Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy nyitok egy ilyen témát, de a kerti munkák miatt folyton tologattam. Most, hogy kint szakad az eső, no meg közeledik a tél is, talán több időm lesz gondozni ezt a fórumot, - úgyhogy hajrá, akinek kérdése van, ne fogja vissza magát. Esetleg, hátha akadnak más lilahajú és bitagyú számítástechnikusok is, akik be tudnak segíteni a kérdések megválaszolásában. :-)

S hogy milyen kérdéseket várok?

Az otthoni felhasználókat gondolom elsősorban az érdekli, hogy miként-, milyen alkatrészekkel bővítheti a számítógépét vagy milyen szempontok alapján vásároljon új számítógépet, notebookot vagy asztali gépet válasszon-e, napi használatban melyik terheli meg jobban a villanyszámlát, milyen programokat érdemes használnia, hogyan gondoskodhat adatainak biztonságáról, hogyan kerülheti el a vírusok, veszélyes alkalmazások betelepülését stb, szóval millió kérdés lehet, ami felmerülhet ezen a téren.

A kisebb-nagyobb cégeket gondolom főleg az érdekli, hogy az ügyviteléhez milyen szempontok alapján válasszon rendszert, milyen egy jó logisztikai-, számlázási-, pénzügyi-, könyvelési- vagy egy integrált vállalatirányítási rendszer, saját maga vágjon bele a fejlesztésbe vagy készen vegyen, mennyire legyen testre szabható, mennyire kell hozzáigazítani a cég ügyvitelét az új rendszerhez, mekkora kegyen a fenntartási költsége, milyen jövőbeni tényezőket kell szem előtt tartani stb. Itt aztán tényleg nagyon széles a kérdések palettája s mivel majd' húsz éve benne vagyok a sűrűjében, láttam már cégeket irgalmatlan nagy pofonokba belefutni, amely nem csupán anyagi veszteséget, de a hatékonyság rovására-, akár évekig tartó hátrányt okoztak a cég ügymenetben. S ebben az a meglepő, hogy a legtöbb rossz döntés kiküszöbölhető lett volna, ha az adott cégvezetés nem csupán a bemutatók és marketinganyagok alapján hoz döntést, hanem alaposan felkészülve vág bele egy ilyen folyamatba.

Mivel mára a számítástechnika az otthoni- és a gazdasági élet szinte minden területére begyűrűzött, nyilvánvaló, hogy nem mindenben tudok majd segíteni, de talán annyiban mindenképp, hogy mit, merre érdemes továbbkeresgélni.

Megtekintések: 197

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Isten hozott, örülök, hogy itt vagy, főleg mert én az általad felsorolt területekhez nem értek igazán. Viszont látom, hogy itt sok amatőr és profi fényképész megfordul, így - gondolom - tudsz majd nekik segíteni a Photoshop-ban.
Köszönjük a bíztatást. Egyelőre nem érkeztek kérdések, és ez jó jel, mert azt jelenti, hogy kisközösségünk tagjai számítástechnikailag nagyon felkészültek. ;-)
Hát ezt nem mondhatnám, hogy olyan felkészült lennék. Sokat kinlódtam néhány programmal, amíg végül egy magyar képszerkesztő programot telepített a lányom. Mostmár le tudom kicsinyíteni a nagy fekbontású képeket, amit meg kell lépni néha, mert nem minden oldal ilyen, mint ez. Az iwiwen egyet nem lehetett feltenni belőlük. Ha előbb indítod ezt a fórumot lett volna kérdésem, mára megoldódott.
Lesznek itt még kérdések, azt gondolom.
Barátsággal
Magdi
Köszönjük a bíztatást, kedves Magdi. :-)
Köszi, hogy besegítesz.

Annyit fűznék hozzá, hogy ma már az 1024x768 kevés ahhoz, hogy egy fotót részleteiben élvezhessünk, vagy ahhoz, hogy kinagyíthassuk a kép valamely részletét. Manapság már nagyon elterjedtek az 1920x1200 (szélesvászon képarány) vagy az 1920x1440 (hagyományos képarány) felbontású LCD monitorok, ezért talán ajánlatosabb erre a méretre átalakítani az ennél nagyobb képeket.
A Picasa3-at használom, de onnan még nem jöttem rá hogyan másolom be máshova egyenként. Ezért a Dokumentumokból vagy más helyről szoktam. Köszi a figyelmeztetést, megpróbálom ezentúl onnan indítani a képeimet. Köszi. A másolatra mindenképpen odafigyelek, Zoltán.
Magdi
Köszönöm a segítséget. Nem voltam gépnél, mert a jó idő kerti munkára késztetett.
Tudom , hogy Csaba sem hagyja szó nélkül, neki is lesz még egy-két szava hozzám.
Kedves Gizka és Magdi,

én nagyon örülök, hogy meg tudjátok beszélni a Picassa-s problémákat és Zoli tud segíteni. Nyugodtan folytassátok, mert én nem a Picassa-t használom, így érdemben nem is tudnék hozzászólni, - amúgy ne aggódjatok, biztos lesz majd olyan téma amibe bekapcsolódhatok.
Hehe, amúgy én is kint tomboltam a kertben, kihasználva a jóidőt. :-)

Halló!!! Van itt még valaki?.Tudok e segítséget kérni? Nagyon lelassult a gépem, valami tűz fal probléma.Ki törölhetem a tűz falat?Gyengíthetem e a védelmét?

Találtam egy cikket mely remélem segít megoldalni a gondot:

http://www.bitport.hu/megoldasok/tipp-segitseg-lelassult-a-szamitog...

Köszönöm szépen a segítséget,átolvastam sajnos túl kevés a tudásom, hogy megoldjam a problémát. Megoldotta a fiam, vett egy új laptopot és az övét nekem adta. Még egyszer köszönöm, sajnálnám, hogy ez a blog meghaljon...még sokan szorulunk segítségre...

Van egy másik problémám...amikor a levelező partnereimnek egyszerre szeretném kijelölni a címét, a titkos másolatnál megjelenik a címtár, de a partnereket külön listán nem jelenteti meg, ami eddig ment. Nem kapom a beállításoknál, e hiányosság kijavítását. Remélem érthetően fejeztem ki magam, ha nem kérem szépen rám kérdezni.Köszönöm..

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2023   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek