érdekes ötrészes filmet làttam Magyarorszàg anyagi és szerkezeti tönkretételérôl , ahol valaki a nemesség ûjbôli létrehozàsàt javasolta a kivülrôl irànyitott belsô végromlàs megfékezésére, ... "
és néhány hozzászólást. Ezekből nem derült ki, hogy mi volt az amit látott, azért tettem fel a kérdést.
.
Erre ön azt válaszolja, hogy : - Nem tudom , egyre gondolunk-e ,
.
A folytatásban a Háboró a nemzet ellen c. filmet emliti, két CD-s video
Véletlenül láttam, nagy nehezen jutottam hozzá a vetités helyéhez és időpontjához.
A film nem ÖT részes, hanem csak NÉGY. Igy is elég hosszú. Képtelenség minden dolgot megjegyezni belőle. A nemességgel kapcsolatos dolgokra nem emlékszem annyira pontosan, hogy arról ebben a vitában képes legyek beszálni. Mégegyszer meg kellene néznem, de nincs rá lehetőségem.
.
Üdv, István
Csak csak ott volt az informàciô a màsodik mondatban .
Ami a vitàt illeti a film több vitàra is okot adhatna , én mondjuk ezt a szeletkét vàlasztottam , mert tudtam hogy màsokat is érdekelni fog

üv Albert
Az igazi nemesség először a szívekben és az elmékben kell megfoganjon.Sajnos nagyon sokan úgy értelmezik, hogy akkor egy nemes finnyás is.Nem,hanem megfogja a tollat is ha kell a Nemzet érdekébe és ugyanúgy az ólat is kitakarítja, ha a szűkség úgy kívánja. És nem utolsósorban tud imádkozni is.Szerettem volna az Erdélyi Magyarok lapján emlékezni Trianonra, de nem sok reagálást észleltem.Üdv:Jutka
A nemesség visszaállitását az uralkodóval kell kezdeni, koronázni kell ismét, hogy legyen, aki a nemességet legitim módon visszaállitja, szaporitja vagy éppen elveszi. Azóta vannak bajok, amióta nincs legfőbb hatalom Magyarországon, azaz egy uralkodó. Azóta vannak bajok, amióta nincs egy állandó hatalom, az uralkodó, aki törvényhozás, igazságszolgáltatás, katonaság csúcsa, a geográfiai terület fölötti legfőbb hatalmat gyakorolja. Egy uralkodó felfoghatatlanul óriási morális hatalom. Lásd az európai királyi családokat. Nem született a modern korban sem olyan elhatározás, hogy meg kellene fosztani őket a trónjuktól, mert igazi művelt, feladatukat szivvel - lélekkel ellátó emberek. Éppen ezért könnyű préda a magyarság, mert nincs uralkodója, nincs akinek olyan morális hatalma legyen, ami az erkölcstelen gazdasági visszaéléseknek véget vessen. Akit szinte mindenki szentként tiszteljen, akinek döntő szava legyen, és aki még az egyház feje is történetesen. Garancia lenne arra, hogy összefogja a helybenlakó erőket helyzetük jobbá forditására.
Nálunk - ellentétben Európa más országaival - a Koronának volt uralkodója, és nem az uralkodónak koronája. Következésképp a Szent Korona főségét kell visszaállítani, így ami az alá tartozik (föld, ásványi kincseink, a nemzeti vagyon stb.), el nem idegeníthető! Ld. erről bővebben a Háború a nemzet ellen c. filmben Dr. Tóth Zoltán József jogtörténész professzor többszöri megszólalását. Vissza kell állítani a történeti alkotmányt, hiszen a térségben páratlan módon, nálunk még a kommunista, 1949-es alkotmány van érvényben, igaz, toldozgatva-foltozgatva.

Nem az uralkodó személye a fontos (hisz a Kormányzó úr is a Magyar Királyság élén állt, és esze ágában sem volt megkoronáztatni magát), hanem az államforma, a törvényes jogrendszer visszaállítása.

A nemesség pedig nem előjog, hanem kötelességekkel járó nemzetszolgálat. Ne a materialista történelemtanítás lózungjait szajkózzuk elnyomó urainkról, hanem keressük és találjuk meg múltunkból az előrevivő, pozitív példákat a népükért tenni akaró és tenni tudó, kiváló nemeseinkről (ld. pl. a székelyek kollektív nemesi minőségében, fegyverrel, életükkel való határőr-szolgálatáról igenis mindenütt sokkal többet kéne tanítani, példaképp állítani a csökevényesedő mai ifjúság elé)!
Kedves Albert, egyetertek azzal, ahogy a "dzsentri" fogalmat meghatarozza.

Erzsebetnek ajanlom olvassa el az "Úri muri"-t. Móricz regenyebol teljes kepet kaphat a magyar nemesség alkonyarol. Jókai még romantikus rajongassal ir roluk, Mikszath az atmenet, az o regenyeiben mar megjelennek lecsuszott nemesek, Moricz viszont mar realistakent biralja a vagyonukat elherdalo, link nemes urakat.

A nemesseg visszaallitasarol, csak annyit: Ki dontene el, es milyen szempontok alapjan, hogy ki erdemes erre a cimre? Nem biztos hogy a kutyabor elokotorasa lenne a megoldas. Mindent elolrol kellene kezdeni, azaz csak azok kellene ilyen kivaltsagban reszesuljenek, akiknek konkret tetteik igazoljak ratermettseguket.

Itt elhangzott az is, hogy "urnak szuletni kell". Hat ez az, nem mindegy, hogy selyemnyoszolyaba, vagy hitvany rongyokba szuletsz, ez pedig nem szabadna determinaljon. Fontos a neveltetes, a csalad, az iskola, de mindenkinek meg kell adni a lehetoseget, hogy ha akar, a legjobb intezmenyekben tanulhasson, ne legyenek ezek mereg dragak, hogy csak a felsobb retegekhez tartozok kivaltsaga legyen. A kommunizmusban az volt a jo, hogy probalta a szakadekot betomni a tarsadalmi retegek kozott (a modszereik miatt, meg most is sokan sirnak, ha felemlegetik). De, ha a nemesseget szeretne valaki visszaallitani, ezt a problemat kell legeloszor megoldania, valamifelekeppen megteremteni az eselyegyenloseget. Kaphassa meg barki ezt a cimet, legyen az milliomos vagy kispenzu, a felso elithez tartozo vagy egyszeru hivatalnok, ertelmisegi vagy paraszt (azaz gazdalkodo). De csakis akkor, ha raszolgalt becsuletessegevel, hazafisaggal (jo ertelemben), bator magatartassal, kiallassal ereje szerint a legnemesebbekert. Es nem utolso sorban legyen magyar erzelmu, lelkuletu. Ne szegyellje, hogy magyar!! Ciki magyarnak lenni Magyarorszagon. De hat nem uj dolog ez, Széchenyi nemetul irta még a naplojat is, es azt mondta: idegen nyelven ir, beszel, mert igy nagyobb hitelt adnak szavainak a tisztelt "varosatyak". Liszt sem beszelt magyarul. "A magyar a parasztok nyelve" - ez volt az akkori Habsburg-propaganda, hogy elfojtsak a nemzeti ontudatot, mely egyebkent minden valamire valo nemzet sajatja (meg ma, az unioban is). Ez volt a kommunizmus (az oroszok) vesszoparipaja, es ennek a beidegzodesnek a hatasa el ma is. Hal' istennek, a finnugor-eredet elmelete (ugyancsak a Habsburgok altal penzelt torteneszek krealmanya) megdolt, genetikailag bebizonyitottak, hogy nincs rokonsag. Tehat nem voltunk a Magna Hungariaban gyujtogeto-halaszo nemzet, osszesen kb 50 evet toltottunk ott, ez ido alatt szedtuk ossze a 163 finnugor szavunkat (de hat ennyit 50 ev alatt az angolbol is atvettunk, megsem tartjuk testvereknek oket). 2003-ban a finnek ki is javitottak a tortenelem konyveiket, ilyen forman: baratsag van, de rokonsag nincs.
Szoval, csak oda szerettem volna kijukadni hogy jovonk van, igy vagy ugy, DE csak akkor, ha tudjuk, hogy kik vagyunk, es vallaljuk azt, amik vagyunk. Onmagunkat elsosorban!

Udv. Erdelybol,
Melinda.
Kedves Melinda!

Képzelje én is olvastam az Úri murit,sőt gróf Bánffy Miklós regénytrilógiáját is Megszámláltattál...És hijjával találtattál..Darabokra szaggatattál..amit belső parancsból irt,ahol probálja a magyar közvéleményt föleszméltetni,utalva azokra a bünökre,amit a nemesség elkövetett....És még sok más "regényt ami a nemességről szól.Ennek ellenére nem "regényekből" hanem az életből kitartok állitásom mellett.
Sokkal rugalmasabb volt ebben a témában Albert,nem probált kioktatni.

üdv. Szekeres Erzsébet
Ên inkàbb a munkàsparaszt szövetségtôl kinlôdtam
Ahogy letrejott a kommunizmus ugy megszunt a nemesseg letezni.Nagyreszet eluztek vagy megoltek.Sok minden dolog ami aparol fiura szallt megszakadt.Bizonyos helyeken meg a mi napig is megvetik a gazdagokat vagy a jobb modban eloket.Lenezik es kikozositik oket.Remelem ez egy par ev mulva nem lesz igy es az emberek elfogadjak az olyanokat akiknek egy kicsit jobban megy.Ha ujra lesz nemesseg a demokracia is meg fog szilardulni

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2023   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek