Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Becze Jolán
  • Budapest
  • Magyarország
Megosztás a Facebook-on
Mehet

Becze Jolán barátai

  • Polgár Hajnal
  • Lukács Enikő
  • Kocs János

Kapott ajándékok (3)

Piros szalag A következőtől: Bartháné Szabó Magdolna Piros szalag A következőtől: KOCSÁKNÉ HUSZÁR MAGDA Piros szalag A következőtől: LakoTunde
 

Becze Jolán lapja

Becze Jolán képei

  • Adj hozzá képeket
  • Az összes megtekintése

Üzenőfal (4 megjegyzés)

A megjegyzések hozzáfűzéséhez tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Idő: 8:59pm; dátum: Augusztus 10, 2011; Kocs János írta...

Kedves Jolán!

Isten hozott a családkutatók táborába! Hosszú "sakkozás" lesz az ősök megtalálása, de nem lehetetlen...

Ha maradt fenn olyan a családban, hogy Bartis Anna ikergyermek volt, akkor máris tudok adni két generációnyi nevet visszafelé...

1888-ban egyelten Becze Lajos született Szárhegyen, dec.20-án. Apja Becze József, anyja Kulcsár Julianna, mindketten Gyergyószárhegyiek és római-katolikusok. Itt is van egy korábbi generáció is. Kérek egy e-mail cimet, ahová átküldhetem az ősfa-rajzot.

Üdvözlettel, János
Idő: 6:21pm; dátum: Január 7, 2011; Lukács Enikő írta...

Kedves Joli! Köszönöm a kedves szavaidat, és remélem, hogy sikerült egy kicsit "megpuhítanom" a szívedet a Szent Anna tó irányába, és talán mégse mondasz le róla véglegesen, főleg, hogy valamikor a kedvenc helyed volt. Azt leírni nem tudom, hogy engem is mennyire zavar ez a mostani áldatlan állapot, de sajnos ebben az anyagiassá vált világban ezek a dolgok tőlünk függetlenül történnek, és nem tudunk semmit tenni ellenük. Tehetetlenül nézzük, azt, amit te egyik pillanatról a másikra fájdalmas csalódásként éltél meg, de azért számomra a Szent Anna tó mindig is a "világ közepe" marad, mert én bárhová megyek, mindig hozzá viszonyitom a távolságot.

Egyébként nem hiszem, hogy találkozhattunk volna, mert én Kézdivásárhelyen születtem, és itt is jártam iskolába. Gyergyószárhegyen jártam többször is, nagyon tetszik, és gyönyörű a környéke is.

Szeretettel üdvözöllek, és én is kívánok :BOLDOG ÚJ ÉVET!

Enikő

Idő: 5:14pm; dátum: Január 7, 2011; Lukács Enikő írta...

Elnézést, később vettem  észre, hogy folytatása is volt a megjegyzésednek, nem csak annyi, amennyi a kép mellett látszik. Hát, sajnálom, hogy ilyen nagy csalódásban volt részed. Azon csodálkozom, hogy sok volt a szemét, mert már pár éve rendesen szedegetik  össze (legalábbis megpróbálják) a turisták napi "termését", de az igaz, hogy sajnos sok az "idegen" autó, és látogató. Ez azért van, mert túl sokat reklámozták az egész országban, nem csak a Szt.Anna tavat, hanem a Bálványost és környékét, mert vannak akiknek az érdekeik ezt kívánja, hogy minél több turista jöjjön, mindegy, hogy kik, és honnan. Minket is zavar (és nem akárhogyan), de azért a Szent Anna tó az marad ami mindig is volt, és még gyakran lehet elkapni a régi, csodálatos, fenséges és csendes magányában.

Üdvözlettel:Enikő

 

Idő: 3:50pm; dátum: Január 7, 2011; Lukács Enikő írta...

Örülök, ha sikerült kellemes emlékeket ébresztenem. Nem csoda, hogy ha valaki már járt ott, (sőt kedvenc helye volt), nagyon hiányolja, és vissza vágyik. Remélem, hogy összejön a tervezett családi kirándulás, és minél előbb sikerül erre a csodás helyre ellátogatnotok.

Üdvözlettel: Enikő

 
 
 

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2021   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek