Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Montserrati kolostor

Értékelés:
  • Jelenleg 0/5 csillag.

Megtekintések: 33

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bálint Mária Szeptember 6, 2014, 1:16pm

Hasznos tanács az arra kirándulóknak: vegyetek, kérjetek kölcsön, de vigyetek kukkert (távcsövet). Nagyon sok szép hely van, de jól jön pl. a Sagrada Familia külső-belső díszítésének megtekintésekor is, a Montserrati kolostornál is, mert ha nincs időd sorbaállni 4 órát (mondjuk, a csoportod lomha mozgása miatt), akkor legalább távolról megnézheted. A Sagrada Familia-nál már galád módon beszerveztünk egy eléggé "előrehaladott állapotban" lévő kicsi asszonykát, hogy megvegye nekünk a jegyet (16 euró, ha jól emlékszem), akkor meg kiderült, hogy  már annyian vannak a templomban, hogy legközelebb du. öt órakor engednek be újabb csoportot. Supsz, idesapám, látogatás elhalasztva. Megpróbálok feltenni egy diasorozatot Barcelonáról nektek, az nem az én művem. :)  

Hozzászólt Nagy Magdolna Szeptember 6, 2014, 11:24am

Köszönjük a képeket és a kiegészítőt, Mária és Sándor!

Hozzászólt Bálint Mária Szeptember 5, 2014, 11:57am

Köszönöm! 

Hozzászólt Ozsváth Sándor Szeptember 5, 2014, 7:40am

Még előbb, de ugyanabban az évben (1492) fogadta Montserratban az uralkodó azt a gyorsfutárt, aki meghozta a hírt: visszafoglalták a móroktól az utolsó várost is, Granadát. Ekkor szűnt meg az iszlám VIII. század óta tartó uralma a félszigeten. S még egy érdekesség. Loyolai Sz.. Ignác itteni lelkigyakorlata alatt határozta el a jezsuita rend megalapítását...

Hozzászólt Bálint Mária Szeptember 3, 2014, 10:48pm

Ezt nem is tudtam. Sajnos, az utazás előtt nem nagyon volt idő felkészülni rá. A helyszínen pedig igencsak az újlatin nyelveket preferálják felvilágosításra. Elhatároztuk, hogy most fordítva dolgozunk: hazajövünk és azután tanulmányozzuk az érdekességeket. Be kell vallanom azonban azt is, hogy bejárni se tudtuk egészen. Nem beszélve a távolabbi helyekről, meg a Fekete Madonnáról. Ott akkora sors állt, hogy alig bírtuk felmérni.

Hozzászólt Ozsváth Sándor Szeptember 3, 2014, 9:57pm

1492-ben a barcelonai kikötőből egyenesen ide, e kolostorba jött jelenteni Kolumbusz a "legkatolikusabb uralkodónak", hogy új tartománnyal gyarapította birodalmát...

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek