Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Ülünk a semmi és a valami közepében. 
Nézi az Isten és biztos röhög. De annyira, hogy vissza se jön tőbbé talán...
Gondozatlan kertek. Elhanyagolt termőföldek. Külföldi árú. Itthoni fizetésért.No nem azért mert nem lehetne hanem mert nincsen amiből.
Essszük és vesszúk a tévéből a műanyag kúltúrát, mikőzben eladjuk erdeinket, mert kell a pénz ájfonra hiszen ez a menő, nem a gumicsizma. És óvjon az ég kétkezű munkától, mert azt ciki fotózni frászbukra.
Sírunk mert kívánjuk a dobostortát, lenézzük a mézeskalácsot és vigasztalásul megvesszük az olcsó kutyafejű nápolyit. Még ha eredeti lenne....
Eladjuk borvizeinket, nincsen amiből megéljünk de bűszkén isszuk a cukrozott színes energiát külföldi alumínium konzervekből, miközben sznobul szídjuk az E és a többi ártalmas dolgot. Tenni akarunk minden ellen de abba is hagyjuk mert kezdődik anyátok között már kétezredik epizódja, hiszen így mondjuk. Nincsen elég pénzünk de tévézünk mint a féleszű. Na és persze újból felhörpintünk egy újabb pirosfehér dobozos menő italt. Kemények vagyunk és élünk mint a dongó a tehénszaron.
Jönnek a külföldiek és kiviszik a pénzünket, velünk dolgoztatják meg azt is aprópénzért. A helyi vállalkozóktól majd elszöknek a munkások mert az új jobbat igér. Be is tartja. És jól él ugyanaz a munkás. Mert nem új munkahely teremtődött hanem csak átvonzotta a meglévőt. És újra tönkremennek a helyi vállalkozók. 
Kemények vagyunk. Mint márciusban, a novemberben járdáinkra fagyott kutyaszar.

Fujj

Megtekintések: 328

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Győrffy János Június 24, 2013, 4:00pm

Mind amit leírt tisztelt Szente úr IGAZ,nagybetűsen...és lehetne folytatni,hogy egy illuzióért lerombltunk mindent,hogy rájöjjünk még az EU-ban is vannak ,,egyenlőbbek",és lassan eszünkbejutott:,,Nem ilyen lovat szerettünk volna" IIyenkor tétovázunk nevessünk,vagy sírjunk...de az utóbbi se használva...Megint reménykedünk,hátha...felnővünk a kegyetlen valóság megértéséhez és csak knevelődik egy országát szerető politikusréteg...    Tisztelettel Győrffy János

Hozzászólt Baksai József Coci Április 28, 2013, 2:52pm

Tisztelt Juhász György úr fején találta a szöget... ilyen fantasztikus megfogalmazást nem olvastam még le a kalappal !!!!!!

Hozzászólt Szente Cs. Janos Április 28, 2013, 2:12pm

Ha eldöntjük, hogy szép ez a világ, akkor bezárkoztunk és magunkért teszünk csak. 

Ha eldöntjük, hogy szép ez a világ de nem müködik ahogy jó lenne, akkor nyitott szemmel járunk.

Ha eldöntjük, hogy tennénk valamit mert valami elromlott, akkor csak mi látunk optimistán, erre mások zárkoznak el elölünk.

....Pedig létezik közös tudat. Csak nincsen mindenkinek "füle, hogy hallja".....

Hozzászólt Bálint Mária Április 28, 2013, 12:55pm

Én ne tudnám? Egyszer egy magyar országból már kiléptem.

Te meg, ha majd javítani akarasz rajta, akkor látod meg, hogy milyen is a világ. 

Hozzászólt Dr. Bige Szabolcs Csaba Április 28, 2013, 12:02pm

Ha kilépsz majd egyszer az önsajnálatból, meglátod, hogy igazából milyen is a világ.

Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita.

Hozzászólt Bálint Mária Április 28, 2013, 11:45am

Mi pedig csak mondjuk, mondjuk,

"mint akit nem vertek még szájon"

s naponta érezzük fájón,

a tehetetlenség a legrosszabb a világon.

Hozzászólt Juhász György Április 28, 2013, 10:45am

"

Jó írás - sajnos...

Ez jutott eszembe, a napokban olvastam valahol:

"Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és
röplabdában jeleskednek. Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
...Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget. Ahol a történelem naponta megismétlődik. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de
káromolják Istent. Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan."

Hozzászólt Fodor-Kiss Anna-Maria Április 25, 2013, 6:51pm

ez mind igaz,csak ennyire konkrétan, fáj az igazság :-)

 

Hozzászólt Szente Cs. Janos Április 25, 2013, 3:44pm

Na most nem állok forditani de van még pár érdekesség::ű

"Taxa pe artificii, taxa pe apa de ploaie, taxa pe liniste, taxa pe programul magazinelor, Taxa pe sant, Taxa pe cal, Taxa pe casatorie, taxa pe vehicule lente......." ezeket most másoltam ki....

Hozzászólt Bálint Mária Április 25, 2013, 2:54pm

Miféleee? Még nem is hallottam "taxa meteo"-ról. Ez már túltesz a füstadón is.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek