Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Érdekes konfliktushelyzet alakult ki a székelyek és anyaföldi magyarok között.

Megtekintések: 115

Mellékletek:

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Hát mit is mondhatnék a kapuégetésre, ha nem azt, hogy volt egy dátuma a magyar történelemnek, amely a legszégyenletesebb árulások
egyike lenne, amelyet ember követett el a fajtája ellen, és ez a dátum 2004 december 5 -e volt, amikor népszavazáson kellett dönteni a kettős állampolgárságról. Ha magyaremberekhez köthető ez a döntés, úgy valóban szégyenletes az a történet, de mivel a mai határokon belül a magyar emberen kívül még sajnos sok más fajta is van, és azok többségben vannak, hozzuk tartozik gurucsány, demszki, kovácslázlo és még sokan mások, úgy gondolom, hogy ez a dátum szégyene nem a magyar embereknek köszönhető, hanem a fenti jöttment világpolgároknak tudható be, és közülük kerülnek ki a székelykapu ellenzők, égetők tábora is. Persze, ilyenkor az is érv, hogy a (szegény!) gyermekek nem tudnak szánkázni, mintha ott nem lenne elég hely a kapuk mellett. Mivel ez egy szánalmas érvelés, a gyerekek helyett a madarak röptét is felhozhatta volna oknak, azért ne röhögtesse senki magát vérszegény érveléseivel.
No, s mit is mondhatnánk pláne még akkor, amikor a csíkiak kapuját gyújtják fel, amelyik még jelkép is Csíksomlyót idézve, ahová sok százezren gyűlnek össze pünkösdkor erőt nyerni a Szűzanyától székelymagyarok és magyarszékelyek, akik lélekben mind magyarok, együvé tartozásunkat is kifejezve ezáltal is, de van egy fekélye az országnak, amelyik székelykaput éget. Hát ezt a fekélyt kellett volna valamikor kivédekezni, de a magyarságnak az önvédelmi reflexei valamikor nem működtek, és a szemetet hagyták felgyülemleni, amibe most fulladozik az ország, mint az elszabadult vörös iszapban a devecseriek. Fájdalmas, mert az országot is szétzilálták ezek, de a maradék országrész se védekezik hatékonyan, és most székely-magyar rivalizálásról szól az ismert kórus, hogy összeugrasszák a székelyeket a fentmaradt magyarsággal, de az elszakadtak védelmében se tudnak mit tenni. Így, ha valami csoda nem történik, ebből a szörnyű fekélyből csak vérmérgezés lehet, aminek a vége csak a szörnyű nemzethalál lehet, ha Isten és a Szűzanya nem segít rajtunk, mert segítségük nélkül aligha lehet gyógyulás, menekülés ebből a káoszból. Ezért imádkozzunk, és kérjük a Felsőbb Pártfogóinkat, hogy segítsenek begyógyítani halálosnak mutatkozó fekélyünket túlélésünk érdekében, de a maradék magyarság se hagyja magát elveszni. Úgy legyen!!! Dicsértessék a Jézus Krisztus! Dávid Sándor.
Imecsfalván templombúcsú volt a Szentkorona másolatának jelenlétével. A szentmise végén, amint ez már szokássá vált, a jelenlevők tiszteletüket fejezték ki a Szentkorona másolata előtt. A sorban egy görnyedt öreg néni nehézkesen, botjára támaszkodva közeledett és látszott, nehezére esik azt a két lépcsőfokot is meglépnie, pedig ő közelről szerette volna megnézni a koronát. Karja alá nyúltam és segítettem neki. Ő pedig megsimogatta a Szentkorona másolatot, keresztet vetett és elment.
Nem foglalkozott sem 2004 dec. 5.-tel, sem az anyaország és kirekesztettek viszonyával, sem a kettős állampolgársággal sem, sem, sem…. Ő a Szent Korona előtt tisztelgett. Mert tudta: ő a Szent Koronához tartozik, így a Szent Korona az övé is.
Mintha kifejezte volna Wass Albert szavait: „a víz szalad, a kő marad”
Kedves Sípos Sándor! Ha Magyarországot ANYAORSZÁGNAK nevezzük a kialakult tradíció szerint, Erdély talán FIÚORSZÁG lehetne.Egy igazi anya szíve melegével várja gyermekét, AMÍG ÉL!

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek