Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Szep vasarnapot mindenkinek!

Megvettem az ev elso jacintjait, mar aruljak oket a viragosok! Tudom odahaza meg ho takarja a a kinnti viragokat, itt mar a pityke is kinyitotta elso viragait. Emlekszem a szuleim kertjeben minden tavasszal, halomnyi jacint volt a kertben.Szemet gyonyorkodteto latvany! Pedig ott -20fokos hidegek vannak, megis kibirja! Sajnos azt vettem eszre, hogy ezek a jacintok amit husegesen minden evben megveszek , majd kiultetek a cserepbe, az elkovetkezo evben mar nem nyitnak, sot meg sem nonek.  Max. zold leveleket hajtanak. Elernek egy 3cm-es nagysagot, hoz egy kis csipetnyi, alig eszrevehto viragot es ezzel vege az egesznek. Meg nem jottem ra miert? Ugyanez tortenik a tulipannal is. Megjelenik rajta a bimbo, de nincs helye kinyilni, mert mintha valami megakadalyozta volna a novekedest! Olyan pici marad, hogy alig lathato! Mondanom sem kell ugye, hogy itt Romaban fagy csak nagyon ritkan van. Ma is gyonyoruen sut a nap. Ha valakinek mar sikerult megnoveszteni cserepben is a jacintot, hat mondjatok meg hogyan csinaltatok, nagyon kivancsi vagyok!

Megtekintések: 176

Mellékletek:

Válasz erre a beszélgetésre

Tényleg gyönyörűek ezek a tavaszi virágok! Én is azt tapasztaltam ,hogy a kiültetés után már nem hoznak olyan szép telt virágot,mint amikor megvettük őket a boltból.Biztosan az az oka,hogy valamilyen  különleges virágzást elősegitő tápsót  adnak nekik.Most hajtatok egy tavaly ,üvegben vásárolt jácintot,de úgy veszem észre,hogy korántsem lesz olyan szép mint tavaly,pedig a használati utasitást szigoruan betartottam.Ha kivirágzik lefotózom és megmutatom nektek. Üdv.Saci

RSS

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek