Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Mi fiatalok mindig mindenből problémát csinálunk. Nem így az idősek, akik élettapasztalatuk után már jól megválogatják, hogy min is érdemes idegeskedni. Lássuk a példát. - Jegyzet

 

Reggel egymást érték az esőcseppek. Zuhogott. Utálom, ha esik. Pontosabban utálom, ha az utcán vagyok, amikor esik. Ha a villamoson ülök és bámulom az ablaküvegen ömlő esőt, nem zavar. Vagy ha otthon vagyok, és az ablakból nézem az utcát, nézem, ahogy a frissen leesett cseppek ugrálnak az utca tócsáiban, nos, akkor sem zavar. Most viszont átázott a kabátom. Hurrá. Drága volt, és mégis beázik! A hajam is eléggé nedves már, és kezdem érezni az esőszagot, de nem azt, amelyiket mindannyian szeretünk. Ez nem frissítő. Ettől az esőtől koszosnak érzem magam. A villamos természetesen nem akar jönni. A számrendszer összes számú villamosan jött már. Kétszer. De az én egyesem sehol. Mire végre megérkezik, már utálom az egész napot. Utálom, hogy esik, ellenszenves mindenki az utcán, sáros lett a cipőm, fázom, de legjobban a hülye kabátomat utálom!

 

Duzzogva szállok fel a villamosra, levágom magam egy székre és percek múlva veszem csak észre, hogy fáj az arcom, olyan erősen húzom össze a szemöldököm. Valószínűleg mindenkinek vannak ilyen napjai. Amikor mindenki ellenség.

 

A következő megállónál felszáll egy néni. Pontosabban egy hatalmas meggyszínű kabát, kicsi, kopott, szebb napokat látott, fekete táskával. A néni ki sem látszik kabátja, és széles karimájú, kötött, zöld sapkája alól. Ülünk a fűtött székeken, egymással szemben, némán, majd kicsit később a néni leveszi nagy sapkáját. Ősz haja a szemébe hull, szépen manikűrözött, tiszta, ráncos kezével visszanyomja kontya alá a kíváncsi hajszálakat. Vonásain látszik, valaha szép nő volt. Nézem őt. Valamiért. Csak úgy nézem, és tulajdonképpen szerintem most is szép. A cipője is kopott, de patyolat tiszta. Az enyém mocskos. Nem is értem. Ekkora esőben is kifogástalan a cipője. Ha jobban megnézem, a kabátja is száraz. Fakó és a cipzár sem jó. Nincs felhúzva, csak a kézzel visszavarrt gombok fogják némileg össze a kabátot. A nénike nyugodtan ül, pedig biztosan fázik. Vékony a cipője, vékony a kabátja, ritkásra kötött sapkáján biztosan átfújt a szél. Pici a néni, régen volt már lány, de szégyellem magam mellette. Az eső miatt nem festettem ki magam. Azért sem. Minek? A hajam össze-vissza, és barátságtalanul pislogok ki saját dacom mögül. Ezzel szemben a néni, aki olyan hatvan évvel lehet idősebb nálam, nem volt rest, kicsi, vékony száján piros rúzs virít. Kicsit kiment a vonalból. Akaratlanul is elmosolyodom. Én is ilyen szeretnék lenni majd. Azt hiszem egy nő addig nő, amíg a piros rúzsa reggelente felkerül a szájára. 

 

A következő megállónál leszállt a néni, és én is lassan hazaérek. Lehet, hogy a néni azért nem volt vizes, mert ő már túl van ezen. Túl van a hisztin, az értelmetlen morgáson. Magasabb szinten van. Szereti magát, kibékült a világgal.

 

Én még megérdemlem, hogy elázzak… bár… annyira már nem is haragszom a kabátomra…

 

Megtekintések: 628

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Boros Sárika Március 21, 2012, 4:15pm

Szia Boglárka. A legszebb az egészben az hogy megláttad a nénit ,felfigyeltél rá és ahogy őt elemezted a te lelkedet is megnyugtattad. Szép, a te lelki szépséged jött át az üzenetedben.

Hozzászólt Benczi Boglárka Március 21, 2012, 8:44am

Kedves Edit! Valóban nem gondoltam, hogy elindul ez a "lavina", de nagyon örülök neki. Jó érzés, hogy elolvassátok, véleményt mondtok, esetleg "vitáztok" :) Így írni nagyon jó! Már fel is töltöttem a legújabbat csak még várok a jóváhagyásra, szeretettel küldöm! :)

Igen, Nagyvárad lett Románia Zöld Fővárosa! :)

Hozzászólt Bajkó Edit Március 21, 2012, 8:14am

Boglárka ! Milyen "lavinát" indítottál el ezzel a kedves írásoddal.Talán Te sem gondoltad..És hozzászóltunk, bölcselkedtünk, tettünk hozzá ezt azt. Megköszönted itt "ehelyt" .....pedig gondolom Te sem hitted, hogy ennyi féle érzelmet fogsz kiváltani. A fiatalság - sajnos - mulandó, de aki ilyen kedvesen érzi és érti a "régi generációt"..abból " lesz még valami." 

Kellemes szép napot ott abban a gyönyörű városban./Hallottam, olvastam, hogy a virágok városa lett Romániában? !!!  /

Üdvözöllek Budapestről:

Edit

Hozzászólt Benczi Boglárka Március 21, 2012, 7:11am

Mindenkinek köszönöm nagyon nagyon szépen!!! Aranyosak vagytok :)

Hozzászólt Dr. Dobos Elek Március 20, 2012, 10:35pm

A leírás, mai, tündéri, aranyos és kedves. DE a természet ha rajta múlik, mindig bölcs, tudja, mit mikor és  hogyan kell cselekednie.Hosszabb távon gondoskodik rólunk, ezt ne kifogásoljuk a pillanatnyi helyzetünk alapján.

Ezt felismerni, mértékadóan tudomásul venni, megérteni, ide élettapasztalat kell, kézcsókom:(doboslexi)

Hozzászólt Stenczer Enikő Március 20, 2012, 9:20am

Megfogtak a soraid, vettem az üzenetet. Felemelt az érzés, jobb lesz a napom ez által. Köszönöm az élményt.

Hozzászólt grama janos Március 20, 2012, 9:04am

Mindig szerettem a tavaszi lágy esőt, nem bántam, ha bőrig ázom is. Úgy éreztem kimos belőlem az eső minden  szennyet. Ez nem tartózik az írásodhoz, mert Te nem tavasszal voltál az esőben. Nagyon szép írás. Remélem lesz még folytatás.

Hozzászólt Cseh Tamás Március 19, 2012, 3:09pm

köszi,jó írás.az elejével meg teljesen egyetértek,én is csak úgy szeretem az esőt,ha nem ázok el.

 

Hozzászólt gyuge erzsebet Március 19, 2012, 2:04pm

Tetszet az irasod  majd ha a neni korat elered  nem fogsz daccolni a vilaggal!

Hozzászólt Benczi Boglárka Március 18, 2012, 7:46pm

Kedves Mária! Én köszönöm szépen :)

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek