Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 

A "Virtuális kaláka" fórumban beharangoztam a segíteni akarásomat, és most ígéretemhez híven,

jelentkezem, virtuális együttműködésre. Én magam gyermekgyógyászatból, klinikai laborból és

homeopátiából szakvizsgáztam. A természetgyógyászat ismeretem édesanyámtól van, ő volt ennek

a szakértője. Én, fiatal orvosként, lenéztem ezeket a gyógymódokat, de el kell ismernem, hogy sok

mindent megoldottak ezzel a módszerrel (több mindent, mint amit hagyományosan lehet).

Természetesen nem akarom ezzel az orvosi feladatot kisebbíteni, csupán több együttműködésre

serkenteni.

 

A rendelőmben elsősorban a természetes eljárásokat választottam. A háttérkivizsgálása  után a

legtöbb esetben elég volt ennek az alkalmazása.

 

Elég sok természetgyógyászati receptem van, amit vagy én írtam, vagy az orvosi ismereteim figyelembe vételével, mások írásaiból tájékozódtam. Szívesen megosztom veletek ezeket virtuálisan. Az én szerepem csupán egy kapocsé lenne, mivel nem láthatom az esetet. Elmondom a receptet és a véleményemet. A fontosabb szerep a Tietek lenne: az önállóság visszaszerzése, a korlátok felismerése és az ápolás.

 

Biztonságot keres az ember örökké. Sok esetben elég nehéz megtalálni, hogy mindenki elégedett

legyen.

Tehát várom a kérdéseket. Erzsébet

 

 

Megtekintések: 8757

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

 Kedves Gyula, a Lyme kór téves diagnózis volt, hibás volt a labor eredmény, hatalmas Borrellia antitest számot mutatott ki az ELISA teszt, amit  egy hónap után (ennyit kellett az eredményre várni a bukaresti Cantacuzino intézettől, közben gyúrták bele a legerősebb antibiotikumokat, feleslegesen) az egyedül biztos WESTERN BLOT  tesz nem igazolt.

  Candida fertőzése van, ez az egyedüli, ami konfirmálódott, de az talán nem okoz állandó álmosságérzetet, ezért teljesen meg vagyunk zavarodva.

Emese

Az immunrendszer folyamatos karbantartása, erősítése, nem oldaná meg legtöbb problémánkat? Én ennek a módszerét, leírását szeretném tanulmányozni és népszerűsíteni környezetemben. (Talán egy személyes levélben is megbeszélhetnők ezt és az eredmény rövidített, közérthető összefoglalóját nyilvánosságra hozhatjuk - ha egyetért velem. Ha igen, ide várom válaszát: abgaspar@gmail.com)

Kedves Erzsébet !

A méz és a fahéj csodálatos hatását olvasva, egy kérdés:  a koleszterincsökkentő gyógyszer mellett is alkalmazni lehet ezt a csodálatos természetes gyógymódot ?

Lehet. És ajánlatos egy idő után ellenőriztetni a koleszterinszintet. Kipróbálni a citromos fokhagymát ajánlott.

Nincs mellékíze!!! Mindenkinek javallt 60 éves kor után.

Tisztelt Erzsébet.

 

Kb. 16 ével ezelött egy kivizsgálás alkalmával "cukrot" találtak nálam. A háziorvos Gliclazide pirulákat írt fel. Évek után kaptam még ehhez Metformine HCl tablettákat.

A cukor tükröm variált 4,8 és 5,6 között. Az összes pirulák "lefogytak" s most már "csak" 500 mg.  Metformine HCl szedek naponta s a  cukrom most 5,5 és 7,0 között van.

Az elöbbieket csak a történet miatt írtam.

 

MOST; Mindkét lábam térgyen alul kezd érzéktelen lenni. A ideggyógyás(neurológus) azt mondta, hogy ezen már nem lehet segiteni. 

Én minden nap 3 km-t gyalogolok, plusz 15 km-t kerékpározok. A "kondim"tehát jó! A fizikai edzésemet probléma nélkül végzem.

Kérdés; a lábam érzéstelenitését le lehetne lassítani vagy megállítani?????

Én 76 éves vagyok.

 

Tisztelettel

 

Szauer Ottó Zoltán

Kedves Ottó! A házi orvos tudna erről többet. Lehet ér eredet, de lehet ideg eredet, a cukorbetegségtől

vagy mástól. Mi az hogy nem lehet segíteni? Tudni kellene hogy mi okozza.

Visszajelzést kérek!

A háziorvosom küldött az ideggyógyászhoz!! Az Ö megállapítása szerint ez ideg eredet a cukor miatt. A cukrom 5,8 és 7 között van.

Tíz ezreknek van érzékeltségi panasza, mivel nagyon lassan érzéketlenedik csak késön veszik észre. Ennek ellenére mondta az ideggyógyáz, hogy az nem számit mert az OK a cukor.

Segiteni nem lehet mondta.Éppen ezért írtam ide mert talán lenne természetgyógyászati lehetöség amivel minimum le lehetne lassítani ezt a folyamatot.

Nincs rá természetes szer, de segíteni kell rajta. Ha a cukor rendbe van, tudni kellene mi okozza.

Ezt sokszor elég nehéz kideríteni.Vissza kellene menni a háziorvoshoz.További visszajelzést kérek.

Bocsánat, ha bele kontárkodok a dologba.

Nem régen fedeztem fel a lenmagolaj jótékony hatását. Javítja a kapilláris erek keringését.

Én amikor meg kóstoltam, 10 perccel később a lábamban bizsergést éreztem. Másnap felkeléskor a térdeim nem fájtak. Ez a "gyógyszer" salátában is fogyasztható. Próbálja ki, hátha hasonló tapasztalatokat szerez.

 

Üdvözlettel, Vass Árpád

Tisztelt Vass Árpád úr!!

Olvastam a lenmag olajról írt véleményét!! A férjemnek érszűkület van a két lábában,megvettem a lenmag olajat,megkérném,írja meg hogyan kell adagolni! Nagyon örülnénk ha kigyógyulna ebből a betegségből!! Válaszolhat e-mailben is,címem: helmkati@gmail.com   Nagyon várom a válaszát!!!  Előre is köszönöm!!!!

Kedves Vass Árpád!  Ha lehet, ne magánlevélben, hanem itt írja meg a "használati utasítást" a lenmagolajhoz. Szerintem több embert érdekel. Köszönettel: Ferenczné Gabi

Kedves Gabriella!

 

Most itt közzé teszem az általam összegyűjtött leírásokat, lenmagról és a lenmagolajról.

Használják jó egészséggel.

 

Üdvözlettel, Vass Árpád

 

Lenmag Gyógyhatása

 

A lenmag Gyógyhatása:
A len nagyon régóta áll az ember szolgálatában ahhoz, hogy megismerjük a gyógy-értékét. Az egyik legértékesebb forrásává kell válnia táplálékunknak. A lenmagnak, illetve a lenolajnak minél több teret kell hódítania táplálékozásunkban, mivel napról napra újabb és újabb felfedezések bizonyítják gyógyhatását.

Serkenti az agyműködést:
A lenmag megakadályozza a test koleszterin lerakódását, amennyiben kizárólag ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek működésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben. Ezzel a tulajdonságával számos más öregkori nyavalyától kímél meg a lenolaj, vagy legalábbis késlelteti azokat.

Izületi gyulladás:
Megkeni a csuklókat, így csökkenti a degeneratív betegségek okozta fájdalmát illetve hozzájárul az összes autóimmun betegségek hatékonyságának csökkentéséhez.

Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása:
A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítően, hanem a tüdőre is.
Negyed liter forró vízbe tegyünk másfél evő kanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. Melegítsük fel ismét, és igyuk meg. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, használjunk mézet.

Ekcéma:
A lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára is gyógyító hatással van. Ide tartozik a zsíros máj, és ezzel a fontos szervünkkel kapcsolatos összes betegség. A bőrbetegségek gyógyulásának előfeltétele az ok gyógyítása. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségtől, így az ekcémától is megszabadulunk.

 

Kövek és homok ellen:
Epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyaszthatunk lenmag teát. Ebben az esetben azonban ajánlatos egy kanál olíva olajat is bevenni. A teát a már előbb említett módon készítsük el.
Az epekő keletkezéséről már volt szó. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor.

Gyomorfekély:
A gyomorsav termelésére is jótékonyan hat a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is.

Izomláz, izomfájás:
A sportolók, vagy azok akik tavaszi munkálatokban elfáradtak, az izmaikra jótékony gyógyírt találhatnak a lenmagban. A fogyasztás mellett ajánlatos ilyenkor őrölt lenmagpakolást tenni a fájó részre. A hatás nem marad el.
A Gyógyír elkészítése:
Tegyünk egy csésze vízhez másfél-két evőkanál lenmagot, és lassú tűzön forraljuk felére a vizet. Szűrjük le, és amilyen melegen csak lehet, igya meg a beteg, a maradékból pedig tegyünk meleg pakolást a fájó testrészre. Naponta ismételjük meg kétszer, háromszor, amíg a fájdalom el nem múlik. Ugyanezt elvégezhetjük őrölt lenmagból is.

Prosztata panaszok:
A prosztatagyulladás egyik fő gyógyítójának érdekes módon viszont a tökmagot tartják. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. Nos a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van. Próbálkozzunk meg a fogyasztással, az eredmény nem marad el.

Rák:
A rákos megbetegedések egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval. Ezt egy német tudósnő találta fel, évtizedekkel ezelőtt, s azóta is sikeresen alkalmazzák a rákbetegek kezelésére.

Szabálytalan szívverés, szívszélhűdés:
A szív működésére is gyógyítóan hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása.

Hasznos a cukorbetegeknek:
A lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glukóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.

 

Székrekedés:
A téli rosttalan táplálék, de egyébként is azoknak áldásos az őrölt lenmag, akik sokat küzdenek székrekedéssel, vagy nincs meg a rendszeres bélmozgás. Ha beiktatjuk mindennapi reggelinkbe ezt az olajos rostot, akkor is rendszeres lesz a székletünk, ha egyébként fehér kenyeret fogyasztunk.

Rovarcsípés:
A rovarcsípés nagyon kellemetlen tud lenni, ha csak a méhecske csípésére gondolunk akkor is. De vannak annál sokkal fájdalmasabb és veszedelmesebb csípések. Az őrölt lenmagból készített pép nagy mennyiségű mérget képes kiszívni a szervezetből, ami csak csípés útján került be.

Gyulladásos sebek:
A gyulladásos sebek gennyet tartalmaznak, amelyek képtelenek elhagyni a testet, vagy a folyamat sokáig tart, illetve fájdalmas. Meggyorsíthatjuk ezt a folyamatot, ha két kanál őrölt lenmaghoz hozzáadunk egy kanál gyömbér port, és a pépet rátesszük a gyulladásra, néhány órára. Ha szükséges, a megszáradt kötést váltsuk, amíg el nem távolodik az összes genny.

Elkészítési mód:

A lenmagot kétféleképpen fogyaszthatjuk. Nehezebb megemészteni a ledarált magot, így a súlyos betegek a nyersen préselt olajat fogyasszák salátával, illetve túróval. Az egészségesek számára ajánlatos, ha frissen őrölt lenmagot fogyasztanak reggelire, szójával, napraforgóval, szezámmal egy kis lekvárra, vagy gyümölccsel ízesítve, de sóval is ízesíthetjük. A friss őrlést végezhetjük kávédarálóval, így megakadályozzuk az avasodást.

Ha teát főzünk a lenmagból, előtte megőrölhetjük, a magot egészben is megfőzhetjük. De mivel kemény zárt magról van szó, sokáig kell főzni, legalább fél órán át forraljuk.

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2023   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek