"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!"
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.
Szereted a székely vicceket? Itt a helyed.
Címkék:
A nagypapa mesével altatja az unokát. Már az ötödik mesénél járnak, a gyerek nem álmosodik egy cseppet sem. -A
medvéset, a medvéset nagypapa!- kéri utoljára a fiúunoka. -Na jó, de tényleg ez az utolsó!-nyom el egy ásítást a papa.
-Mikor medvére indultunk, nekem egy jó kis bozótos jutott, és ahogy sejtettem rövidesen meg is hallottam az ágak recsgését ahogy a szemből jövő kutyaugatástól tartva felém tart a medve. Nem jó szél volt, felé vitte az emberszagot, ez erős morgást váltott ki őkelméből. Felhúztam mind a két kakast, úgy vártam a közeledését. Amikor vagy öt lépésre ért, vicsorogva kétlábra állt. Rákaptam a puskát, meghúztam a ravaszt, egyiket a másik után...de a puska annyit se mondott hogy nyekk! Végem van gondoltam és én is kiegyenesedtem, teljes magasságomban. A medve kettőt lépett és ott is volt!
és..és avállamra tette a..lábait- bóbiskol el a nagypapa. -És!? És? mond tovább nagypapa!- cibálja meg a gyerek.
-Mi van, hol tartottam révedezik azöreg. -Hát a válladra tette a lábait!-segít az unoka,. -Ja, igen-mondja- és én csak nyaltam,csak nyaltam...- fejezte be Nagypapa az ő meséjét..... Gabipapa
Két székely fát vág az erdőn dermesztő hidegben.
-Te komám,hol van a füles sapkád?-kérdezi az egyik.
-Amióta baleset ért,nem hordom.
-Milyen baleset ért?
-Pálinkával kínáltak és nem hallottam meg.
-
Tetszett :D
Áron nagy pénzzavarba került! - feltétlenül szüksége van két pengőre.
Kohn figyelmesen végighallgatja Áron mondandóját, majd így szól:
- Figyelj Áron, adok neked két pengőt. Zálogba itt hagyod a fejszédet, és tavasszal visszaadsz négy pengőt.
... Jó lesz így?
Áron is töpreng kicsit, majd rááll az üzletre.
Fogja a két pengőt, odaadja Kohnnak a fejszéjét, és indul haza.
Kohn ekkor utánaszól:
- Figyelj csak, Áron! - gondolkodtam. Zegernye telünk lesz, a tavasz is keservesnek ígérkezik, rossz lesz a
termés. Nem fogsz tudni visszaadni egyben négy pengőt. Adj vissza most kettőt, és tavasszal így csak kettőt kell adjál, - jobban jársz!
Áron meghányja-veti a dolgot, és úgy ítéli meg, Kohn-nak igaza van.
Visszaadja neki a kapott két pengőt, és elindul.
Hazafelé kicsit még töpreng magában:
- Hm? Pénzem nincs! Lett két pengő adósságom! S a fejszém is oda...! és mégis minden stimmel!!!???
EZ A KOHN ADOTT KÖLCSÖNT MAGYARORSZÁGNAK IS?
A FENÉT, MOST IMF A NEVE!
Begipszelt lábbal halászik a székely a Maros parton s egyre több bámészkodó van körülötte. Az egyik veszi a bátorságot s megkérdi: -Harapnak a halak bácsi?-
-Á, csak elestem...-
Év végi székely naptár: Dec.29, 30, 31...
Orvosi vizsgán kérdik a székelyt: -Hallása?- -Római katólikus...-
A székely bácsinak mondja az orvos:
- Abba kell hagynia a dohányzást. Tudja maga, hogy minden egyes elszívott cigaretta egy szeg a koporsójába?
Mire a székely bácsi:
- Engem nem érdekel, hogy miután meghalok, a koporsóm úgy fog kinézni, mint egy sündisznó !!!
Két Góbé a szeretettről beszélget poharazás közben:
-tudod komám mit szeretek én benned?
-az ég-világon semmit!
A székelybácsi igen megharagudott a bundás-füles sapkájára, és a fejszével széjjelvágta a tőkén. A fő ok az volt, hogy a szomszéd meg akarta kinálni egy pohár pálinkával s ő nem hallotta, mert a bundasapka eltakarta a fülét !
A határon unatkozik egy magyar meg egy ukrán határőr. Vetélkednek, hogy ki tud nagyobbat mondani. Kezdi az ukrán:
-Anyámnak fejés közben kiverte a fél szemét a tehén. Épp akkor fogtam egy nagy halat, a falusi felcser beoperálta és azóta nem kell neki szemüveg, olyan jól lát!-
Hazánkfia következik:-Apám a cséplőgép "etetése" közben levágta négy ujját a bal kezéről. Éppen arra járta gulya, levágták egy tehén négy csecsbimbóját, odavarrták nagyhirtelen. Azóta ugyanúgy fog vele, sőt naponta négy liter tejet is ád.!-
Ez már hazugság- mondja az ukrán -li látta ezt?-
-Az a halszemű q*** anyád, a műszemével!-...... Lejegyezte Gabipapa
Két székely egy vonatjegyet vesz a brassói vonatra a szeredai állomáson. Két román észreveszi ezt, és figyelik, hogy miként érvényesülnek a vonaton. Jön a kalauz, a két székely beül egy wc-be, a kalauz bekopog:
- A jegyet kérem!
Az egyik székely kiadja, a kalauz lepecsételi és elmegy. Visszafelé a románok is elhatározzák, hogy csak egy jegyet vásárolnak, viszont a székelyek egyet se' vettek. Felülnek a vonatra, jön a kalauz, a két román beül a wc-re, odamegy az egyik székely, s beszól románul:
- A jegyet kérem!
A román kiadja. Azt mondja a székely a komájának:
- Gyere hamar a másik wc-be.
Székely meséli a kocsmában:
- Tudjátok, a bikám az utóbbi időben teljesen lekettyent. Csak ránézett egy tehénre, és majdnem összeesett. Aztán a doktor felírt neki egy orvosságot, azóta napi húsz-huszonhat tehén meg se kottyan neki.
A többiek ámulnak.
- A nemjóját, aztán miféle orvosság az?
- Tudja a fene - mondja a paraszt. - Olyan jó fahéjas íze van.
Hamisak vagytok! Különben egyik kutyás szomszédasszony mondta, hogy ő semmit nem ad oda a kutyuskának, amíg őmaga meg nem kóstolta.
Üdvözöljük az
Erdélyi magyarok a világban közösségében!
PayPal segítségével
átutalással
nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB
Az adományozás adómentes.
© 2024 Created by erdelyimagyarok.com. Működteti:
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.