Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

A baráti  kapcsolatokról.

 

Nemrégiben  hallotam  egy  történetet,  amely  mély benyomást hagyott  bennem. Nem  tudom,  hogy  igaz  volt  e,  vagy  sem,de  azért szeretném  Magyar  honfitársaimmal  megosztani. Ha  valaki  magára  talál  benne, az  csak  a  véletlen  müve  lehet.

A  történet  úgy  kezdõdött, hogy  egy  magyarországi  és  egy  külhoni  ember  megismerkedtek  az  interneten  keresztül.  Rövíd  idõ  múlva  egész  jó  barátságba  kerültek  egymással, noha  személyesen  még  nem  ismerték  egymást. Egyforma  nemzetiségüek, egyforma  politikai  nézetüek  és  egyforma  vallásúak  voltak,  így  nagyon  jól  megértették  egymást. Az  internet nagy  lehetõség  volt  számukra  a barátságuk  kibontakozásában. Szebbnél  szebb  klippekkel  és  különbözõ  meglepetésekkel  kedveskedtek  a  másiknak. Egyszóval  egy  teljes  harmónia  alakúlt  ki  köztük.

Egy  napon  aztán  a  magyarországi  partner  nem  volt  elérhetõ  a  külhoni  számára. Próbálkozott  skype-on, ott  mindíg  foglalt  volt,  remélte, hogy  majd  viszahívja,  nem  hívta  vissza,  próbálkozott  E-mail – en  keresztül,  arra  sem  jött  válasz. Nem  tudta  elképzelni  mi  történhetett ?  Talán  megsértette  valamivel  akaratán  kivül  a  tudta  nélkül ? Vagy  talán  lebetegedett,  kórházba  szállították ? Ez  nem  lehetséges, mert  majdnem  minden nap  lehetett  látni  a  skype-on.  Ha  pedig  hívta  ismét  foglaltot  jelzett. Nyilván  nem  akar  többet  kapcsolatba  kerülni  vele.  Akkor  viszont  Magyar  ember  módjára álljon  vele  szembe  és  mondja  szemébe  a  vádat,  mert  Õ  mint  jogot  végzett  ember  tudnia  kellene, hogy  minden  vádlottnak  meg  kell  adni  a  védekezési  lehetõséget. Mint  református  ember  pedig  tudja  a  Mitatyánk – ból  azt  a  részt, hogy  “BOCSÁJTSD  MEG  A  MI  VÉTKEINKET,  MIKÉPEN   MI  IS  MEGBOCSÁJTUNK  AZOKNAK,  AKIK   ELLENÜNK  VÉTKEZTEK”.

Sajnálatos  módon  így  fejezõdött  be  egy  szépnek  indúló  baráti  kapcsolat , a  kérdések  megválaszolása  nélkül.

Megtekintések: 92

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Kenéz Gyula Október 26, 2012, 4:55am

Kedves Aurélia és  Zsuzsanna !

Köszönöm  a  megnyugtató  szavaitokat, az  ilyen  barát  nem  barát,  még  akkor  sem, ha  mély  kapcsolat  fejlõdött  ki  közöttük.

Annyit  elárulok,  hogy  ott  lakik  Auréliához  közeli  városban.

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Október 25, 2012, 9:34pm

Kedves Gyula, ha így áll a helyzet, igazad van, nem mentegetem tovább. Nyilván többen úgy érzik, hogy egy "internetes" barátság lazább hozzáállásra jogosít, hiszen személyesen nem ismerik egymást. Egy "Delete" gombbal el lehet intézni a kérdéses kapcsolatot, mint ahogy a papírról kiradírozunk egy rosszul sikerült rajzot. Azt mondanám jogvégzett ismerősödnek, hogy ez a levelezőpartner nem érdemel túl sok figyelmet. Ez nem egyszerűen a barátság felmondása, hanem a másik ember durva elutasítása, megsértése.

Hozzászólt Kenesei Aurélia Október 24, 2012, 9:49pm

...Kedves Gyula... üzenem " annak" aki bánkódik a volt barátságért ...ne tegye... az aki így kilép egy barátságból vagy egy kapcsolatból...szó nélkül...az nem is volt barát. A barátság kibír mindent akár egy őszinte beszélgetést...két barát nem magyarázkodik hanem megbeszél. ...így gondolom én... nem érdemel még szót sem....

Hozzászólt Kenéz Gyula Október 24, 2012, 11:01am

Kedves Zsuzsanna ! Jogosan  említed  meg a  lehetõségeket, de  amikor mással  rendszeresen  tartja  a  kapcsolatot, és biztos, hogy  nem  történt  vele  baleset, nem  lett  súlyos  beteg, akkor  az  ember  csak  arra  gondol, hogy meg  lett  sértve  valamivel. Ilyen  esetben mint  jogot  végzett  ember, elköveti  azt  a  hibát, hogy  esélyt  sem  ad  a  tisztázásra. Ha  magyar  embernek  tartja  magát,  akkor  álljon  a  társával  szembe, és  mondja  meg  mivel   vádolja.   

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Október 24, 2012, 9:11am

Talán az is magyar tulajdonság, hogy a számtalan lehetőség közül mindig a legrosszabbat választjuk ki vélt igazságnak.
Hátha tényleg kórházba került a barát? Hátha baleset, vagy más súlyos betegség miatt nem volt képes válaszolni? Mivel ez a jogvégzett ember nem győződött meg a valódi okról, lehet hogy éppen Ő szakította meg a barátságot türelmetlenségből, sértődöttségből...
Természetesen az is előfordulhatott, hogy a barát nem éppen jellemes módon próbált megszabadulni egy terhessé vált kapcsolatból...
Feltételezések alapján lehetetlen megítélni, hol volt a hiba...

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek