Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Csodálatos világot élünk. Finom kis sztárocskák igen szerény mentális képességekkel megáldva, a diplomások vagy születetten értelmesebbek közül is csak a meghökkentő dolgokat művelők kerülhetnek előtérbe.

 

Ékes példája ennek a szomorú tény, hogy kiskamasz gyerekek sztárpszichiáter előadását kellett meghallgassák. Iskolai program, kötelező megjelenés. A meglepetés természetesen nem marad el.

 

A sztár úr kilép a színpadra és kiszúrja a "renitenseket". Persze nem kérdés, minden kiskamasz az a maga módján. Mégis öt gyerek feszeng vagy éppen igyekszik nagyfiúként viselkedni a kiabáló főszereplő mellett. Elkezdődik a gyerekek izzasztása. A doktor úr elkezdi a kritizálást. Nyilvánosan és kíméletlenül. Hogy állsz ott?? Milyen a tartásod?? Nem tudod elfogadni magad?? Dagadt vaaaaagy-süvölt. És így tovább. Egészen addig, amíg el nem jut a "kis pöcs" megszólításig. Borzasztó. Aztán következnek az általános kérdések a közönség felé is. Aki nem tud válaszolni, azt nemes egyszerűséggel hazazavarja.

 

A szülők döbbenten állnak. Nincs olyan kamasz, aki elégedett volna magával tetőtől talpig. Valljuk be, mi, felnőttek is nehezen fogadjuk el testi-lelki hiányosságainkat, de egy fejlődésben lévő gyerek esetében ez komoly trauma. És amikor valaki piros kört von a hiba köré és még oda is biggyeszti mellé a felkiáltójelet, az rettenetes. Hát ennyire futja a sztár úrnak. A szegény kiválasztottak egyike direkt kérdést is kap: melyek a legveszélyesebb napok? A gyerek bámul. Magyarázat következik a naptár-módszerről, a lányok finoman csúsznak lefelé a székben, a fiúk pislognak.

 

A gyerekek végezetül megkapták a tanácsot, hogy problémáikkal forduljanak bizalommal a pedagógusokhoz, szakemberekhez. Örök rejtély, miért nem fordult meg a fejében, hogy annak a gyereknek van anyja-apja is.

 

Kérdezgettem az anyukákat az előadás után, mit szólnak hozzá? A felháborodás határtalan volt. Volt olyan anyuka, aki el sem engedte a gyermekét, a sztárpszichiáter urat megelőzte a híre. Talán ők jártak jobban.

 

Ha az ember gyermeke problémákkal küzd, akkor persze nincs vita, a szakember a „főnök”. Sokmindent végigpróbál az ember. De még súlyos probléma esetén is a szülő dönthet, kiben bízik annyira, hogy megengedje az illetőnek azt, hogy a gyermeke lelkébe kotorásszon. Ezesetben viszont semmiféle mentális problémával nem küzdő gyerekekről volt szó. El kellene gondolkodni, nem csúszott-e valami hiba a rendszerbe. Minél hamarabb. Különben egy szép nap arra ébredünk, hogy a gyerekeknek kötelező iskolai programként be kell költözni a Való Villába, ahol Joshi Bharat sorselemzése teszi majd fel az i-re a pontot…

 

 

Megtekintések: 632

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Nagy Kata December 16, 2011, 10:19pm

Köszönöm, Emma:)

Hozzászólt László Emma December 16, 2011, 10:17pm

Kedves Kata,Krőzus vagy!Vagy tán még gazdagabb! Ezt Tőled senki el nem veheti.
Gyönyörű volt ! Köszönet érte!

Hozzászólt László Emma December 16, 2011, 10:14pm

Hozzászólt Csúcs Mária November 4, 2011, 7:14pm

Igaza van Zsuzsannának!

Minket évtizedek óta butítanak, kezelnek a romlottsággal. Bizony sokan be is dőltek, dőlnek neki.Ti még vigyázhattok, vigyázzatok is. Ti nem hiszitek el, amit az iskolában tanítanak a múltunkról. Sok anyaországbeli elhiszi, és szégyelli Magyarságát. Nincs identitástudatuk, mennek mint a birkák.

Kedves Árpád! A Székely ember mindig büszke volt, és az is marad. Tudom, hogy harcias is, és azt is tudom, hogy beverné az orrát. Ezt a módszert azért dolgozták ki, és nem gyerekekre, hogy azokat az embereket erősítsék vele lelkileg, idegileg, akik nap mint nap különböző emberrel, embertípussal áll kapcsolatba a munkája során. Üzletkötők, kereskedelmi dolgozók, cégvezetők,  vállalkozók, stb. Ez három részből tevődik össze, ez az utolsó része. Nagyon sajnálatos, hogy ezt az utolsó részt alkalmazzák "szakemberek", és főleg, hogy gyerekeken, gyerekekkel.

Hozzászólt Bernád Ilona November 4, 2011, 11:50am
Kedves Zsuzsanna, köszönöm gondolatait, teljesen egyetértek. Igen, minket Magyarországról "kezelnek", őket Nyugat-Európából, Amerikából, Közel-Keletről, s még ki tudja honnan. Érti. Arra gondoltam, hogy még van példánk, még van tudásunk, ahová fordulhatunk... Üdvözlettel, ILona
Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna November 4, 2011, 10:23am

Kedves Bernád Ilona! Nagyon örülök egyetértő, szimpatikus gondolataidnak, főként a hitedet és a bizakodásodat tisztelem. Igen, valahol ott a megoldás: összefogás, személyes példaadás, mindenki tegye amit tud a saját területén. Rajtunk múlik, milyenek lesznek a gyermekeink, unokáink.

Valamit azonban meg kell jegyeznem. Az általunk ismert és sokat szidott "liberalizmust" nem Magyarországon találták fel. Nem tőlünk nyomul hozzátok, csak sajnos, rajtunk keresztül. Tegnap olvastam egy igen találó hasonlatot. Úgy szól, ha egy békát hirtelen forró vízbe dobnak (már elnézést) kiugrik belőle. De ha hideg vízbe teszik, és lassan forráspontig melegítik, nem veszi észre és megfő. Minket így főznek lassú tűzön már évtizedek óta. Hogy kik? Tessék körülnézni a világhíradókban. Kisgyerekkoromban még errefelé is más értékeket tiszteltek az emberek. A baj nem máról holnapra következik be, komolyan kell venni az első jeleket.

Erdélyben sem az idős székely bácsit fenyegeti a veszély - ő már kiforrott személyiség -, hanem a fiatalokat. Nagyon vigyázzatok rájuk, most még nem késő!!!  Ami tőlünk idegen gondolat, azt el kell utasítani!

Hozzászólt szabó enikő November 4, 2011, 9:31am
igaz...
Hozzászólt ifj: Kovács Árpád November 4, 2011, 8:15am

Igen tisztelt Csúcs Mária.

Ön írta azt, hogy ez a módszer egy hosszú folyamat része.  Ezt nem vonom kétségbe, de azt is írta ön, hogy ezt csak a teljes módszer része ként ajánlatos csak használni.  Tehát gondolom akkor abban egyet értünk, hogy az a nagy baj, hogy olyan  "szakemberek"  praktizálhatnak akik a Márta által leírt módon készíti fel a fiataljainkat az életre.

Másrészt meg székely ember lévén, ha engem valaki eféle szavakkal illetne annak egyszerűen be verem az orrát, nem érdekel, hogy milyen szpichiátriai módszer része is.  Akkor meg persze én vagyok az érzelmileg ingatag agresszív "állat" ?!....

 

Hozzászólt Bernád Ilona November 4, 2011, 6:31am
Szeretettel köszöntelek kedves Mindannyiatokat. Köszönöm Nagy Katának, hogy megírta az esetet. Koppányi Zsuzsával egyetértek. Fejreállt értékrend. Mi tehetünk róla és mi változtathatunk rajta. A határt mi kell meghúzzuk! Évek óta figyelem, nagyon idegen és furcsa nekem ez a Magyarországról bejövő liberális nyomulás, terjeszkedés, érzéketlenség, durvaság, szeretetlenség, tiszteletlenség. Nem tudom pontosan, sejtem kiről van szó, de válogathatunk, hogyha megnézzük embertársaink arcát, szemét, kisugárzását! (Esetleg önmagát eladó, nyegle testtartását.) Mindent elárul róla/róluk. Eszerint engedjük közel magunkhoz, gyermekeinkhezl! Kacsó Márton gondolatát erősíteném: forduljunk nyitottsággal, tisztelettel szüleink, nagyszüleink élete felé, őrizzük örökségüket, örökségünket, tartsuk meg szülőföldünket és megtartó példával adjuk tovább gyermekeinknek, unokáinknak. Mindenki a maga helyén, területén. El kell menni a félreeső, romlatlan erdélyi, partiumi, moldvai, felvidéki, délvidéki falvakba, megnézni a férfiak, nők tartását, munkáját, meghallgatni bölcs, tiszta, szép beszédüket, megfigyelni a környezetüket, az őket körülvevő Természetet. Teremtsük meg elszakított Testvéreinkkel is a kapcsolatot. Isten a legcsodálatosabb és legvédettebb Hazát, a Kárpát-hazát adta nekünk. Mi vagyunk legnépesebb lakói. Fogjunk össze! Ne engedjük, hogy elbizonytalanítsanak, ne engedjük, hogy rombolják Gyermekeink Lelkét! Fel a fejjel! Induljunk ki ebből. Építkezhetünk. Témánknál maradva, szakmailag Dr. Bagdy Emőkét én is javaslom, nekem is példaképem.
Hozzászólt Csúcs Mária November 3, 2011, 8:00pm
Evvel az a bizonyos pszichiáter az életre akarta felkészíteni a gyerekeket. Az tény, hogy rendkívül rosszul. Mert ezt a módszert komoly előzmények után lehet alkalmazni. E - módszer előtt vannak még egyéb gyakorlatok. A komplett több gyakorlatból, és napból álló sorozat igazán eredményes. Az  baj ebben és a hozzá hasonló esetekben, hogy csak ezt az utolsó fázisát alkalmazzák a módszertanból

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek