Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Részlet a Zuhanás a magasba című könyvből

„Julióra valósággal vadásztak az énlakai öregek. Ha meglátták az ő haloványarcú székely indiánjukat, beintették magukhoz a kertbe, s a kerti padon vagy a nyári konyhában már nyílt is a pálinkás- vagy borosüveg. Julio életében összesen nem ivott annyi és olyan erős alkoholt, mint amennyit itt hét nap alatt leerőltetett a torkán. De hát ezekkel a nyíltszívű, vendégszerető emberekkel muszáj volt inni, már csak azért is, mert a legöregebbek ivási szertartása a saját falujára, a saját népére emlékeztette. Amikor először szemtanúja volt az apró gesztusnak, azt hitte, csak véletlen, amit lát. De aztán a kilencvenesztendős, reszkető hangú aggastyán megmagyarázta neki, hogy nem véletlenül, nem a keze remegése miatt löttyintette ki a bort a pohár aljáról. És nem is azért, mert már nem tudta volna meginni az ital végét – hanem azért, hogy visszaadjon valamit a Földnek. A Földnek, mely az egész pohár bort adta. Julio nagyra nyílt szemekkel, megrendülve hallgatta az öreget. S közben befelé könnyezve arra gondolt, hogy otthon, az Andokban ugyanezt csinálják az indiánok. Csak épp ők a pohár tetejéről löttyintik ki a chichát a szeretett Pachamama számára. Ennyi a különbség. A lényeg viszont mennyire egyforma mindenütt.”

A Püski Kiadónál most megjelent regény egyszerre szerelmi dráma, kétségbeesett kiútkeresés és kíméletlen globalizációkritika.

További információk a könyvről a www.zuhanasamagasba.blog.hu honlapon olvashatóak.

Kulcsszavak: Erdély, globalizáció, magyarság, önfeláldozás, Isten, szeretet

 

 

Megtekintések: 154

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével adományozok


átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címre!

© 2020   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek