Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Hozzávalók:

 

1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 2-3 evőkanál bor, 35 dkg darált tepertő, 5 dkg zsír, langyos tej.

 

Élesztőt 1 dl tejbe felfuttatom.

Liszt, só, 5 dkg zsírral, ha szükséges tejjel rétestésztát gyúrok. Jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával ellapítjuk, felébe egymásra hajtva ½ óráig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és az előbbi módon felcsavarjuk.

Összesen 3 × nyújtjuk ki ½ órai pihenéssel.

Végül 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét megrácsozzuk, középnagyságú szaggatóval, tetejét tojással megkenjük és egyenletes jó tűznél 15 percig sütjük.

 

(A pogácsákat nem szabad lassan sütni, mert kiszárad)

É már megsütöttem :-)))))

Megtekintések: 20

Válaszoljon erre

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek