Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 Monda néki Jézus:ÉN VAGYOK A FELTÁMADÁS ÉS AZ ÉLET:A KI HISZ ÉN BENNEM,HA MEGHAL IS,ÉL ÉS A KI CSAK ÉL ÉS HISZ ÉN BENNEM,SOHA MEG NEM HAL.(János evangéliuma 11:25,26)Hétköznapi gondolkodásunkban a h…

 Monda néki Jézus:ÉN VAGYOK A FELTÁMADÁS ÉS AZ ÉLET:A KI HISZ ÉN BENNEM,HA MEGHAL IS,ÉL ÉS A KI CSAK ÉL ÉS HISZ ÉN BENNEM,SOHA MEG NEM HAL.(János evangéliuma 11:25,26)Hétköznapi gondolkodásunkban a húsvét a megújulás ünnepe. Megpezsdül a természet, virágba borulnak a fák, a hosszú hóval takart tél után, ismét felszínre tőr az élet. Felerősödnek a szeretet energiái: a fiatalok még szerelmesebbek lesznek, a madarak éneke tisztábbá, hangosabbá, dallamosabbá válik. Ez így szép és jó, szükségünk van erre is: szeretetre, szerelemre, nevetésre, örömre, de az igazi húsvét ennél sokkal többet jelent: Jézus Krisztus feltámadásának, illetve a mi feltámadásunk lehetőségének ünnepe…és amikor a saját feltámadásunkra gondolok, nem is egy, hanem két feltámadásról beszélek:
Az első: Jézus Krisztus a bűn legyőzése, valamint a halálból való feltámadása által megnyitotta az örök élet kapuját. Mit jelent ez? Itt a földön – anyagba zárt életünk során – mi a hivők sokasága, csupán gyermekkorunkat éljük. Pál apostól irja a Szentlélek vezetése alatt:: létezésünk folyamában ez csupán az óvoda, ahol “tükör által homályosan látunk” (1Kor13), ahol csak “rész szerinti” (u.o) ismerettel rendelkezünk.. …ezt majd az Atya világában történő kiteljesedés fogja követni. A végtelen, határtalan, szabad, gondok, nehézségek nélküli élet, ahol “Isten eltöröl minden a szemeinkről , és a halál nem lesz többé, sem gyász…sem fájdalom”(Jelenések21,4)
Ez tehát az első(dleges) lehetőség…a feltámadás azonban már földi életünk során bekövetkezhet. A kötekedő farizeusoknak mondja Isten Egyszülött Fia. “Sem azt nem mondják, hogy ime itt vagy ime amott, mert …Isten országa bennetek van”(Lukács17,21) A feltámadás napján, a bezárkózott, rettegő tanítványai közt lelki testben megjelenő Úr igy köszön: “Békesség néktek”. Jelenléte békességet, harmóniát teremt a szorongásokkal, félelmekkel teli világban. Amikor Jézus belép az életedbe, akkor megbékélsz Istennel, megbékélsz a másik emberrel, megbékélsz önmagaddal. Ez már harmonikus élet, Isten harmonikus világa itt a földön. Fontos lehetőség, igaz?
Van amit ünnepeljünk testvéreim! Örök életű lények vagyunk! Jézus Krisztus meghalt és feltámadott bűneink eltörlése végett, üdvösségünkért, és ez az üdvösség(érzet) már a itt földön elkezdődhet: az életedbe belépő Úr harmóniát teremt!
Örüljetek, ünnepeljetek, húsvét , a feltámadás ünnepe!

Kedves barátaim,ismeröseim és kedves Erdélyiek.Szeretettel üdvözöllek titeket ezzel a rövid kis igével és igemagyarázattal.Áldott és békés feltámadást kívánok nektek és egyben kellemes Húsvéti ünnepet!

BÉKESSÉG ISTENTŐL

Megtekintések: 113

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt KOCSÁKNÉ HUSZÁR MAGDA Március 31, 2013, 5:41pm

Igaz,hogy ez egy tavaly Húsvétkor feltett írásom,de azért ki olvassa fogadja most is szeretettel A FELTÁMADÁS ünnepére.

Hozzászólt Tállai Enikő Április 13, 2012, 8:44am

Kedves Magdi!

Örülök, hogy végül is felkerült ez a kis írásod az oldalra. Azt gondolom, hogy sok mindent írunk, olvasunk ezen az oldalon (ami persze jó), DE az "egyetlen szükséges dolog" a legfontosabb valamennyiünk életében. Mert mi azt gondoljuk, hogy nekünk nem kell elmenni erről a világról, ha már egyszer olyan jól berendezkedtünk itt. Nem szeretünk arra gondolni, hogy a teljesen egészséges, fiatal is elmehet egy pillanat alatt... És ha addig nem kereste Istent, Jézus kegyelmét, aki által örök életünk lehet, azután már sajnos semmit nem tehet az örök üdvössége érdekében. Marad az örök Isten nélküli állapot... Földi szemléletünkkel fel sem foghatjuk magát a szót sem, hogy "örök".

Köszönöm a címben szereplő igét, amit márciusban meghalt kedves, szeretett Hajni barátnőm koszorújára iratattam...

Isten áldja valamennyi olvasóját ezen oldalnak, kívánván, hogy a szó "ne csak fülig", hanem a szívig hatoljon!

BÉKESSÉG ISTENTŐL!

ÁLDÁS BÉKESSÉG!

Hozzászólt Nagy Magdolna Április 10, 2012, 1:18pm

Nem is jutott eszembe a Te késésed...:).

Hozzászólt KOCSÁKNÉ HUSZÁR MAGDA Április 10, 2012, 12:10pm

Kedves druszám,már vasárnap feltettem a blogot,csak sajnos elég későre hagyták jóvá.

Hozzászólt Nagy Magdolna Április 10, 2012, 12:01pm

Köszönjük így utólag is. :)

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek