Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Egy igen érdekes ötrészes filmet làttam Magyarorszàg anyagi és szerkezeti tönkretételérôl , ahol valaki a nemesség ûjbôli létrehozàsàt javasolta a kivülrôl irànyitott belsô végromlàs megfékezésére , vajon ez igy hirtelen ôrültségnek hangzik-e , egy olyan réteg ujbôli felélesztése , megszületése amely a nemzet érdekeit korrupciôtôl mentesen , anyagi és életàldozat àràn is képviselné .
Itt természetesen nem dzsentrikre gondolok , hanem normàlis bàtor emberekre , kik érdemeiknek megfelelôen
emelkednének .
Vàrom bizonyàra érdekes hozzàszôlàsaitokat ,

Megtekintések: 948

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Az ugyan nagyon nehezen tudna megszakadni , ami apàrôl fiura szàll
De igen sajnos megtud szakadni ez a folyamat.a kommunistak ezt is megoldottak mikor elvettek a parasztoktok a foldet tsz-ekbe koteleztek oket.Sok helyen a vallast is tiltottak.Ez a folyamat 45-50 evig szunetelt.Talan most majd a nemesseg gondolata ujra fog ebredni es sok monden a helyere fog allni.
Ja , én lelki dolgokra gondoltam ...
Kedves Albert Onnek menyi ido kellet ,hogy a szakadast elfogadja ?
Sohasem fogadnàm el , a konkrét szakadàst még szüleim élték àt , én màr mûvész szülôk gyerekeként jöttem a vilàgra Budapesten
Kedves Albert koszonom az oszinte valaszat!
A jó hir: Magyar nemesség VAN !
Azért mégis különösnek tartom hogy Kún Béla, Rákosi Mátyás, Kádár János, G******** Ferenc nem nemesi származású, nem beszélve arról a sokezer kiskirályról akik milliókat kínoztak és öltek meg a csodálatos ideológiájuk nevében, aztán pedig szétlopkodták az országot.
Mátyás király, Bethlen Gábor, II Rákóczi Ferenc gróf Széchényi István, Báthori István,Wesselényi, Horthy Miklós, Eötvös Loránt, gróf Teleky Pál pedig nemesek voltak.A Bánffy grófok egy csodálatos palotát és egy gyönyörű parkot hagytak városunkra. Tudtommal egyikük sem volt tolvaj.
Ezzel szemben az Úri muri-ra hívatkozni gyerekes dolognak tartom.
Kedves Levente!
Osztozok a véleményébe a példái nagyon helytállóak ,ami Kún Béláékat illeti,ugyanakkor az arisztokraták példái is akik adott időben önzetlenül hozzájárultak az ország felvirágoztatásához,nem az ország lezüllestéhéz,és sok millió értékes ember eltüntetéséhez.
Valóban nevetségesnek tartottam az Úri murit házi olvasmányként javasolni.

Üdv.Szekeres Zsóka
Voltak azért gikszerek példàul Dôzsa Gyuri bàcsival , avagy Bàthory Erzsébet sem volt egy szent ,
természetesen most màr màs idôk jàrjàk , és az egyszerû emberek értéke is nagyobb , ebbôl kéne kiindulni
Nemrég láttam a Báthori Erzsébet c. szlovák? filmet. Nagyon érdekes beállítás. Eszerint politikai per áldozata lett és hamis vádakkal tették tönkre mert a vagyonára fájt a szomszéd földesúr foga. Nagyon meggyőző volt. Egy özvegyasszony tragédiája aki túl gazdag volt. Ajnlom mindenki figyelmébe. A történelem meghamisítása nem új dolog.
A Báthoryak M.o,és Erdély történetében fontos szerepet játszottak,fejedelemként söt idegen ország tronján,Báthory István Erdély fejedelme ,lengyel litván királyt tartjuk pozitivnak. Nem szabad megfeledkeznünk ,hogy a család férfitagjai bátorságukkal a magyar származású királyok hű vitézei voltak,nemesi előjogokkal/az egyik Báthory a várnai csatába Ulászlot védve esett el,söt
ii Rákóczi Ferencnek is Báthory leany volt a nagyanyja.Báthory András ,Báthory Zsigmond Erdély fejedelme volt.
Egyes családkutatok szerint a család több ága genetikusan terhelt.Ilyennek irják le a Csejtei Vár urnőjét.Csejte /Felvidék/ szlovák jobbágylányokkal ,akik a "magyar úrnő szlovák áldozatai"
aki a nők fizikai kinzásában ,megölésében talál örömet.
Összeegyeztethető azzal,hogy családanya ,vallásos .
M.o ekkor a Mohács utáni állapotban van.A politizáló elitet megcsonkitotta a vesztes csata,számos érdeket kellett figyelembe venni.Mit kell tenni ha egy rokonod vagyonát akarod örökölni?Persze ez sem bizonyitható.Az is előfordul,hogy súlyos elmebajban szenvedett
Persze,hogy nem tudjuk eldönteni.
Én nagyon elfogult vagyok ebben a problémában ,mert édesanyám Báthory leány volt.
Szekeres Ezsebet

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2023   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek